Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam James Hetfield, solistul MetallicaCea mai bună piesă Metallica a fost desemnată de fani

Ascultă coverul realizat de Weezer după piesa "Africa" de la Toto - AUDIO

Artiştii sunt deseori capricioşi şi joacă după propriile reguli, dar uneori se pliază şi pe cerinţele fanilor. Aşa a procedat Weezer, realizând un cover după piesa "Africa" a grupului Toto. Vă invităm să ascultaţi melodia în cadrul articolului.
Weezer Africa Toto cover Tweet

Weezer Africa Toto cover Tweet (foto: Weezer)

Odată cu postarea acestei piese pe YouTube, artiştii au inclus ca vizual un tweet care îi ruga încă de la finalul anului trecut să realizeze acest cover. Nu a fost singura solicitare de gen, formaţia fiind copleşită de doleanţele publicului. Aşa a apărut o versiune unică de "Africa", care păstrează elemente din original, dar schimbă tonalitatea vocală şi sintetizatorul.

Vibe-ul de ani '80 a dispărut şi chorusul este mai puternic şi mai înălţător. Chitara se simte ceva mai pregnant, iar sintetizatorul ghiduş din epoca disco a fost înlocuit cu unul ceva mai psihedelic. Ducând mai departe întreaga glumă legată de tweeturi, Weezer a făcut întâi un cover după piesa "Rosanna" de la Toto, ca şi cum ar fi înţeles greşit ce au vrut fanii.

Totul a pornit de la o fată de 14 ani numită Mary, care are contul de Twitter @WeezerAfrica. David Paich de la Toto a aflat de această solicitare şi a scris chiar o postare pe Facebook, în care îi ruga pe băieţii de la Weezer să cânte piesele lor. E unul dintre acele momente când crezi că eşti singur pe Twitter şi când colo artişti respectaţi îţi urmăresc postările.

Nu e prima oară când Weezer e ţinta unei campanii online. În 2010 un bărbat din Seattle a încercat să strângă 10 milioane de dolari pentru a îi dona trupei şi a o convinge să se destrame. Grupul nu a fost totuşi de acord cu acea farsă. Weezer se află în acest moment într-un turneu nord american şi nu ştim sigur dacă îşi vor cânta noile coveruri live.

Formaţie rock din Los Angeles, Weezer lua fiinţă în 1992, formată din Rivers Cuomo, Patrick Wilson, Brian Bell şi Scott Shriner. A trecut prin alternative rock, a cochetat cu pop punk-ul, ba chiar a frizat şi emo-ul la un moment dat. După ce în anii '90 a etalat un stil mai aproape de rock, anii 2000 au adus o orientare spre sintetizatoare şi pop, ba chiar aşa numitul power pop.

Citește mai multe despre TotoWeezer
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă a lui Lykke Li, "Two Nights" (ft. Aminé) - AUDIO

Lykke Li continuă promovarea noului album "So Sad So Sexy" lansând piesa "Two Nights", înregistrată în colaborare cu rapper-ul american Aminé....

Închide