Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă coverul realizat de Weezer după piesa "Africa" de la Toto - AUDIO

Artiştii sunt deseori capricioşi şi joacă după propriile reguli, dar uneori se pliază şi pe cerinţele fanilor. Aşa a procedat Weezer, realizând un cover după piesa "Africa" a grupului Toto. Vă invităm să ascultaţi melodia în cadrul articolului.

Publicat

pe

Weezer Africa Toto cover Tweet
Weezer Africa Toto cover Tweet │ FOTO: Weezer

Odată cu postarea acestei piese pe YouTube, artiştii au inclus ca vizual un tweet care îi ruga încă de la finalul anului trecut să realizeze acest cover. Nu a fost singura solicitare de gen, formaţia fiind copleşită de doleanţele publicului. Aşa a apărut o versiune unică de "Africa", care păstrează elemente din original, dar schimbă tonalitatea vocală şi sintetizatorul.

Vibe-ul de ani '80 a dispărut şi chorusul este mai puternic şi mai înălţător. Chitara se simte ceva mai pregnant, iar sintetizatorul ghiduş din epoca disco a fost înlocuit cu unul ceva mai psihedelic. Ducând mai departe întreaga glumă legată de tweeturi, Weezer a făcut întâi un cover după piesa "Rosanna" de la Toto, ca şi cum ar fi înţeles greşit ce au vrut fanii.

Totul a pornit de la o fată de 14 ani numită Mary, care are contul de Twitter @WeezerAfrica. David Paich de la Toto a aflat de această solicitare şi a scris chiar o postare pe Facebook, în care îi ruga pe băieţii de la Weezer să cânte piesele lor. E unul dintre acele momente când crezi că eşti singur pe Twitter şi când colo artişti respectaţi îţi urmăresc postările.

Nu e prima oară când Weezer e ţinta unei campanii online. În 2010 un bărbat din Seattle a încercat să strângă 10 milioane de dolari pentru a îi dona trupei şi a o convinge să se destrame. Grupul nu a fost totuşi de acord cu acea farsă. Weezer se află în acest moment într-un turneu nord american şi nu ştim sigur dacă îşi vor cânta noile coveruri live.

Formaţie rock din Los Angeles, Weezer lua fiinţă în 1992, formată din Rivers Cuomo, Patrick Wilson, Brian Bell şi Scott Shriner. A trecut prin alternative rock, a cochetat cu pop punk-ul, ba chiar a frizat şi emo-ul la un moment dat. După ce în anii '90 a etalat un stil mai aproape de rock, anii 2000 au adus o orientare spre sintetizatoare şi pop, ba chiar aşa numitul power pop.

Comentează

Trending