Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Rammstein a intrat în studio și lucrează la un album nou

Au trecut aproape 10 ani de când trupa Rammstein a lansat ultimul album. Recent, membrii trupei au împărtășit cu fanii fotografii din studio pentru a-i anunța că lucrează la un nou material discografic.

Publicat

pe

Rammstein fotografie grup
Rammstein fotografie grup │ FOTO: Bryan Adams www.facebook.com

Chitaristul trupei, Richard Kruspe, a declarat că inițial a fost sceptic în ceea ce privește întoarcerea în studio, având în vedere că ultima oară aproape s-au despărțit din cauza discuțiilor despre album.

"Am făcut o înțelegere între noi – să revenim în studio ca să înregistrăm cinci piese, fără să punem însă presiune pe noi. Am început acum vreo doi ani și pot să spun că tot procesul a fost natural și relaxant, pur și simplu am improvizat împreună."

Kruspe a mai spus că au lucrat la aproximativ 28 de idei / concepte de piese și într-un fel au reușit să se întoarcă la entuziasmul pe care îl aveau atunci când au fondat trupa și mai ales să le facă plăcere să compună.

"Am trecut prin multe momente neplăcute atunci când am simțit că nu vrem să mai continuăm, să mai fim parte din trupă, dar până la urmă am reușit să rămânem împreună, prin sinceritate și comunicare."

Membrilor trupei Rammstein le-a fost dificil să susțină concerte timp de 22 de ani, în aceeași formulă. Au trecut prin fel de fel de probleme, însă, spre deosebire de alte trupe care își schimbă membrii, au preferat să își rezolve problemele și să meargă mai departe.

Cei șase muzicieni sunt aceiași de la fondarea formației, în 1994, la Berlin – chitaristul Richard Z. Kruspe, basistul Oliver Ollie Riedel, toboșarul Christoph Doom Schneider, solistul Till Lindermann, chitaristul Paul H. Landers și clăparul Christian Flake Lorenz. Au concertat în România de două ori, la Sonysphere 2010 și la Rock the City 2013.

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending