Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO Videoclip Lady Gaga Ariana Grande Rain On MeNominalizările la MTV VMA 2020 au fost anunțate, gala se ține în august Ed Sheeran a fost puternic afectat de faimă: "Mâncam până mi se făcea rău" James Hetfield, solistul MetallicaProgramul concertelor din cadrul Lollapalooza 2020, ediția de pe YouTube (Link livestream)

Nigel Kennedy revine în România cu un nou concert, plasat pe axa Bach & Gershwin

Violonistul britanic Nigel Kennedy se întoarce în România pentru un eveniment cu greutate: BACH & GERSHWIN. Concertul va acoperi două epoci muzicale diferite, ce vor fi interpretate cu maiestrie si culoare de către virtuozul muzician. Spectacolul va avea loc pe 8 octombrie, la Sala Palatului din București.
Nigel Kennedy, live@Sala Palatului, octombrie 2016

Nigel Kennedy, [email protected] Palatului, octombrie 2016

Publicul este invitat să mute discret vibrațiile auzului și pe cele ale inimii pe frecvențele artistului englez Nigel Kennedy, axa Bach - Gershwin primind o interpretare deosebită, într-un spectacol intens, ce variază de la muzica clasică a începutului de secol XVIII, până la sonoritățile de jazz simfonic ale începutului de secol XX. Spectatorii vor primi un concert încărcat de emoție și de surprize muzicale extrem de plăcute.

“M-am dedicat interpretării sonatelor de Bach pentru vioară de când eram adolescent. Această muzică are un puternic accent meditațional și este, de asemenea, foarte potrivită pentru exercițiile de menținere a mâinilor, a degetelor, în special. Întotdeauna am urât yoga, încă de pe vremea când studiam cu Menuhin. Din fericire, Bach pare să facă mult mai mult pentru mine decât beneficiile imaginare pe care le au muzicienii care practică yoga în exces. Voi alege între sonata Nr. 1 în G-Minor sau mai fericitele forme de dans ale E-Majorului, Partiția Nr. 3, in functie de ce feedback primesc din partea auditoriului. Spectacolul va veni direct din inima mea către voi.

Pe Gershwin l-am urât mereu, până de curând, când m-am apucat de interpretat serios. Cumpărând discul Ella & Satchmo nu mi-am redresat părerea. Dimpotrivă. Cu toate acestea, am auzit de nenumărate ori aceste cântece și am devenit melancolic. Brusc. Pot spune că le-am iubit în timpul uceniciei mele cu Stephane Grappelli. Cântecele Gershwin au patos, farmec, aroma, astfel încât va fi o bucurie să le cânt pentru voi”, a declarat Kennedy pentru publicul român.

De peste un sfert de veac, Nigel Kennedy este recunoscut drept unul dintre cei mai talentați violoniști din lume. Muzicianul a susținut mai multe concerte în România, cel mai recent având loc în 2016.

Prețuri bilete la concertul lui Nigel Kennedy din octombrie 2018:

  • CATEGORIA I – 349 lei
  • CATEGORIA II – 249 lei
  • CATEGORIA III – 149 lei
  • CATEGORIA IV – 99 lei

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Nigel Kennedy
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cele mai difuzate piese românești din luna martie - TOP 10

Am aflat care sunt cele mai difuzate piese românești ale lunii martie, conform topului Media Forest. Vă invităm să urmăriți...

Închide