Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Mick Jagger lucrează la piese noi pentru The Rolling Stones: "Pur și simplu scriu"

Albumul cu piese originale The Rolling Stones pe care fanii îl așteaptă de aproape 13 ani începe să capete contur. Mick Jagger a declarat în cadrul unui interviu că lucrează la compoziții noi, indicând că o mare parte din ce a a scris intră sub umbrela The Stones.

Publicat

pe

Mick Jagger
Mick Jagger │ FOTO: www.facebook.com

Cu un turneu în UK anunțat pentru vara lui 2018The Rolling Stones ar putea pregăti pentru publicul englez ceva mai mult decât ”mișcările lui Jagger” și setlistul cu cele mai populare piese dintr-un vast și variat repertoriu. Formația lucrează de ceva timp la un album cu melodii originale, cele mai recente declarații ale lui Mick Jagger lăsându-ne să înțelegem că munca trupei va da în curând roade.

Într-un interviu acordat recent publicației The Independent din Irlanda, Jagger a mărturisit că se află în plin proces creativ.

”În momentul ăsta scriu”, a spus legendarul vocalist, ezitând să ofere mai multe detalii.

La insistența reporterului, Mick Jagger a admis că multe din noile compoziții sunt pentru The Rolling Stones, adăugând că, în general, nu privește spre ce a fost, ci doar spre viitor.

”Pur și simplu scriu. În acest moment, o mare parte din ceea ce scriu e pentru The Stones. Nu prea mă gândesc la ce am scris până acum. Continui să înaintez.”

Mick Jagger

Mick Jagger

Ajuns la respectabila vârstă de 74 de ani, Mick Jagger este recunoscut pentru abilitatea sa de a cuceri publicul cu prestații live electrizante, ce au dat practic naștere piesei (și implicit expresiei) ”Moves Like Jagger”. Întrebat de reporterul de la The Independent dacă își amintește la ce vârstă a observat că are această abilitate, veteranul a identificat momentul zero în adolescență.

"Cred că (am realizat ce pot să fac pe scenă) la vârsta de 14 ani. Obișnuiam să stau cu trupele rock. Nu le spuneam părinților ce făceam, dar mă duceam și stăteam cu niște trupe rock deloc la modă pe atunci, improvizam ceva, și apoi plecam și așteptam reacții. Era distractiv, de asta o făceam. Puteam să observ că reacțiile sunt pozitive. Nu cred că știam cu adevărat ce făceam. Sigur nu știam. Dar da, acela a fost începutul.”

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts și Ronnie Wood sunt într-o formă foarte bună, în 2014 susținând 29 de show-uri. Concertele s-au desfășurat în 19 țări de pe 3 continente, turneul ”14 On Fire” bucurându-se de prezența a peste un milion 159 de mii de fani. 

În 2016, trupa a cântat pentru prima oară în Cuba, evenimentul fiind unul de mare însemnătate atât pentru formație, cât și pentru evoluția climatului social al regiunii. Concertul a fost cu intrare liberă, pentru a facilita accesul cât mai multor persoane.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Mick Jagger şi Dave Grohl au lansat imnul ieşirii din lockdown, "Eazy Sleazy" - AUDIO

Toată lumea stă cu ochii pe Marea Britanie şi modul în care a ieşit din lockdown în această perioadă, direct în puburi, cu bere şi petreceri. Mick Jagger şi Dave Grohl sărbătoresc momentul prin lansarea piesei "Eazy Sleazy", care primeşte un videoclip cu versuri al cărui stil vizual aduce cu clipurile White Stripes. Se vede şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy
Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy │ FOTO: Mick Jagger

După 4 luni de lockdown, britanicii pot din nou să bea bere în puburi (la exterior) de pe 12 aprilie, iar Mick Jagger şi Dave Grohl le oferă o coloană sonoră pentru ca lagger-urile să alunece mai bine. Solistul Rolling Stones şi liderul Foo Fighters cântă despre fotbal cu aplauze false, restricţii, urmărirea obsesivă a cifrelor de infecţie, dar şi aşteptarea cu sufletul la gură a "liberării". Plimbări nesfârşite în curte şi şi turneele anulate îşi fac şi ele loc în versuri, ca şi premierele virtuale de filme şi piese.

Melodia "Eazy Sleazy" reuşeşte să combine sunetul clasic Stones cu rock-ul alternativ regândit de Dave Grohl. Pe fostul toboşar Nirvana îl regăsim atât la chitară, cât şi la tobe, dar şi la voce alături de Mick la refren. Chitara devine nebunească spre final şi avem solo-uri excelente, care i-ar face pe cei de la Rolling Stones mândri. Sunt şi versuri amuzante spre final, legate de "Injectez vaccin, Bill Gates e în venele mele, control mental şi Pământul e plat", aluzie la conspiraţionişti.

Mick Jagger a avut următoarele de spus despre colaborare:

Este o piesă pe care am compus-o despre ieşirea din lockdown, cu nişte optimism binevenit. Îi mulţumesc lui Dave Grohl, care a trecut la tobe, bas şi chitară, a fost foarte distractiv să lucrez cu el.

Dave Grohl a adăugat:

E greu să pun în cuvinte ce înseamnă să înregistrez o piesă cu Sir Mick. E dincolo de vis devenit realitate. Exact când credeam că viaţa nu poate deveni mai nebună... şi este piesa verii, fără îndoială.

Cei doi au înregistrat acet track în studio-uri diferite: Jagger acasă şi Grohl în studioul Foo Fighters. În ultima vreme am aflat şi că Dave Grohl a lansat prima sa carte, dar şi a regizat un documentar despre trupele tinere care tocmai pornesc la drum. În februarie 2021 Foo Fighters a lansat albumul "Medicine at Midnight", înregistrat într-o casă bântuită.

Mick Jagger continuă între timp să lucreze cu The Rolling Stones la primul album după mai bine de un deceniu.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending