Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Mick Jagger lucrează la piese noi pentru The Rolling Stones: "Pur și simplu scriu"

Albumul cu piese originale The Rolling Stones pe care fanii îl așteaptă de aproape 13 ani începe să capete contur. Mick Jagger a declarat în cadrul unui interviu că lucrează la compoziții noi, indicând că o mare parte din ce a a scris intră sub umbrela The Stones.

Publicat

pe

Mick Jagger
Mick Jagger │ FOTO: www.facebook.com

Cu un turneu în UK anunțat pentru vara lui 2018The Rolling Stones ar putea pregăti pentru publicul englez ceva mai mult decât ”mișcările lui Jagger” și setlistul cu cele mai populare piese dintr-un vast și variat repertoriu. Formația lucrează de ceva timp la un album cu melodii originale, cele mai recente declarații ale lui Mick Jagger lăsându-ne să înțelegem că munca trupei va da în curând roade.

Într-un interviu acordat recent publicației The Independent din Irlanda, Jagger a mărturisit că se află în plin proces creativ.

”În momentul ăsta scriu”, a spus legendarul vocalist, ezitând să ofere mai multe detalii.

La insistența reporterului, Mick Jagger a admis că multe din noile compoziții sunt pentru The Rolling Stones, adăugând că, în general, nu privește spre ce a fost, ci doar spre viitor.

”Pur și simplu scriu. În acest moment, o mare parte din ceea ce scriu e pentru The Stones. Nu prea mă gândesc la ce am scris până acum. Continui să înaintez.”

Mick Jagger

Mick Jagger

Ajuns la respectabila vârstă de 74 de ani, Mick Jagger este recunoscut pentru abilitatea sa de a cuceri publicul cu prestații live electrizante, ce au dat practic naștere piesei (și implicit expresiei) ”Moves Like Jagger”. Întrebat de reporterul de la The Independent dacă își amintește la ce vârstă a observat că are această abilitate, veteranul a identificat momentul zero în adolescență.

"Cred că (am realizat ce pot să fac pe scenă) la vârsta de 14 ani. Obișnuiam să stau cu trupele rock. Nu le spuneam părinților ce făceam, dar mă duceam și stăteam cu niște trupe rock deloc la modă pe atunci, improvizam ceva, și apoi plecam și așteptam reacții. Era distractiv, de asta o făceam. Puteam să observ că reacțiile sunt pozitive. Nu cred că știam cu adevărat ce făceam. Sigur nu știam. Dar da, acela a fost începutul.”

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts și Ronnie Wood sunt într-o formă foarte bună, în 2014 susținând 29 de show-uri. Concertele s-au desfășurat în 19 țări de pe 3 continente, turneul ”14 On Fire” bucurându-se de prezența a peste un milion 159 de mii de fani. 

În 2016, trupa a cântat pentru prima oară în Cuba, evenimentul fiind unul de mare însemnătate atât pentru formație, cât și pentru evoluția climatului social al regiunii. Concertul a fost cu intrare liberă, pentru a facilita accesul cât mai multor persoane.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Mick Jagger a lansat "Strange Game", prima sa melodie pentru o coloană sonoră de serial

Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones a lansat o nouă piesă solo, "Strange Game". Ea marchează o premieră pentru artist: prima melodie compusă pentru coloana sonoră a unui serial, producţia Apple TV+ "Slow Horses", cu Gary Oldman în rol principal.

Publicat

pe

Mick Jagger în clipul piesei "Sympathy for the Devil"
Mick Jagger în clipul piesei "Sympathy for the Devil" │ FOTO: captură YouTube

Este prima piesă solo a artistului din ultimul an, iar melodia se va auzi pe genericul noului serial Apple Original "Slow Horses". Primele două episoade au sosit pe reţeaua de streaming Apple TV+ pe 1 aprilie. Solistul Roling Stones a compus track-ul alături de compozitorul Daniel Pemberton, nominalizat la Premiile Oscar. Versurile piesei fac aluzie la elemente din show şi poveştile sale. "Strange Game" este o melodie întunecată şi ameninţătoare, dar jucăuşă prin ritmul instrumentalului.

Serialul spune povestea unei echipe de agenţi secreţi britanici, un fel de rezervă MI5 unde ajung respinşii de acolo. Gary Oldman îl joacă pe Jackson Lamb, liderul instabil şi irascibil al grupului de spioni, care ajunge aici ca o pedeapsă. Mini seria cu 6 episoade le include în distribuţie pe Kristen Scott Thomas, Jonathan Pryce, Olivia Cook (pe care o ştim şi apreciem din "Bates Motel"), dar şi Jack Lowden.

The Rolling Stones a oferit recent detalii despre turneul său aniversar de 60 de ani din Marea Britanie şi Europa, care se va desfăşura în vara lui 2022. Chitaristul Keith Richards a confirmat recent că toboşarul de turneu Steve Jordan va ajuta la finalizarea noului album. Richards a dezvăluit şi că va cânta mult la bas pe noul LP. În 2021 Mick Jagger şi Dave Grohl ne-au oferit ceea ce s-a dorit a fi un imn de ieşire din pandemie, piesa de petrecere şi dezmăţ "Eazy Sleazy".

Solistul are 78 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame încă din 1989. Ca artist solo şi ca parte din Rolling Stones a ajuns pe locul întâi în topurile din UK şi SUA cu 13 single-uri.

Mick Jagger a trecut printr-o operaţie pe inimă cu 3 ani în urmă, dar s-a recuperat rapid, la 5 săptămâni după procedură fiind deja pe scenă. Anul 2021 a fost unul tragic pentru The Rolling Stones, care şi-a pierdut un membru de bază, toboşarul Charlie Watts. Acesta a murit la vârsta de 80 de ani.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending