Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Mariah Carey suferă de bipolaritate: "Am trăit în negare și izolare"

Mariah Carey a fost diagnosticată cu tulburare bipolară. După o îndelungată perioadă de negare, în care a încercat să-și ascundă problemele de sănătate, artista a acceptat că are nevoie de tratament, vorbind pentru prima oară despre condiția sa în cadrul unui interviu acordat revistei People.

Publicat

pe

Mariah Carey - "The Art Of Letting Go"
Mariah Carey - "The Art Of Letting Go" │ FOTO: www.facebook.com

Mariah Carey a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat recent că suferă de bipolaritate. A primit primul semnal de alarmă în 2001, când a fost internată în spital pentru ”cădere fizică și nervoasă”. Inițial, a crezut că suferă de ”tulburări severe de somn”, deși simptomele pe care le avea nu păreau să aibă legătură cu insomnia.

”Nu stăteam trează numărând oi. Lucram mereu și mereu și mereu. Eram irascibilă și îmi era frică întotdeauna că îi dezamăgesc pe cei din jur. Se pare că ceea ce simțeam era o formă de manie”, a povestit Mariah Carey pentru revista People.

În final, doctorii au diagnosticat-o cu tulburare bipolară de tip 2, care se manifestă prin schimbări ale dispoziției: persoana afectată trece de la depresie majoră, la stări de tranziție și de hipomanie. Spre deosebire de tulburarea bipolară de tip 1, cea de tip 2 se manifestă prin episoade de manie mai puțin severe.

“Până de curând, am trăit în negare și izolare și cu o frică constantă că cineva mă va expune. A fost o povară mult prea grea pentru mine și pur și simplu nu mai puteam să fac asta. M-am documentat și am urmat un tratament, m-am înconjurat de oameni pozitivi și m-am întors la ceea ce iubesc să fac - să scriu piese și să fac muzică.”

Artista a hotărât să vorbească deschis despre acest subiect pentru a-i încuraja pe cei care suferă de această tulburare să discute deschis despre condiția lor și să evite izolarea.

”Acum mă simt mult mai bine și nu mă deranjează să vorbesc despre lupta mea cu tulburarea bipolară de tip 2. Am speranța că vom ajunge la un moment dat să facem să dispară acest stigmat al bolilor psihice și că oamenii nu vor mai trebui să treacă prin aceste probleme singuri. Poate fi incredibil de izolant. Aceste probleme nu te definesc pe tine, ca om, iar eu refuz să le permit să mă definească sau să dețină controlul asupra mea.”

Mariah Carey nu este prima persoană din showbiz care alege să vorbească deschis despre afecțiunile psihice cu care se confruntă. În 2014, Lady Gaga dezvăluia că a suferit de depresie și bulimie, anul acesta Robbie Williams anunțând și el că se luptă de câțiva ani cu depresia.

PUBLICITATE
Comentează

Trending