Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Isaac Gracie - vocea care dă o altă dimensiune melancoliei

Isaac Gracie este unul dintre numele anunțate pentru vara aceasta la festivalul Summer Well. Am vrut să aflăm mai multe despre artistul britanic cu voce sensibilă și un look ce ne amintește de Kurt Cobain, așa că vă invităm să citiți mai multe în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Isaac Gracie a început să devină cunoscut în 2015, odată cu "Last Words", o piesă folk rock, de stare, ce amintește de stilul lui Jeff Buckley. Născut în West London, artistul și-a cultivat talentul muzical de la vârste fragede, făcând parte din corul Ealing Abbey, ca mai apoi să înceapă să scrie melodii la 14 ani. Primul lui EP, "Songs from My Bedroom", a fost înregistrat la el acasă, atrăgând atenția unei mari case de discuri.

Piesele, încărcate pe SoundCloud, l-au făcut pe directorul executiv de la Universal Music să ia primul avion și să zboare la Londra pentru a-l vedea live pe tânărul britanic ce reușea să impresioneze cu sinceritatea din versuri. Comparat adesea cu Leonard Cohen sau Nick Cave, acesta a atras foarte repede simpatia publicului, dar și aprecierea criticilor. Au fost mai apoi lansate oficial single-urile "All the Burning Lovers" și "Reverie".

Cu o voce matură, dar nostalgică în același timp, Isaac își dorește să fie o persoană mai bună, să evolueze spiritual și în același timp să reușească să devină un bărbat așa cum nu au fost nici tatăl lui biologic, nici cel vitreg. În adolescență a fost marcat de momentul în care tatăl său a părăsit întrega familie, fiind ulterior încă o dată dezamăgit de celălalt soț al mamei sale, care nu a reușit să aibă grijă de el și de frații lui. A căutat să își aline singurătatea în brațele iubitei, iar ulterior și-a transpus toată suferința în artă, în muzica lui.

"Am o dorință - să devin un bărbat mai bun decât au fost figurile paterne din familia mea, să mă văd în acea poziție și să nu eșuez așa cum au făcut și ei. Îmi doream să iubesc pe cineva și să mă port cu ea așa cum trebuie. Asta m-a făcut să cred în iubire." a declarat artistul pentru publicația britanică i-D.

Isaac Gracie a lansat în 2016 EP-ul "Songs in Black and White", urmat de "The Death of You & I " un an mai târziu. Pentru albumul lui de debut, Isaac Gracie a lucrat cu producătorul Markus Dravs, cunoscut pentru colaborările cu Florence + the Machine sau Coldplay. Materialul discografic complet va fi disponibil în luna aprilie a anului 2018, artistul urmând să pornească într-un turneu european.

Cu o prezență scenică plină de modestie, Isaac Gracie reușește să fascineze publicul doar cu chitara, vulnerabilitatea lui și melancolia din versurile pieselor. Suntem foarte curioși cum va fi primit de publicul din București și abia așteptăm să ascultăm întregul lui album.

Trending