Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis

Horia Brenciu și Cornel Ilie joacă în musicalul "Mamma Mia!"

"Mamma Mia!", primul musical de Broadway produs în România 100% independent, va beneficia în distribuție de nume foarte îndrăgite din mediul artistic românesc, cum ar fi Horia Brenciu, Cornel Ilie și Aurelian Temișan. Prima reprezentație va avea loc pe 24 mai, la Sala Palatului din București.
Horia Brenciu / Cornel Ilie

Horia Brenciu / Cornel Ilie

O mamă. O fiică în ajunul nunții. Trei posibili tați. Și un drum de neuitat către altar. Așa începe povestea unuia dintre cele îndrăgite musicaluri din toate timpurile, „Mamma Mia!”, care va fi realizat în premieră în România.  Cei trei „tați”, Sam Carmichael, Harry Bright și Bill Austin au parte de o întâlnire plină de neprevăzut, constatând cu surprindere că au aceeași destinație, o mică insulă grecească, unde vor împărți nu numai revederea cu iubirea lor din tinerețe, dar și un nou statut – acela de... posibil părinte pentru Sophie, tânăra care urmează să se căsătorească.

Spectacolele din România vor fi lansate începând cu data de 24 mai, la Sala Palatului din București, iar fiecare dintre cele trei personaje vor fi interpretate în dublu sau chiar triplu rol.

Harry va fi interpretat de Horia Brenciu și de Ernest Fazakas. Horia promite să interpreteze un Harry inelegalabil, mai ales că cei doi împărtășesc și aceleași inițiale.

”Voi juca unul dintre tații Sophiei, pe nume Harry Bright. Pe scurt, HB! Acest HB e un finanțist din Londra care, primind o invitație la o nuntă pe o insulă în Grecia, va trebui să cânte, să danseze, să joace, să-și descopere tinerețea, copilul, vechea iubire și inevitabil, Grecia! Floare la ureche, nu-i așa?”, declară Horia.

Ernest Fazakas, care îl interpretează tot pe Harry, spune că acest rol este continuarea aventurii sale în spectacolele de musical de calitate.

„După rolul lui Henry Higgins, din My Fair Lady, în acest musical am să-l interpretez pe Harry Bright, unul dintre <tații> Sofiei. Sunt convins că va fi o partitură interesantă, într-un spectacol de excepție care va sensibiliza, amuza și încânta publicul. Același public, care la sfârșit va pleca cântând hiturile legendarei trupe ABBA”, declară Ernest, care semnează și traducerea pieselor ABBA.

Personajul Sam va avea trei artiști care îi vor fi alături Donnei, în funcție de spectacol: Aurelian Temișan, Cornel Ilie și Ciprian Teodorescu. Deși Aurelian are deja experiență în spectacole tip musical, el jucând în trecut și în „Chicago”, artistul spune că „Mamma Mia!” este o noutate și o provocare pentru el.

Aurelian Temișan (Foto: Ovidiu Pistrițu)

„Este un proiect de amploare, la care mulți visează, o lume foarte frumoasă, în care mă bucur să mă aflu. Mi se pare că mă potrivesc cu acest personaj din toate punctele de vedere, și ca personalitate, caracter, dar și din perspectiva experienței de părinte”, declară Aurelian.

La rândul său, și Cornel Ilie care îl va întruchipa pe Sam, este entuziasmat de noul proiect.

„Mi se pare interesant că, dintre toți potențialii tați din poveste, Sam chiar este și tată. Pe mine mă ajută foarte mult acest rol, este ca o călătorie în trecut și în viitor. În trecut, pentru că am crescut cu melodiile trupei ABBA și în viitor pentru că eu, ca tată de fată, pot să văd de pe acum cum va fi să ai o fiică de 21 de ani, și în pragul căsătoriei! Este și training și terapie”, spune Cornel.

Și Ciprian s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit, cu acest rol.

„Având în vedere că musicalul, ca gen, este parte din visul meu și asta este ceea ce îmi doresc cel mai mult să fac, am îndrăznit foarte mult să sper că voi avea parte de experiențe în acest tip de spectacole. Această dorință s-a împlinit anul trecut, când am luat rolul principial într-un alt musical, dar cu siguranță s-a întregit când am aflat că voi juca în Mamma Mia!”, spune Ciprian.

Adrian Nour, finalist al emisiunii „Vocea României”, este Bill, cel mai boem personaj dintre cei trei tați.

Adrian Nour

Adrian Nour

„Sunt bucuros că fac parte din distribuția acestui musical. Am trecut de un casting nu foarte ușor și am primit rolul lui Bill Austin, unul din posibilii tați ai lui Sophie. Va fi cu siguranță un show grandios, cu o muzică frumoasă știută deja de toată lumea, cu mult umor și coregrafii spectaculoase. Era nevoie de un spectacol ca acesta la noi și sunt convins că va avea succesul pe care ni-l dorim cu toții”, spune Adrian.

În „Mamma Mia!”, musicalul care a cucerit întrega lume și care a fost urmărit de 60 de milioane de oameni din 50 de țări, personajele spun o frumoasă poveste despre iubire, relații, prietenie, pe versurile melodiilor trupei ABBA. Povestea solară şi amuzantă scrisă de Catherine Johnson este imaginată în paradisul unei insule grecești.

Musicalul „Mamma Mia!” a fost lansat în 1999 la Londra, în West End și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson și producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membri ai formației ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia”. Musicalul a întrecut producțiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music", „The King and I" și până la „Damn yankees", cu 1.500 de reprezentații. A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentații. În orice zi au loc cel puțin 7 show-uri „Mamma Mia!", în jurul lumii.

Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård în rolurile principale.

Bilete la musical-ul "Mamma Mia!" de la Sala Palatului:

  • Vom reveni în curând cu detalii legate de prețul biletelor și modalitatea de achiziționare. Acestea vor fi puse în vânzare începând cu 7 aprilie.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Cornel IlieHoria Brenciu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nigel Kennedy revine în România cu un nou concert, plasat pe axa Bach & Gershwin

Violonistul britanic Nigel Kennedy se întoarce în România pentru un eveniment cu greutate: BACH & GERSHWIN. Concertul va acoperi două...

Închide