Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Goran Bregovic revine cu încă un concert la Arenele Romane

După un show sold out la Sala Palatului, Goran Bregovic revine la Arenele Romane pe 29 septembrie. Vă invităm să aflați mai multe detalii mai jos.

Publicat

pe

Goran Bregovic la Sala Palatului │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

Goran Bregovic și Wedding And Funeral Orchestra vor concerta la București pe 29 septembrie la Arenele Române în aer liber pentru a patra oară consecutiv. La cererea publicului, artistul se întoarce în România alături de orchestra sa pentru a reedita un show magic! Concertul de pe 2 aprilie de la Sala Palatului a fost sold out, iar Goran a cântat piese de pe cel mai recent album, cu mare succes la public! Artistul își va purta fanii prin toate albumele și hiturile care l-au făcut celebru, într-o companie selecta, nume noi urmând să fie anunțate curând. Cel mai recent album al artistului "Three Letters From Sarajevo" s-a bucurat de un succes enorm!

Goran Bregovic, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni din Balcani, este un chitarist și compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. Acesta s-a născut pe data de 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl sau croat și mama de ginte sârbă. După ce părinții săi au divorțat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. Cea mai mare parte din copilărie și-a petrecut-o la Școală de Muzică, studiind vioara. Paradoxal, instituția de învățământ a decis să îl exmatriculeze, pentru "lipsa de talent". La scurt timp după excluderea lui din școală, mama să i-a cumpărat o chitară. La vârstă de șaisprezece ani a fost părăsit de cea care i-a dat viață, fiind îngrijit de câteva rude dornice să-l sprijine.

Goran Bregovic la Sala Palatului │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la spectacol

Goran a fost nevoit să-și poarte singur de grijă încă din adolescență, când a început să cânte muzică populară într-un bar din orașul Konjic. În 1971, Goran și un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupa numită "Jutro" (n.r. "Bună dimineață"). În această formulă, muzicianul a avut o mulțime de spectacole și a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa și-a schimbat numele în "Bijelo Dugme" ("Butonul Alb").

În 1975, când se pregătea de carieră de profesor al ideologiei oficiale la aceea vreme, marxism-leninism, formația Bielo Dugme a câștigat popularitate în Iugoslavia. A renunțat la vocația de dascăl și a devenit idolul tinerilor și cel mai improtant star rock al țării sale. S-a retras din Bielo Dugme în anii '90, având la activ 13 albume vândute în șase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunțat la acest gen pentru a se dedică stilului care l-a făcut cunoscut în întreagă lume: o combinație de ritmuri tradiționale balcanice, cu sonorități rock.

Biletele sunt disponibile la prețuri între 69 de lei și 199 de lei la earlybird, între 79 de lei și 229 la presale, iar în ziua concertului pot ajunge chiar la 239 de lei. Mai multe informații despre bilete puteți afla de aici.

 

 

Trending