Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Frances Bean Cobain vrea să facă muzică și speră că tatăl său ar fi fost mândru de ea

Fiica lui Kurt Cobain a declarat că își dorește să lanseze ceva ”palpabil” pe plan muzical. Cunoscută în special pentru activitatea sa în domeniul modei și al artelor vizuale, Frances Bean Cobain a publicat online o piesă neterminată, astfel apărând diverse zvonuri privind o viitoare carieră a sa în muzică. Deși a ținut să precizeze că acea postare pe Instagram nu a fost o lansare oficială, Frances își propune să-și fructifice pe viitor și această latură artistică.

Publicat

pe

Frances Bean Cobain
Frances Bean Cobain

Prezentă la Daily Front Row Fashion Awards din Los Angeles, Frances Cobain a vorbit despre posibilitatea unei viitoare cariere în muzică. Tânărul model a mărturisit pentru reporterii de la Eonline că muzica a făcut mereu parte din viața ei și că nu poate separa această latură a sa de restul activității ei artistice. Frances își dorește, însă, ca muzica să capete mai mult contur.

”În ce privește muzica, nu vreau să fiu rigidă și să spun că sunt muzician sau că sunt un artist vizual, pentru că simt că toate se întrepătrund și că fiecare parte a activității mele artistice are legătură cu întregul. Deci vreau oare să continui să fac muzică și să o fructific și să ajung în viitor la ceva palpabil? Absolut. Vreau, însă, oare să transmit publicului că am lansat ceva oficial? Nu, ce am publicat a fost doar o postare pe Instagram”, a specificat Frances, făcând referire la un clip de câteva secunde publicat online pe 5 aprilie, dată ce a marcat 24 de ani de la moartea lui Kurt.

Deși postarea de pe Instagram a fost ulterior ștearsă, ea a reapărut în online, fiind publicată pe YouTube de către unul dintre admiratorii lui Frances. În clipul de câteva secunde, o puteți urmări pe fiica regretatului solist Nirvana interpretând o compoziție originală.

VIDEO: Frances Cobain cântă un fragment dintr-o piesă originală

Întrebată ce părere crede că ar fi avut Kurt Cobain despre intenția ei de a face muzică, Frances s-a abținut să dea un verdict.

”Nu am un răspuns la întrebarea asta, pentru că nu vreau să vorbesc în numele altcuiva. Eu sper că ar fi fost mândru de cine sunt ca om, chiar dacă nu i-ar fi plăcut, poate, activitatea mea artistică. Asta îmi doresc de la orice persoană din viața mea.”

Anul trecut, Frances Cobain a marcat ziua de naștere a lui Kurt printr-un mesaj emoționant. ”Ești iubit și îți simțim lipsa”, scria Frances pe Instagram.

Comentează

Lifestyle

Preţ record plătit pentru ultima chitară folosită de Kurt Cobain la un concert Nirvana

Probabil aţi remarcat în aceste zile nişte sume record circulând în tabloide şi publicaţii de tot soiul. E perioada licitaţiilor Sotheby's în Londra şi Hard Rock Cafe în SUA. Ei bine, ultima chitară folosită de Kurt Cobain tocmai s-a vândut pentru 1.5 milioane de dolari.

Publicat

pe

Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023
Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023 │ FOTO: Hard Rock Cafe

Chitara lui Kurt Cobain la care a cântat artistul înainte de moartea sa în 1994 a fost vândută la licitaţie la final de noiembrie 2023. S-a vândut la un preţ de 1.5 milioane de dolari. E vorba aici despre un instrument Fender Skystang I, iar licitaţia s-a desfăşurat la un restaurant Hard Rock Cafe din Nashville, Tennessee.

Kurt a cântat pentru prima dată la acest Fender Skystang I pe 18 octombrie 1993, la Arizona State Fair Veteran's Memorial Coliseum, în timpul turneului In Utero. A păstrat-o până la reprezentaţia finală, cea de pe 1 martie 1994, la Terminal 1 din Munchen. Moartea sa avea să se petreacă pe 8 aprilie 1994, la locuinţa sa din Seattle. Cobain s-a sinucis la doar 27 de ani.

Ei bine, revenim în 2023, cu legendarul instrument ajuns în colecţia lui Mitsuru Sato, care a participat prin telefon la licitaţia ţinută la Hard Rock Cafe în Nashville. Sato este un om de afaceri japonez, care vrea să deschidă o cafenea cu un muzeu cae expune alte instrumente muzicale celebre. Va da chiar şansa unor clienţi să interacţioneze cu ele, dorind să "ducă rock-ul şi la generaţiile viitoare".

O parte din veniturile generate de această licitaţie merg spre Kicking the Stigma, o iniţiativă legată de sănătate mentală. Odată cu această licitaţie, Skystang I a intrat în top 10 cele mai scumpe chitare vândute în istorie. Până acum Fender-ul pentru stângaci fusese deţinut de către fratele mai mare al lui Kurt, Chad şi vine cu cureaua sa originală şi cu corzile originale.

La aceeaşi licitaţie din noiembrie 2023 s-a vândut şi chitara psihedelică a lui Eric Clapton, The Fool, pentru 1.27 milioane de dolari. O pereche de jeanşi purtaţi de Cobain în videoclipul "Heart Shaped Box" au ajuns la un fan de asemenea, care a cheltuit 412.750 de dolari.

Citește în continuare

Trending