Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Postmodern Jukebox
INFO CONCERT:
OCS - BT Live Limited Edition
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019

Dave Mustaine contestă puterea de decizie a lui Lars Ulrich cu privire la viitorul concertelor Big Four

Dave Mustaine a făcut o nouă serie de declaraţii controversate, atacând Metallica, sau mai bine zis pe toboşarul său, Lars Ulrich. De această dată e vorba despre viitorul concertelor Big Four şi faptul că Lars Ulrich are putere de decizie prea mare.
Dave Mustaine

Dave Mustaine

Creierul Megadeth, Dave Mustaine a vorbit în cadrul unui interviu cu Sound Exchange despre viitorul Big Four. E vorba despre cele 4 trupe americane, Anthrax, Metallica, Megadeth şi Slayer care sunt considerate pionieri şi legende ale genului thrash. Aceste trupe au reprezentat de altfel apogeul stilului muzical thrash, în special în anii '80 şi '90, cu o scădere la final de ani '90 şi începutul anilor 2000.

Problema cu Big Four e că Slayer se pregăteşte să se retragă şi organizează turneul său de adio în acest an. În interviul cu Sound Exchange, Mustaine a declarat următoarele, întrebat fiind dacă vom mai vedea un concert Big Four:

Nu depinde de mine. Toată lumea de pe planetă ştie că e după Lars Ulrich, pentru că Lars Ulrich controlează Metallica şi ei sunt cei care controlează ideea de Big Four. Ceea ce de altfel nu e drept, pentru că numele în sine sugerează că suntem egali.

Dacă ei spun "nu", atunci nu există vreun concert Big Four. Cred că cei de la Anthrax şi Slayer, dar şi colegii mei de trupă sunt destul de dedicaţi comunităţii metal încât să realizeze un concert Big Four. Şi asta chiar dacă am avea o obligaţie prealabilă, pentru că eu cred că toată lumea recunoaşte că acestea sunt concerte speciale.

Un concert Big Four este pentru un fan metal ca Woodstock pentru fanii rock în anii '70. Acolo se sărbătoreşte viaţa, se întâlnesc şi se îndrăgostesc oamenii şi fac toate acele lucruri grozave care se întâmplă atunci când lumea se adună.

Au trecut câţiva ani buni de la ultima reunire a acestor trupe şi ar fi un prilej bun pentru a le sărbători cariera celor de la Slayer, care se retrag din activitatea live. Nu este prima oară când Dave Mustaine are conflicte sau divergenţe de opinie cu Metallica. De altfel Mustaine a colaborat cu Metallica pe unele dintre primele lor materiale. Muzicianul a fost chitarist solo şi coautor de piese pe primul şi al doilea disc Metallica, "Kill'em All" şi "Ride the Lightning". Asta chiar dacă actualii componenţi Metallica, mai ales Lars Ulrich, nu îi recunosc pe deplin meritele.

Chiar dacă şansele unui concert Big Four par mici, am avut ocazia să asistăm la un astfel de super spectacol chiar în România în 2010. În cadrul Tuborg Green Fest by Sonisphere Festival au urcat pe scenă atât Metallica, cât şi Slayer, Megadeth şi Anthrax. Toate aceste trupe legendare au concertat în faţă de a 35.000 de spectatori la Romexpo.

Megadeth a concertat ultima oară în România în 2016 la Arenele Romane, cu un setlist de peste 20 de piese.  Vezi galeria de fotografii de la eveniment.

Citește mai multe despre AnthraxDave MustaineLars UlrichMegadethMetallicaSlayer
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sting și Shaggy au lansat piesa "Waiting For The Break Of Day" (AUDIO)

Vă invităm să ascultați noua colaborare dintre Sting și Shaggy, "Waiting For The Break Of Day", care face parte de...

Închide