Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă piesa cover a lui Lady Gaga după Elton John, "Your Song" - AUDIO

Lui Elton John i se aduce un tribut minunat prin reinterpretarea hiturilor sale de către cei mai mari artişti ai momentului pe compilaţia "Revamp". Printre aceşti artişti se numără şi Lady Gaga, care a abordat în stilul propriu piesa "Your Song". O puteţi asculta mai jos.

Publicat

pe

Coperta album tribut Elton John Revamp
Coperta album tribut Elton John Revamp │ FOTO: Elton John

Debutul versiunii noi pentru "Your Song" vine cu o săptămână înainte de lansarea albumului tribut pentru Elton John. Lady Gaga a preferat să nu reinventeze de la zero melodia clasică din 1970, ci să folosească acea combinaţie melodioasă a pianului cu vocea curată. "Revamp" este partea întâi a unui album dublu, care sărbătoreşte cariera legendei britanice. Primul disc include coveruri realizate de Ed Sheeran, Sam Smith, The Killers, Coldplay, ba chiar şi Queens of the Stone Age.

Al doilea album din acest duo este "Restoration", pe care auzim variante country ale hiturilor marca Elton John. La acea compilaţie şi-au adus aportul Chris Stapleton, Maren Morris, Little Big Town şi Kacey Musgraves. Pentru cei care se întreabă ce e cu aceste tributuri, trebuie spus că Elton John şi-a anunţat în ianuarie retragerea din muzică. Artistul în vârstă de 70 de an, care a fost introdus în Hall of Fame va spune "rămas bun" fanilor cu un turneu amplu, extins pe parcursul a câţiva ani. Primele 60 de concerte au fost imediat sold out.

Pe Lady Gaga o vom putea auzi cântând live varianta sa de "Your Song" în cadrul galei all star Grammy care îi onorează cariera lui Elton John. Aceasta va fi difuzată pe 10 aprilie pe postul american CBS. De alftel Gaga şi britanicul au colaborat chiar pe această piesă, cântând-o în cadrul unui medley de multiple hituri la premiile Grammy din 2010.

Varianta "Revamp" a melodiei aduce extra dramatism, prin picajele şi urcările de voce fantastice ale lui Lady Gaga. Vocalize lungi, inflexiuni nervoase şi încărcătura emoţională în fiecare silabă ne arată că artista care tocmai a împlinit 32 de ani este o voce definitorie a generaţiei anilor 2000. Muziciana a fost nevoită să anuleze recent o parte din turneul său global Joanne, din cauza unor probleme de sănătate.

Ne-a oferit totuşi o variantă de pian a single-ului "Joanne" la început de an. Lady Gaga cânta în România în anul 2012, în faţa a 35.000 de fani, etalând coregrafii şi costume spectaculoase.

Comentează

Tehnologie

Lady Gaga va fi headliner în Fortnite Festival din 22 februarie

Lady Gaga va fi viitorul star din Festivalul Fortnite. Cel de-al doilea sezon vine pe 22 februarie. Artista a lansat un teaser în acest sens.

Publicat

pe

Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie
Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie │ FOTO: Fortnite

Fortnite Festival a introdus o nouă componentă muzicală în universul Fortnite, joc dezvoltat de Epic Games. Festivalul virtual a demarat pe 9 decembrie 2023 în cadrul de-al 5-lea capitol al jocului, primul sezon avându-l headliner pe The Weeknd și alți 25 de artiști în setlist.

Din 22 februarie 2024 va începe cel de-al doilea sezon Fortnite Festival, iar Lady Gaga va fi headliner, potrivit unui teaser lansat de artistă. Participarea ei va conferi o nouă dimensiune spectacolelor muzicale integrate în gaming. Nu doar că va atrage fanii din întreaga lume, dar va oferi și o experiență specială în cadrul jocului.

Speculațiile privind colaborarea dintre Lady Gaga și Fortnite au început încă din 15 octombrie 2019, când artista a postat pe Twitter întrebarea „What’s fortnight.” Greșeala (intenționată) de scriere de atunci i-a pus fanii în așteptare. A urmat introducerea piesei „Rain On Me” în Battle Royale, piesă ce poate fi auzită pe radiourile mașinilor de pe harta din joc.

Hitul „Bad Romance” a fost adăugat și el în setlistul Festivalului Fortnite. Teaserul de acum face trimitere la postarea din 2019.

Cu siguranță, fanii Fortnite și ai cântăreței vor fi pe servere în noaptea de 22 februarie. În România, Lady Gaga a concertat o singură dată, în Piața Constituției, de atunci au trecut aproape 12 ani... Poți citi impresii de la acel concert aici.

Cât despre joc, în luna decembrie 2023, Fortnite înregistra peste 500 de milioane de conturi, cu peste 235 de milioane de jucători activi. Marea lor majoritate au între 18 și 24 de ani. Jocul lansat inițial pe 25 iulie 2017 e disponibil atât pe PC, console cât și pe dispozitivele mobile.  Dintre artiștii ce au bifat apariții live virtuale în Fortnite îi amintim pe Eminem, The Weeknd, Travis Scott, Marshmello, Ariana Grande și J Balvin.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lady Gaga a revenit în studioul de înregistrare - FOTO

2024 se anunță un an muzical pentru Lady Gaga. Artista le-a dat de înțeles fanilor că lucrează la piese noi, după ce a publicat câteva poze din studioul de înregistrare.

Publicat

pe

Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021
Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021 │ FOTO: captură YouTube / Lady Gaga

Lady Gaga a confirmat că petrece timp în studio și a împărtășit cu admiratorii săi fotografii noi-nouțe. Artista de 37 de ani se află într-un studio de înregistrări, înconjurată de instrumente muzicale. Poartă un pulover supradimensionat în dungi, cizme cu platformă și ochelari de soare. O inimă neagră și emoji-ul cu note muzicale completează postarea, dând de înțeles fanilor că lucrează la muzică nouă.

Aceștia sunt dornici de noi piese semnate de artistă, mai ales că ultimul album solo datează din 2020. Lady Gaga s-a concentrat în ultimii trei ani pe alte proiecte. De exemplu, gama ei de make-up, Haus Lab, a lansat o mulțime de produse noi, de la fonduri de ten și farduri de obraz, la creioane și luciuri de buze.

Demn de menționat este și filmul "Joker: Folie à Deux", în care Gaga joacă alături de Joaquin Phoenix. Ea interpretează o versiune a personajului DC Comics - Harley Quinn - un psihiatru care se îndrăgostește de Joker înainte ca acesta să devină "personajul negativ". Tot legat de industria cinematografică, artista a declarat în urmă cu câteva luni că lucrează la un film bazat pe turneul ei din 2022 - "The Chromatica Ball".

Din punt de vedere muzical, Lady Gaga s-a bucurat de succes cu piesa "Hold My Hand", extrasă de pe coloana sonoră a filmului "Top Gun: Maverick". În toamna lui 2023, a colaborat cu Rolling Stones și Steve Wonder pentru piesa "Sweet Sounds of Heaven".

Citește în continuare

Muzică nouă

Colaborarea anului? The Rolling Stones a lansat piesa "Sweet Sounds of Heaven" feat Lady Gaga, Stevie Wonder

The Rolling Stones tocmai a lansat al doilea single de pe noul său album din 2023, "Hackney Diamonds" şi ne surprinde prin magnitudinea numelor ce apar pe acest featuring. E vorba despre Lady Gaga şi Stevie Wonder, iar piesa se numeşte "Sweet Sounds of Heaven".

Publicat

pe

Coperta single Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Coperta single Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven │ FOTO: Rolling Stones

Noul album, "Hackney Diamonds" este aşteptat să debuteze pe 20 octombrie şi include o reprezentaţie vocală discretă a lui Lady Gaga, în vreme ce Stevie Wonder poate fi auzit la Fender Rhodes, Moog şi pian. Piesa are ceva de gospel şi aminteşte de "You Can't Always Get What You Want" sau "Shine a Light". Noul single s-ar fi născut spontan, în vreme ce solistul Mick Jagger se afla acasă, în Londra, într-o după amiază însorită.

Muzicianul a fost inspirat de vântul care bătea printre copaci şi a început să cânte la pian acordurile C, F şi B. Track-ul a fost înregistrat la Henson Recording Studios, în Los Angeles, dar şi la Metropolis Studios, în Londra, cu o oprire şi la Sanctuary Studios, din Nassau, Bahamas. De compoziţie s-au ocupat Keith Richards şi Mick Jagger.

În timpul sesiunilor din Los Angeles, The Rolling Stones i-au invitat pe Stevie Wonder şi Lady Gaga să lucreze la "Sweet Sounds of Heaven". Nu e prima dată când vedem o astfel de colaborare. Ambii artişti au urcat pe scenă cu Stones în cadrul turneului "50 & Counting" din 2012. Varianta lor de "Gimme Shelter" a fost lansată pe albumul "GRRR Live". Stevie Wonder a plecat în turneu cu The Rolling Stones şi în 1972, cântând un medley de "Satisfaction" şi "Uptight (Everything's Alright)".

Am avut deja parte de un single de pe albumul din 2023, "Angry", care are un vibe de anii '70 şi de hard rock classic. Ajutat şi de actriţa Sydney Sweeney din "Euphoria", ca protagonistă într-o maşină decapotabilă, în videoclipul oficial. Fostul toboşar Stones, Charlie Watts, care a murit acum doi ani apare pe două track-uri pe noul album, "Mess It Up" şi "Live By the Sword". Pe aceasta din urmă apare şi Elton John.

Citește în continuare

Trending