Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă A Perfect Circle "So Long And Thanks For All The Fish" - AUDIO

A Perfect Circle a lansat în această săptămână al patrulea single de pe viitorul album, "So Long And Thanks For All The Fish". Noua piesă anticipează albumul "Eat the Elephant", care va sosi pe 20 aprilie. Vă invităm să ascultaţi noul single în cadrul acestui articol.

Publicat

pe

Single A Perfect Circle So Long and Thanks for All the Fish
Single A Perfect Circle So Long and Thanks for All the Fish │ FOTO: A Perfect Circle

După "TalkTalk", care abordă un stil mai blând şi "Disillusioned", care surprindea printr-o secţiune lungă de pian "So Long And Thanks For All The Fish" sună mai mult a Puscifer, formaţia numărul 3 a lui James Maynard Keenand. Solistul şi creierul A Perfect Circle are TOOL ca formaţie principală, APC ca formaţie secundară şi Puscifer ca proiect terţiar.

Au trecut 14 ani de la ultimul album de studio A Perfect Circle, deci "Eat the Elephant" este aşteptat cu nerăbdare de fani. Judecând după noua piesă, vocea în stil "The Pot" (piesă TOOL din 2006) şi chitara trademark Billy Howerdell vor mulţumi fanii. Sunt şi motive de nemulţumire, cum ar fi primul minut al piesei, care sună surprinzător de poppy şi optimist pentru o trupă destul de nihilistă.

Asta până citeşti versurile lui Maynard şi afli că e vorba despre un tribut pentru marile personalităţi pierdute în ultimii ani. Avem un tribut pentru David Bowie, Muhammad Ali, Carrie Fisher şi Gene Wilder, plus Prince. Înlănţuirea de versuri face aluzie la superficialitate şi modul în care cheltuim fiecare "al doilea cent" pe terapie, aplicaţii pe telefon, diete, steaguri şi arme.

Auzim şi secţiuni de orchestraţie, iar Billy Howerdell a descoperit cu adevărat puterea clapelor, după o pasiune pentru chitară întinsă pe decenii. Weekendul trecut a marcat debutul turneului trupei, care a fost pornit de un concert în Arizona, acolo unde James Maynard Keenan locuieşte. Mai mult de atât, acolo produce vin, principala sa ocupaţie în afară de muzică.

Numele melodiei "So Long And Thanks For All The Fish" este inspirat de seria SF umoristică "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" şi are un ton apocaliptic şi sarcastic. Întregul disc nou are această abordare, făcând referire la climatul social, politic şi cultural actual în Statele Unite şi pe glob. Mesajele despre război, superficialitate şi dependenţa de tehnologie sunt puternice.

"Eat The Elephant" este un album cu 12 piese, produs de către Dave Sardy, care a lucrat cu Slayer şi Autolux în ultimii ani. Noul disc debutează în format diigtal, dar şi CD, vinil dublu, box set, CD şi o prismă specială cu pachet de cărţi de joc inclus.

Comentează

Muzică nouă

Solistul TOOL, Maynard James Keenan a lansat 3 piese noi cu formaţiile sale secundare

Maynard James Keenan, al doilea cel mai ocupat om din metal, după Max Cavalera a lansat la final de lună martie 2024 3 piese noi. Face parte din EP-ul său nou, sau mai bine zis "E.P.P.P"-ul sau, dedicat împlinirii vârstei de 60 de ani.

Publicat

pe

Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus
Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus │ FOTO: James Maynard Keenan

Dacă în 2014 am avut parte de sărbătoarea "Cinquanta", acum James Maynard Keenan împlineşte 60 de ani şi ne oferă un "Sessanta E.P.P.P". Pe el se află piese proaspete de la A Perfect Circle, Puscifer şi Primus. Cele trei trupe vor porni la drum într-un turneu special în mai 2024. Toate cele 3 piese noi, "Kindred" de la A Perfect Circle, "No Angel" de la Puscifer şi "Pablo's Hippos" de la Primus au fost co-scrise de care Maynard, care e solist la APC şi Puscifer.

Evident şi la TOOL, monstrul metalului progresiv, care a lansat ultimul album în 2019, "Fear Inoculum", după o pauză de 13 ani. EP-ul este disponibil şi sub formă de vinil şi o ediţie limitată, exclusivă va fi disponibilă la concertele viitoare ale trupei. S-a reconfirmat la început de lună că Josh Freese va reveni în postura de baterist la A Perfect Circle, la 13 ani după ce a cântat live cu formaţia ultimă dată.

Ce a pregătit Maynard pentru turneul de ziua sa? O rotaţie a 3 trupe pe care le conduce, cu costume şi butaforie şi motive diferite. Ultimul album lansat de A Perfect Circle a fost "Eat the Elephant", din 2018, cu o profundă încărcătura politică şi socială. În ce priveşte Puscifer, ultimul său album lansat a fost "Existential Reckoning", care a purtat profund amprenta pandemiei şi efectelor sale.

TOOL între timp a făcut aluzie la muzică nouă, lansată mult mai rapid decât ultimul LP, ce a necesitat 13 ani de travaliu. Cât despre Primus, aceasta este o trupă rock din California, fondată în 1984. Îi are în componenţă pe legandarul basist Less Claypool, Larry LaLonde şi Tim Alexander, dar ocazional şi James Maynard Keenan se alătura componenţei. Inclusiv chitaristul Guns N' Roses Buckethead a fost inclus în lineup.

Citește în continuare

Trending