Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Ascultă noua piesă A Perfect Circle "So Long And Thanks For All The Fish" - AUDIO

A Perfect Circle a lansat în această săptămână al patrulea single de pe viitorul album, "So Long And Thanks For All The Fish". Noua piesă anticipează albumul "Eat the Elephant", care va sosi pe 20 aprilie. Vă invităm să ascultaţi noul single în cadrul acestui articol.
Single A Perfect Circle So Long and Thanks for All the Fish

Single A Perfect Circle So Long and Thanks for All the Fish (foto: A Perfect Circle)

După "TalkTalk", care abordă un stil mai blând şi "Disillusioned", care surprindea printr-o secţiune lungă de pian "So Long And Thanks For All The Fish" sună mai mult a Puscifer, formaţia numărul 3 a lui James Maynard Keenand. Solistul şi creierul A Perfect Circle are TOOL ca formaţie principală, APC ca formaţie secundară şi Puscifer ca proiect terţiar.

Au trecut 14 ani de la ultimul album de studio A Perfect Circle, deci "Eat the Elephant" este aşteptat cu nerăbdare de fani. Judecând după noua piesă, vocea în stil "The Pot" (piesă TOOL din 2006) şi chitara trademark Billy Howerdell vor mulţumi fanii. Sunt şi motive de nemulţumire, cum ar fi primul minut al piesei, care sună surprinzător de poppy şi optimist pentru o trupă destul de nihilistă.

Asta până citeşti versurile lui Maynard şi afli că e vorba despre un tribut pentru marile personalităţi pierdute în ultimii ani. Avem un tribut pentru David Bowie, Muhammad Ali, Carrie Fisher şi Gene Wilder, plus Prince. Înlănţuirea de versuri face aluzie la superficialitate şi modul în care cheltuim fiecare "al doilea cent" pe terapie, aplicaţii pe telefon, diete, steaguri şi arme.

Auzim şi secţiuni de orchestraţie, iar Billy Howerdell a descoperit cu adevărat puterea clapelor, după o pasiune pentru chitară întinsă pe decenii. Weekendul trecut a marcat debutul turneului trupei, care a fost pornit de un concert în Arizona, acolo unde James Maynard Keenan locuieşte. Mai mult de atât, acolo produce vin, principala sa ocupaţie în afară de muzică.

Numele melodiei "So Long And Thanks For All The Fish" este inspirat de seria SF umoristică "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" şi are un ton apocaliptic şi sarcastic. Întregul disc nou are această abordare, făcând referire la climatul social, politic şi cultural actual în Statele Unite şi pe glob. Mesajele despre război, superficialitate şi dependenţa de tehnologie sunt puternice.

"Eat The Elephant" este un album cu 12 piese, produs de către Dave Sardy, care a lucrat cu Slayer şi Autolux în ultimii ani. Noul disc debutează în format diigtal, dar şi CD, vinil dublu, box set, CD şi o prismă specială cu pachet de cărţi de joc inclus.

Citește mai multe despre A Perfect Circle
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Telekom Electronic Beats - un nou proiect dedicat iubitorilor de muzică electronică - VIDEO

Telekom Electronic Beats a debutat oficial în România prin intermediul concertelor din clubul Control, unde iubitorii muzicii electronice au putut...

Închide