Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Un album cu muzica nelansată a lui Prince va apărea în septembrie. Urmărește noul clip "Nothing Compares 2 U"

Muzica și înregistrările video nelansate ale lui Prince vor fi valorificate prin scoaterea pe piață a unui album postum. Discul este așteptat să apară toamna aceasta, prima mostră din arhivele lui Prince venind sub forma unui videoclip nou pentru versiunea originală, nelansată, a piesei "Nothing Compares 2 U".

Publicat

pe

Prince
Prince

La doi ani de la moartea lui Prince, Troy Carter, fostul manager al lui Lady Gaga și cel care se ocupă acum de patrimoniul regretatului artist, anunță lansarea unui album postum. Conținutul discului nu este încă conturat, materialul găsit în arhiva lui Prince fiind extrem de vast. Carter și partenerii săi s-au ocupat până acum de partea de organizare a conținutului audio și video nelansat, pentru a putea fi ulterior filtrat pe criterii de relevanță.

”Anul trecut ne-am ocupat de colectarea informațiilor: ne-am întâlnit cu diverși parteneri și cu moștenitorii lui Prince și am încercat să ne dăm seama de cine avem nevoie pentru a da viață viziunii noastre. În primul rând, a fost important să organizăm conținutul arhivei și să identificăm muzica existentă, înregistrările, fotografiile, notițele personale, scrisorile. Prince a salvat, practic, totul, așa că am avut la dispoziție decenii de muzică, clipuri și artefacte - durează foarte mult să trecem prin fiecare și să descoperim contextul istoric: practic să aflăm de unde e, cu cine a colaborat, unde a fost înregistrat, în ce an, care e versiunea finală”, a detaliat Carter pentru Variety.

Acest proces anevoios a ajuns, însă, într-un stadiu avansat, Troy Carter dezvăluind că s-a realizat o selecție, ce se va materializa prin lansarea unui album postum.

”Acest material va fi plasat într-o anume perioadă de timp. Michael Howe, care a lucrat cu mine la organizarea arhivei, a făcut o treabă extraordinară în a găsi un conținut extrem de special, iar una dintre aceste descoperiri ne-a impresionat pe toți, așa că am hotărât că este suficient de specială pentru ca fanii să o asculte. Așa că acum ne ocupăm de ultimele retușuri - va fi lansat în toamnă.”

"Sunt onorat că am putut desluși o frântură a procesului său creativ"

Carter a declarat că a fost copleșit să descopere omul din spatele artistului, apreciind meticulozitatea și profesionalismul lui Prince.

"Își scria gândurile și planurile și felul în care își conducea business-ul, așa că pot spune că a lăsat în urmă o schemă a modului său de lucru. Așa că ascultându-i muzica, demo-urile, văzând o parte din notițele și înregistrările sale, chiar poți să-ți dai seama cum îi funcționa mintea, și sunt onorat că am putut desluși o frântură a procesului său creativ."

Prima mostră din această generoasă arhivă este noul videoclip lansat pentru versiunea de studio originală a piesei "Nothing Compares 2 U". Clipul este compus din pasaje video cu Prince & The Revolution la repetiții, surprinse în vara anului 1984, cu 6 ani înainte ca piesa să ajungă hit în înterpretarea lui Sinéad O'Connor. Aceste înregistrări nu au mai fost prezentate publicului până acum.

"O parte din ceea ce se vede în clipul "Nothing Compares 2 U" - acele înregistrări de la repetiții, felul în care dădea tot ce putea la acele repetiții, de parcă ar fi cântat la Madison Square Garden, prestația sa din fața colegilor de trupă, care părea a fi un show oferit în fața a 100.000 de oameni, acesta a fost un proces frumos de urmărit", a concluzionat Carter.

VIDEO: Prince - "Nothing Compares 2 U"

Prince s-a stins din viață pe 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2004, de-a lungul carierei sale vânzând peste 100 de milioane de discuri. Revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al 27-lea în lista celor mai mari 100 de artiști din toate timpurile.

Comentează

Muzică nouă

Ascultă o variantă rară a piesei "United States Of Division", în interpretarea lui Prince

Lansarea pe scară largă a piesei "United States of Division" a fost realizată de Sony Music Entertainment. Este pentru prima dată când melodia a devenit disponibilă pe platformele de streaming. Mai multe detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Prince - United States Of Division
Prince - United States Of Division │ FOTO: captură YouTube / Prince

Un cântec rar al lui Prince a primit în sfârșit o lansare globală. Intitulat "United States Of Division", el a sosit inițial pe 4 iulie 2004 ca partea B a single-ului "Cinnamon Girl" și a fost disponibil doar în câteva ediții fizice din Marea Britanie și Europa. Acum, pentru prima dată, se găsește pe toate platformele de streaming.

Din punct de vedere liric, așa cum sugerează și titlul, "United States Of Division" este un cântec politic care îi îndeamnă pe oameni să nu mai lupte, să lase armele jos și să se unească, să facă muzică și dragoste. În strânsă legătură cu emoțiile transmise de "Cinnamon Girl", care deplânge pierderea de vieți omenești și ascensiunea rasismului ca urmare a atacului din 11 septembrie, "United States Of Division" ridică întrebări care nu reușesc încă să primească un răspuns: "De ce ne grăbim să declarăm război" și "Pentru ce luptăm?".

Cea de-a 20-a aniversare a albumul "Musicology", cel de-al 28-lea din cariera lui Prince, va fi sărbătorită pe 20 aprilie, iar lansarea piesei "United States of Division" sosește în cinstea acestei ocazii. În plus, albumul în sine este disponibil pe CD și vinil împreună cu o linie specială de produse de merch, toate disponibile pe site-ul oficial Prince.

Între timp, regretatul artist va fi subiectul unor adaptări cinematografice, printre care un film produs de Ryan Coogler (Black Panther), pe baza unui scenariu scris de Bryan Edward Hill (Titans, Ash vs. Evil Dead) și o producție teatrală inspirată de filmul "Purple Rain".

AUDIO: Prince - United States Of Division

Citește în continuare

Trending