Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Michael Bolton

Un album cu muzica nelansată a lui Prince va apărea în septembrie. Urmărește noul clip "Nothing Compares 2 U"

Muzica și înregistrările video nelansate ale lui Prince vor fi valorificate prin scoaterea pe piață a unui album postum. Discul este așteptat să apară toamna aceasta, prima mostră din arhivele lui Prince venind sub forma unui videoclip nou pentru versiunea originală, nelansată, a piesei "Nothing Compares 2 U".
Prince

Prince

La doi ani de la moartea lui Prince, Troy Carter, fostul manager al lui Lady Gaga și cel care se ocupă acum de patrimoniul regretatului artist, anunță lansarea unui album postum. Conținutul discului nu este încă conturat, materialul găsit în arhiva lui Prince fiind extrem de vast. Carter și partenerii săi s-au ocupat până acum de partea de organizare a conținutului audio și video nelansat, pentru a putea fi ulterior filtrat pe criterii de relevanță.

”Anul trecut ne-am ocupat de colectarea informațiilor: ne-am întâlnit cu diverși parteneri și cu moștenitorii lui Prince și am încercat să ne dăm seama de cine avem nevoie pentru a da viață viziunii noastre. În primul rând, a fost important să organizăm conținutul arhivei și să identificăm muzica existentă, înregistrările, fotografiile, notițele personale, scrisorile. Prince a salvat, practic, totul, așa că am avut la dispoziție decenii de muzică, clipuri și artefacte - durează foarte mult să trecem prin fiecare și să descoperim contextul istoric: practic să aflăm de unde e, cu cine a colaborat, unde a fost înregistrat, în ce an, care e versiunea finală”, a detaliat Carter pentru Variety.

Acest proces anevoios a ajuns, însă, într-un stadiu avansat, Troy Carter dezvăluind că s-a realizat o selecție, ce se va materializa prin lansarea unui album postum.

”Acest material va fi plasat într-o anume perioadă de timp. Michael Howe, care a lucrat cu mine la organizarea arhivei, a făcut o treabă extraordinară în a găsi un conținut extrem de special, iar una dintre aceste descoperiri ne-a impresionat pe toți, așa că am hotărât că este suficient de specială pentru ca fanii să o asculte. Așa că acum ne ocupăm de ultimele retușuri - va fi lansat în toamnă.”

"Sunt onorat că am putut desluși o frântură a procesului său creativ"

Carter a declarat că a fost copleșit să descopere omul din spatele artistului, apreciind meticulozitatea și profesionalismul lui Prince.

"Își scria gândurile și planurile și felul în care își conducea business-ul, așa că pot spune că a lăsat în urmă o schemă a modului său de lucru. Așa că ascultându-i muzica, demo-urile, văzând o parte din notițele și înregistrările sale, chiar poți să-ți dai seama cum îi funcționa mintea, și sunt onorat că am putut desluși o frântură a procesului său creativ."

Prima mostră din această generoasă arhivă este noul videoclip lansat pentru versiunea de studio originală a piesei "Nothing Compares 2 U". Clipul este compus din pasaje video cu Prince & The Revolution la repetiții, surprinse în vara anului 1984, cu 6 ani înainte ca piesa să ajungă hit în înterpretarea lui Sinéad O'Connor. Aceste înregistrări nu au mai fost prezentate publicului până acum.

"O parte din ceea ce se vede în clipul "Nothing Compares 2 U" - acele înregistrări de la repetiții, felul în care dădea tot ce putea la acele repetiții, de parcă ar fi cântat la Madison Square Garden, prestația sa din fața colegilor de trupă, care părea a fi un show oferit în fața a 100.000 de oameni, acesta a fost un proces frumos de urmărit", a concluzionat Carter.

VIDEO: Prince - "Nothing Compares 2 U"

Prince s-a stins din viață pe 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2004, de-a lungul carierei sale vânzând peste 100 de milioane de discuri. Revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al 27-lea în lista celor mai mari 100 de artiști din toate timpurile.

Citește mai multe despre Prince
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
J. Cole a lansat albumul „KOD” - VEZI TRACKLIST

J. Cole a lansat cel de-al cincilea album de studio, „KOD”, album ce deține toate datele necesare pentru a continua...

Închide