Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă Thy Veils, "Transparent Earth" - AUDIO

Timișorenii de la Thy Veils au lansat piesa "Transparent Earth", cel de-al 7-lea single de pe albumul "Neoradiant". LP-ul este un material discografic complex, construit și publicat piesă cu piesă sub ochii publicului, ce va constitui soundtrack-ul lungmetrajului sci-fi cu același nume.

Publicat

pe

Thy Veils: Alira Mun și Daniel Dorobanțu
Thy Veils: Alira Mun și Daniel Dorobanțu │ FOTO: Georgiana Feidi

Piesa "Transparent Earth" dezvăluie o nouă abordare stilistică a grupului. Pentru prima dată se pot identifica influențe funk și soul alături de o ancorare în contemporan a inițialelor explorări muzicale ale grupului: sound-ului simfonic și aranjamentele neo-clasice.

Versurile și vocea îi aparțin artistei Alira Mun, reflecții asupra condiției umane transpuse metaforic, ce transmit o stare meditativă, în contrast cu cel mai up-beat groove creat până în prezent de Daniel Dorobanțu.

"Transparent Earth" este un material atent construit: este dramatic, dar senin; emoțional, dar detașat; contemplativ, dar, în același timp, dansabil.

Multiplele zone explorate până în prezent prin intermediul albumului "Neoradiant", aparent divergente, pornesc din același punct: curiozitatea de explorare a realităților acestui Univers, ghidată de sentimentul de uimire.

AUDIO: Thy Veils - "Transparent Earth"


Ansamblul de artă sincretică Thy Veils este un nume rezonant pentru stilurile electronic, ambient, neoclasic și world fusion, recunoscut internațional pentru cine-concertele spectaculoase și proiecțiile de artă video. Creat din pasiune pentru contemplare și uimire față de legile cosmice, proiectul reprezintă un experiment veritabil, perfecționat în ani de muncă artistică, fără compromis.

Discografia proiectului Thy Veils cuprinde 6 albume de studio și un DVD cu eseuri video-ambient non-narative. De-a lungul timpului Thy Veils a colaborat cu mulți artiști și a compus muzică pentru diferite filme. De asemenea, arta vizuală a lui Daniel Dorobanțu este prezentă în colecția permanentă de la Ars Electronica Center, din Linz (Austria). Acesta este unul dintre cele mai importante centre de expunere a artei electronice din lume şi, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenţa dintre artă, tehnologie şi societate.

Anterior piesei "Transparent Earth", Thy Veils a lansat videoclipul piesei ”In Brightness”, parte integrantă a lungmetrajului sci-fi independent ”Neoradiant”.

Trending