Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Ascultă noua piesă Thy Veils, "Transparent Earth" - AUDIO

Timișorenii de la Thy Veils au lansat piesa "Transparent Earth", cel de-al 7-lea single de pe albumul "Neoradiant". LP-ul este un material discografic complex, construit și publicat piesă cu piesă sub ochii publicului, ce va constitui soundtrack-ul lungmetrajului sci-fi cu același nume.
Thy Veils: Alira Mun și Daniel Dorobanțu

Thy Veils: Alira Mun și Daniel Dorobanțu (foto: Georgiana Feidi)

Piesa "Transparent Earth" dezvăluie o nouă abordare stilistică a grupului. Pentru prima dată se pot identifica influențe funk și soul alături de o ancorare în contemporan a inițialelor explorări muzicale ale grupului: sound-ului simfonic și aranjamentele neo-clasice.

Versurile și vocea îi aparțin artistei Alira Mun, reflecții asupra condiției umane transpuse metaforic, ce transmit o stare meditativă, în contrast cu cel mai up-beat groove creat până în prezent de Daniel Dorobanțu.

"Transparent Earth" este un material atent construit: este dramatic, dar senin; emoțional, dar detașat; contemplativ, dar, în același timp, dansabil.

Multiplele zone explorate până în prezent prin intermediul albumului "Neoradiant", aparent divergente, pornesc din același punct: curiozitatea de explorare a realităților acestui Univers, ghidată de sentimentul de uimire.

AUDIO: Thy Veils - "Transparent Earth"


Ansamblul de artă sincretică Thy Veils este un nume rezonant pentru stilurile electronic, ambient, neoclasic și world fusion, recunoscut internațional pentru cine-concertele spectaculoase și proiecțiile de artă video. Creat din pasiune pentru contemplare și uimire față de legile cosmice, proiectul reprezintă un experiment veritabil, perfecționat în ani de muncă artistică, fără compromis.

Discografia proiectului Thy Veils cuprinde 6 albume de studio și un DVD cu eseuri video-ambient non-narative. De-a lungul timpului Thy Veils a colaborat cu mulți artiști și a compus muzică pentru diferite filme. De asemenea, arta vizuală a lui Daniel Dorobanțu este prezentă în colecția permanentă de la Ars Electronica Center, din Linz (Austria). Acesta este unul dintre cele mai importante centre de expunere a artei electronice din lume şi, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenţa dintre artă, tehnologie şi societate.

Anterior piesei "Transparent Earth", Thy Veils a lansat videoclipul piesei ”In Brightness”, parte integrantă a lungmetrajului sci-fi independent ”Neoradiant”.

Citește mai multe despre Thy Veils
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
NoruNegru - o trupă proaspătă precum o ploaie de vară

O nouă zi de joi ne aduce un nou artist. NoruNegru este trupa a cărei poveste o vom afla la...

Închide