Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

The Weeknd lansează EP-ul "My Dear Melancholy," - toate piesele noi sunt pe YouTube

The Weeknd lasă imaginea de party boy în urmă şi revine la demonii săi pe noul EP "My Dear Melancholy". Acesta a debutat fără teasere şi fără o promovare în prealabil, ca o surpriză pentru fanii din toată lumea. Include 6 piese noi, care pot fi ascultate în întregime pe YouTube.

Publicat

pe

Coperta album The Weeknd My Dear Melancholy
Coperta album The Weeknd My Dear Melancholy │ FOTO: The Weeknd

Cele 6 melodii noi au fost produse de către The Weeknd şi Frank Dukes. Ultimul album de studio al artistului a fost apreciatul "Starboy" din 2016. Acesta a fost desemnat "Cel mai bun album urban contemporan" în cadrul galei Grammy. The Weeknd a colaborat cu Lana Del Rey pe piesa titulară a albumului "Lust For Life" în 2017 şi recent s-a reunit cu Kendrick Lamar pe coloana sonoră a peliculei "Black Panther".

Tracklistul lui "My Dear Melancholy," este următorul:

  1. Call Out My Name
  2. Try Me
  3. Wasted Times
  4. I Was Never There
  5. Hurt You
  6. Privilege

Noile piese sunt profund personale, vin dintr-un loc întunecat, melancolic şi sentimental al lui The Weeknd. Muzicianul din Toronto a fost în ultimii ani cuplat de presă cu Selena Gomez, care s-ar fi despărţit totuşi de rapper recent. Poate de aici şi acest sunet trist.

Spiritul plin de angoasă al lui Abel este înnecat în sintetizatoare, sirene şi un pian suav. EP-ul cel nou oferă 22 de minute de balade pline de reflecţie şi o alternare între un sunet suav de R&B şi un hip-hop psihedelic cu sample-uri moderne.

"Starboy" a ieşit de sub bagheta celor de la Daft Punk, iar "My Dear Melancholy," include în continuare influenţa lor. De altfel Guy Manuel de Homem-Christo este creditat pentru producţie, artistul fiind parte din proiectul Daft Punk. Tot la credits se află şi Skrillex, Frank Dukes, DaHeala şi francezul Gesaffelstein, care a făcut minuni în studio cu Kanye West.

Pe piese ca "Wasted Times" artistul îşi recunoaşte greşelile în relaţie, în vreme ce în "Privilege' critică stilul de viaţă al celei dragi, dar şi pe al său. "Hurt You" este despre relaţia fizică, ultima noapte de dinainte de despărţire.

Doar The Weeknd ştie să facă despărţirea să sune atât de suav. Vă invităm să ascultaţi albumul în întregime în playlistul YouTube de mai sus.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

The Weeknd anunţă un nou album, "Dawn FM", care va sosi pe 7 ianuarie

După o perioadă de teasing şi lansări de single-uri, The Weeknd a anunţat în sfârşit numele noului său album, dar şi data sa de lansare. Noul LP se numeşte "Dawn FM" şi va debuta pe 7 ianuarie 2022. Abel Tesfaye (numele real al artistului) a oferit teasere în special de Anul Nou pe Instagram.

Publicat

pe

The Weeknd cântând la The Billboard Music Awards 2021
The Weeknd cântând la The Billboard Music Awards 2021 │ FOTO: Captură YouTube

Deşi iniţial The Weeknd şi echipa sa doreau să mai lanseze single-uri, ei au decis până la urmă să lanseze direct întregul LP. Printre colaboratorii de pe acest disc se numără Tyler, the Creator, Quincy Jones şi Lil Wayne. "Dawn Fm" vine la nici 2 ani după ultimul album al rapperului canadian "After Hours", care a cucerit topurile cu single-uri ca "Blinding Lights". Ulterior aveam să primim o variantă extended a sa, dar şi multiple remix-uri.

În ultimul an artistul a lucrat la un serial HBO cunoscut drept "The Idol", în calitate de co-scenarist, dar şi de actor. În august 2021 Abel lansat piesa "Take My Breath" şi videoclipul asociat. "Dawn FM" este al cincilea material discografic al canadianului, separat de cele 3 mixtape-uri lansate în 2011. Piese de pe ele au primit relansări şi clipuri noi anul trecut, la aniversarea de 10 ani.

Nu au lipsit nici colaborările pentru The Weeknd în 2021: a făcut senzaţie pe "Moth to a Flame" de la Swedish House Mafia şi a încheiat anul într-un clip în stil "John Wick" alături de Post Malone în noiembrie, unul denumit "One Right Now". În decembrie 2021 apărea pe colaborarea "Poison", ce includea o înregistrare lăsată în urmă de Aaliyah şi păstrată în arhivă la 20 de ani la moartea sa.

Revenind la noul album "Dawn FM", cel mai inedit teaser şi cameo pentru LP l-a făcut chiar Jim Carrey. Actorul este bun prieten cu The Weeknd şi a făcut aluzie la apariţia într-un videoclip pentru unul dintre viitoarele single-uri de pe album. Teaserul de pe Instagram îl prezintă pe The Weeknd răpit de figuri mascate care dansează frenetic şi apoi brusc îmbătrânit cu zeci de ani. Pe fundal se aude un sintetizator puternic, iar apoi începe o piesă R&B cu un sample vocal foarte înalt (spre o voce chipmunk chiar). Ni se promite şi "un nou univers sonic".

Citește în continuare

Trending