Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber

NoruNegru - o trupă proaspătă precum o ploaie de vară

O nouă zi de joi ne aduce un nou artist. NoruNegru este trupa a cărei poveste o vom afla la #JOINewArtist.

Trupa a luat naștere în București, la finele anului 2015, mânată doar de un singur lucru, și cel mai important - pasiunea pentru muzică. Un grup de prieteni, întâmplător toți muzicieni, s-au hotărât să cânte împreună.

Situate între indie rock, indie folk şi indie pop, cântecele NoruNegru îmbină elemente caracteristice fiecărui gen, sintetizând parcursul curentului şi trecându-l prin filtrul viziunii tineretului est-european. Muzica creată de trupă confirmă apetenţa naturală a generaţiei ’90 pentru curentul indie şi evidenţiază diversitatea stilistică din interiorul acestuia.

Până în prezent, NoruNegru are la activ două materiale discografice: "O să vă stricăm vacanța" (2016) și "Contrainfin17" (2017).

"Sunt două albume pe care nu le pot descrie altfel decât ca fiind sincere. Că-s bune, rele, frumoase, plictisitoare sau oricum altcumva, e treaba altora să le judece. Primul e scris pe parcursul a cinci sau șase ani, iar al doilea, în anul de după lansarea primului. Așadar, albumul <<cu vacanțele>> este ceva mai bibilit pe compoziție, pe când <<Contrainfin17>> este mai compact ca stare".

NoruNegru spune povești ale generației din care face parte. Le spune în limba română, făcându-ne să zâmbim, să devenim melancolici, să ne aducem aminte de experiențe adolescentine, să exclamăm "ha!", să ne mișcăm în ritmurile pieselor.

Inspirația ce conduce la desăvârșirea melodiilor poate apărea de nicăieri, unele versuri trecându-le prin minte în timpul unor plimbări sau când plictiseala din timpul liceului și facultății era mare (dar productivă, din câte se pare), sau poate veni de la alți artiști:

"De oriunde aud o abordare la care nu mă gândisem până atunci. Fie că e vorba de texte sau abordarea unui instrument sau a unui ansamblu de instrumente. Bob Dylan e un exemplu de compozitor pe care, când îl ascult, mă atrage să scriu în stilul lui. Roger Waters e un alt exemplu".

NoruNegru a susținut concerte în București, în Vama Veche, Alba-Iulia, bifând și participarea la festivalul Awake din vara lui 2017. Este o trupă ce nu concertează oricum, oriunde și oricând, ci cum trebuie, pentru ei, "și pentru cei ce simt la fel, oamenii care rezonează cu muzica asta și care respiră același aer ca noi".

Pe 17 martie 2018, grupul va urca pe scena clubului B52 din București. Este prima apariție în regie proprie a formației de după lansarea albumului "Contrainfin17", care va fi prezentat în totalitate pe durata spectacolului, alături de piese de pe albumul de debut "O să vă stricăm vacanța".

Componența actuală a trupei este următoarea: Dan Minel Stoica (voce, chitară), Matei Pușcaru (bass) și Teodor Ciobanu (tobe).

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre NoruNegru
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE