Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Neversea 2018 are primii artişti confirmaţi: John Newman, The Script, Modestep, Alan Walker

Neversea 2018, cel mai aşteptat festival de la malul Mării Negre, anunță primii artişti confirmaţi. Avem nume mari din zona pop, precum John Newman, dar şi artişti respectaţi din drum & bass ca Pendulum sau Chase & Status. Grupul irlandez The Script vine de asemenea pentru prima oară în România. Festivalul Neversea 2018 va avea loc la Constanţa între 5 şi 8 iulie 2018.

Publicat

pe

Festivalul Neversea
Festivalul Neversea

Neversea, poreclit şi "UNTOLD-ul de la mare" a adus laolaltă 153.000 de fani anul trecut, cu 100 de artişti pe scene. La malul Mării Negre se aliniază un lineup solid de artişti, pop, rock şi EDM. Greu de crezut că un festival deja atât de popular şi apreciat este de abia la ediţia a doua.

Anul acesta pe scenă urcă John Newman, Scooter, Hardwell, Steve Angello, Chase & Status, Modestep, Noisia, iar Pendulum va avea un DJ Set. Îi vom auzi şi pe irlandezii de la The Script, dar şi pe Alan Walker, Redfoo, Axwell & Ingrosso, W&W, Sunnery James & Ryan Marciano.

John Newman pare să fie headlinerul principal, tânărul artist fiind în mijlocul unei reveniri în muzică. Muzicianul a lansat recent single-ul "Fire In Me" şi pregăteşte un album nou. Şi-a revenit după problemele de sănătate şi e gata să ne încânte la malul mării. Asta după ce a cântat la ediţii Untold, dar şi la Summer Well cu câţiva ani în urmă.

Sigur vom auzi virala colaborare cu Calvin Harris "Blame”, dar şi hitul "Love Me Again".

Scooter revine în România, cu muzica sa techno care a ridicat arene şi stadioane în picioare. Grupul dance-techno din Hamburg este activ din 1993 şi a vândut peste 30 de milioane de albume, primind peste 80 de discuri de aur şi platină. Vom auzi cu siguranţă mult fredonata piesă "Maria", sau hituri ca "Ramp! (The Logical Song)" şi "Hyper Hyper".

Trupa a lansat ultimul album anul trecut, "Scooter Forever", cu 15 piese noi.

Redfoo este un act muzical definit de Stefan Kendal Gordy, care face parte din trupa LMFAO. Artistul de 42 de ani este cunoscut pentru prezenţa exuberantă, hiperactivitate şi energia debordantă. A creat hituri ca "Party Rock Anthem" sau "I'm sexy and I know it". Muzicianul a colaborat cu Black Eyed Peas şi David Guetta. Single-ul sau "Let's Get Ridiculous" te face să dansezi imediat.

Modestep este o formaţie de dubstep şi rock electronic, care îşi schimbă constant sound-ul. Activi din 2010, muzicienii din Londra au scos primul album în 2013, cu single-uri precum "Feel Good", "Sunlight" sau "To The Stars". Modestep este Josh Friend şi Pat Lundy, după plecarea fondatorului Tony Friend şi a lui Nick Tsang. Grupul a colaborat cu Teddy Killerz, Trolley Snatcha, Big Narstie şi FuntCase.

Au fost la noi la Peninsula şi festivalul Awake.

Steve Angello este DJ şi producător de muzică electro-house, cunoscut pentru proiectul Swedish House Mafia. Acolo a colaborat cu Axwell şi Sebastian Ingrosso, pe care de altfel îi vom vedea tot la Neversea. Pentru Angello e prima prezenţă pe scena din Constanţa.

Alan Walker este de asemenea o prezenţă inedită, un artist în vârstă de doar 20 de ani, care apare  pe scenă cu o mască neagră pe faţă. Tânărul norvegian are deja sute de milioane de vizualizări pe YouTube, pentru piese ca "Faded" sau "Never Forget You". Cunoscut şi ca DJ Walkazz, nordicul s-a clasat pe locul 17 în top 100 DJ listaţi de revista DJ Mags pe 2017.

Artistul a devenit popular având cel mai vizitat canal de YouTube din Norvegia, cu peste 4.5 milioane de abonaţi la început de 2017.

The Script este o trupă irlandeză care concertează în premieră în România, cu ocazia lui Neversea 2018. Muzicienii sunt chiar pe gustul Reginei Elisabeta a Marii Britanii, care a solicitat concerte private ale acestui grup. Regina este şi fană a emisiunii The Voice UK, acolo unde este jurat Danny O'Donoghue, solistul The Script.

Irlandezii au 17 ani de activitate şi au avut zeci de melodii incluse în seriale britanice, irlandeze şi americane. Muzicienii au două nominalizări la premiile Brit Awards. Îi vom auzi cântând hituri ca "Rain", "Arms Open" şi "Man on a Wire".

Neversea debutează pe 5 iulie pe plaja Neversea şi va avea artiştii împărţiţi pe scene: Mainstage, The Temple şi The Ark. Lista artiştilor e în continuare deschisă şi li se vor alătura şi alte nume. De pe 8 martie preţul abonamentelor pentru cele 4 zile de festival ajunge la 449 lei (plus taxe). Abonamentele VIP costă 900 de lei plus taxe.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 5 iulie 2018

Neversea 2018

Loc
Neversea Beach
Comentează

Muzică nouă

Pendulum readuce DNB-ul la viaţă cu piesa nouă "Napalm"

Pendulum a fost într-o perioadă însăşi definiţia muzicii drum 'n bass şi dacă Pendulum nu mergea bine, atunci DNB-ul nu mergea bine. Grupul a dispărut de pe radare cam un deceniu, dar a revenit în pandemie cu câteva single-uri noi. Iar azi ne cadoriseşte cu "Napalm".

Publicat

pe

Coperta single Pendulum Napalm
Coperta single Pendulum Napalm │ FOTO: Pendulum

Ultimele piese lansate de Pendulum au venit în 2023 şi erau "Colorfast", alături de colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo". "Napalm" e prima piesă nouă din 2024 şi este o colaborare intre grupul australian şi Joey Valence, dar şi Brae. E un track simplu, cu elemente de jungle, sample-uri ascuţite şi voce de rap britanic agresiv.

Scheletul de tobe şi bas e acelaşi pe care îl ştiam de acum 15 ani, când Pendulum era peste tot la radiouri. Pendulum a lansat un EP numit "Elemental" în 2021 şi un altul numit "Anima" în 2023.

Iată ce a spus liderul trupei, Rob Swire într-un interviu cu NME:

Casa de discuri ne-a spus, practic, «Faceți mai mult drum’n’bass». „După cum știți, am o relație ciudată cu asta! Am decis să intrăm în studio și să facem ceva cât mai intens posibil, în loc să facem ceva care să se potrivească în seturile de DnB. Am vrut să o facem în felul nostru.

Vreau să merg mult mai departe cu asta. Știu că drum ‘n’ bass are din nou un moment de popularitate și toată lumea din echipa noastră ne spune: «Trebuie să intrați și voi în asta și să începeți să faceți DnB care să se potrivească în seturile lui Headache», dar este ultimul lucru pe care vreau să-l fac. Mă simt cel mai confortabil când suntem între lumi. De îndată ce devine prea metal sau prea DnB, încep să mă simt ciudat în legătură cu asta. Zona de mijloc este perfectă pentru noi. Vreau să facem lucrurile mult mai intense, dacă putem.

Pendulum a închis Rockstadt Extreme Fest 2024, cu o reprezentaţie în ultima zi a festivalului, pe 4 august. Grupul fondat în 2002 de Rob Swire a interpretat inclusiv "Halo", colaborarea cu Bullet for My Valentine, pe care a ieşit un mosh pit pe cinste. Nu se putea fără "Voodoo People" de la Prodigy, dar şi "Come Alive" şi "Propane Nightmares".

Citește în continuare

Trending