Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Moștenirea Dire Straits în România: 55 de fani se vor putea întâlni cu membrii originali ai trupei

Pe 15 octombrie 2018, Sala Palatului va găzdui show-ul “The Dire Straits Legacy”. Membrii originali Dire Straits - Alan Clark, Phil Palmer, Danny Cummings și Mel Collins vor interpreta celebrele hituri: “Sultans of Swing”, “Money for Nothing”, “Romeo and Juliet” și multe altele. Organizatorul pregătește 55 de pachete Meet & Greet pentru fanii din România.

Publicat

pe

Dire Straits Legacy
Dire Straits Legacy │ FOTO: Marta Ayora

În 1995, una dintre cele mai prolifice trupe rock, Dire Straits se destrăma după 15 ani de carieră. Turneul On Every Street Tour ce promova cel de-al șaselea album avea să fie ultimul, cu 229 de concerte susținute în 19 țări în perioada 23 august 1991 - 9 octombrie 1992. Compozitorul incontestabil, Mark Knopfler declara încheiat capitolul Dire Strais, dedicându-se carierei solo.

Membrii Dire Straits au ales să urmeze căi diferite, lăsând în urmă un catalog remarcabil cu unele dintre cele mai bune compoziții și prestații live de la apariția rock-ului încoace. Pe muzica lor, audifilli își testează echipamentele, iar fanii ajunși acum la 45-50 de ani își rememorează tinerețea rock and roll.

Chiar dacă foștii membri au continuat să cânte cu mari muzicieni ca Eric Clapton, The Who, Sting, Rolling Stones, King Crimson, Paul Mc Cartney, Tina Turner etc, legătura cu muzica Dire Straits era în continuare foarte puternică.  Totodată, nostalgia vechilor fani Dire Straits, dar și curiozitatea și dorința arzătoare ale celor tineri de a asculta live piese de referință din istoria muzicii rock au creat premisele reuniunii unora dintre membri, sub numele The Straits, în cadrul unui concert caritabil desfășurat la Royal Albert Hall.

Astăzi, The Straits cu Alan Clark și Phil Palmer, cărora li se alătură celebrul baterist Steve Ferrone, Danny Cummings, Mel Collins și Trevor Horn, a devenit “The Dire Straits Legacy”, un pilon al muzicii rock de calitate, care reușeste să mențină în viață universul mult iubit creat de Dire Straits. Concertul este adus la Sala Palatului de Phoenix Entertainment - promoter care a mai organizat în trecut concertele The Straits și The Dire Straits Experience.

Hiturile Dire Straits vor răsuna în seara de 15 octombrie 2018. Prețurile biletelor pornesc de la 90 de lei și urcă la 345 de lei (în cazul celor VIP).

55 de pachete Meet & Greet cu “The Dire Straits Legacy”

Iubitorii muzicii bune și toți cei care vor să guste puțin din istoria glorioasă a unuia dintre cele mai importante și influente grupuri muzicale din toate timpurile vor avea ocazia să câștige pachete Meet & Greet, în urma achiziționării biletelor la concert. Ei își vor putea însemna discurile din fonotecă cu autografele unor membrii originali Dire Straits.

După achiziționarea biletelor (la orice categorie) până pe 30 aprilie, cumpărătorii trebuie să trimită un mail cu copia după bilet și datele de contact pe adresa : meetandgreet [at] phoenixentertainment.ro pentru a participa la o tombolă. Vor fi doar 50 de norocoși în funcție de biletele achiziționate: VIP:  25, CAT 1: 15, CAT 2: 7, CAT 3: 5 și CAT 4: 3.

Principalii membri ai proiectului Dire Straits Legacy

Cum spuneam, proiectul Dire Straits Legacy este susținut de trei muzicieni care au luat parte la înregistrarea ultimului album - "On Every Street" - și susținerea ultimului turneu Dire Straits. Discul lansat pe 10 septembrie 1991 cuprinde hiturile "Calling Elvis" și "Heavy Fuel". Principalele nume Dire Straits Legacy sunt:

  • Phil Palmer - chitară & voce. Phil a intrat în formația Dire Straits în 1990, a participat la înregistrările ultimului disc și a mers în ultimul turneu. Totodată, el face parte din trupa lui  Eric Claptop, alături de Alan și Steve Ferrone.
  • Alan Clark - clape. Alan a venit în trupa în 1980, la trei ani de la înființare. Chiar dacă nu a fost membru fondator, a fost primul și principalul clăpar al formației. Alături de Mark Knopfler, Alan a fost co-producător al albumului "On Every Street".
  • Danny Cummings - percuție & voce. Danny a participat deopotrivă la înregistrări, cât și la turneul de promovare a albumului "On Every Street". El a fost și toboșarul lui Mark Knopfler și a mai colaborat cu Tina Turner, George Michael și Bryan Adams.
  • Mel Collins - saxofon. Mel a participat la turneul Dire Straits între 1982-1983 și a cântat pe albumul live "Alchemy". El este membru și în King Crimson. Solo-ul de saxofon de pe "Private Dancer" (hitul Tinei Turner) îi aparține.

Dire Straits în Rock and Roll Hall of Fame

Pe 14 aprilie 2018, trupa va fi acceptată în Rock and Roll Hall of Fame. Clăparul Alan Clark - care va sosi în toamnă la București - va fi inclus în celebra galerie de onoare a muzicii rock.

Dire Straits a câștigat în trecut 4 premii Grammy, 3 trofee Brit Awards și 2 MTV Video Music Awards. Pe Mark Knopfler l-am putut vedea la București pe 25 aprilie 2013, o parte din foștii colegi venind sub titulatura The Straits mai întâi la Peninsula, 23 august 2012, apoi pe 1 decembrie 2013, la Sala Palatului.

Trending