Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Joe Satriani concertează din nou la București - PREȚURI BILETE

Reputatul chitarist Joe Satriani revine pe 25 iulie în România, la 3 ani de la concertele susținute la București și Cluj-Napoca. Noul show va avea loc la Arenele Romane, făcând parte din turneul "What Happens Next".

Publicat

pe

Concert Joe Satriani la București pe 12 octombrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Joe Satriani este fără îndoială  unul dintre cei mai mari chitariști pe care i-a văzut scena muzicală mondială vreodată. Cu vânzări de peste 10 milioane de albume și cu nu mai puțin de 15 nominalizări la premiile Grammy, Joe Satriani apare în toate topurile de profil dedicate chitariștilor.

Prin mâna lui au trecut mulți alți muzicieni cu reputație, precum Steve Vai – care a concertat în 2012 la Sala Palatului, Larry LaLonde (Primus), Rick Hunolt (Exodus), Kirk Hammett (Metallica), Andy Timmons sau Alex Skolnick (Testament). Satriani este fondatorul celebrului turneu G3, a cărui baze au fost puse în 1995, și care a avut 10 ediții din 1996 până în 2007. De-a lungul timpului, alături de Satriani au urcat pe scenă în acest turneu nume mari precum Paul Gilbert, John Petrucci, Eric Johnson, Steve Morse, Tony MacAlpine, Brian May și mulți alții.

Printre artistii care l-au influentat la rândul său pe Satriani se numără Jimi Hendrix, Jimmy Page, Ritchie Blackmore sau Eric Clapton. Muzicianul a colaborat de-a lungul anilor cu mulți alți artiști și numeroase trupe, cum ar fie Alice Cooper, The Yardbirds, Ian Gillan, Dream Theater, Mick Jagger sau Deep Purple.

Debutul muzical l-a avut în 1986, cu albumul "Not of This Earth", iar de atunci chitaristul a lansat 16 albume, cel mai recent fiind "What Happens Next", scos anul acesta, pe 12 ianuarie. Pe noul album, publicul îi poate asculta și pe Glenn Hughes, de la Deep Purple și Black Sabbath, dar și pe Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers.

Joe Satriani a susținut trei concerte în România: două la București și unul la Cluj. Primul a avut loc la București, în 2013, cele mai recente desfășurându-se în octombrie 2015.

Pe 25 iulie, Joe Satriani va călători alături de public prin timp si spatiu, purtând spectatorii prin întreaga sa discografie.

Prețurile biletelor la concertul Joe Satriani de la Arenele Romane:

 • Earlybird (până pe 10 mai):
  • 229 Lei - categoria A,
  • 134 Lei - categoria B,
  • 74 Lei -  categoria C
 • Presale 1 (până pe 10 iunie):
  • 239 Lei - categoria A
  • 45 Lei - categoria B
  • 85 Lei - categoria C
 • Presale 2 (până pe 24 iulie):
  • 249 Lei - categoria A
  • 159 Lei - categoria B
  • 89 Lei - categoria C
 • La intrare:
  • 260 Lei - categoria A
  • 170 Lei - categoria B
  • 100 Lei - categoria C

Delimitarea categoriilor de locuri:

 • Categoria A: cu loc în tribuna sectoarele K si E,
 • Categoria B: fără loc în fața scenei,
 • Categoria C: cu loc pe scaun sau fără loc (în picioare), în spatele Categoriei B, în Arenă.

*Sunt în vanzare câte 600 de bilete la categoriile A și B și doar 3000 la categoria C.

Delimitarea categoriilor de locuri la concertul Joe Satrinai de la Arenele Romane

Delimitarea categoriilor de locuri la concertul Joe Satrinai de la Arenele Romane

Mențiuni suplimentare privind concertul Joe Satriani de la Arene:

 • Copiii cu vârsta sub 2 ani au acces gratuit și trebuie să fie însoțiți de un adult posesor de bilet valid.
 • Accesul persoanelor sub 14 ani este permis doar în compania unui adult.
 • Locurile pe scaune se ocupă în ordinea sosirii la locație, acestea neavând numere alocate.
 • O serie de artiști invitați vor fi anunțați în curând.
 • Pentru acest concert vor fi puse în vânzare doar 4200 de bilete pentru a avea suficient spațiu de dans

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 25 iulie 2018

Joe Satriani

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Joe Satriani prezintă piesa "Sahara", anunţă albumul cu numărul 18 din carieră

Legendarul chitarist Joe Satriani ne duce în "Sahara" odată cu lansarea noului său single şi videoclip cu acest nume. Odată cu acest release am aflat că artistul pregăteşte albumul cu numărul 18 în discografia sa, "The Elephants of Mars". LP-ul va sosi pe 8 aprilie.

Publicat

pe

Videoclip Joe Satriani Sahara
Videoclip Joe Satriani Sahara │ FOTO: Joe Satriani

"The Elephants of Mars" este primul album al lui Joe Satriani alături de casă de discuri earMUSIC, cu care colaborează şi Deep Purple, Alice Cooper, Babymetal şi Foreigner. Primul single, "Sahara" este în egală măsură rock progresiv şi shredding de calitate, cu o pedală activată la fix, nu pentru show off, ci pentru melodicitate. Joe Satriani a profitat de perioada de lockdown şi de pandemie pentru a îşi revărsa creativitatea pe un nou LP, alături de colegii de trupă.

Ei au lucrat prin apel video şi servicii cloud. Iată ce a spus artistul despre noul disc:

Am vrut să creez un nou standard pentru albumele instrumentale de chitară. Am dorit să le arăt oamenilor că un album instrumental de chitară poate conţine cu mult mai multe elemente creative şi distractive decât artiştii folosesc în acest moment. Am făcut de toate. Am încercat cele mai nebuneşti idei. Şi am ascultat orice voce cu privire la ne întoarce cu susul în jos pentru a vedea ce se întâmplă.

Noul disc are următorul tracklist:

01. Sahara
02. The Elephants Of Mars
03. Faceless
04. Blue Foot Groovy
05. Tension And Release
06. Sailing The Seas Of Ganymede
07. Doors of Perception
08. E 104th St NYC
09. Pumpin'
10. Dance Of The Spores
11. Night Scene
12. Through A Mother's Day Darkly
13. 22 Memory Lane
14. Desolation

Joe Satriani este cunoscut atât ca artist solo, un chitarist de excepţie, dar şi parte a grupului de chitarişti G3. Proiectul său secundar Chickenfoot a făcut senzaţie şi îi includea în componenţă pe Sammy Hagar de la Van Halen (solist), basistul Michael Anthony de la Van Halen şi toboşarul Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers. Primul lor album a primit discul de aur şi al doilea a debutat pe locul 9 în topuri.

Satriani are 65 de ani, provine din New York şi a fost profesor de chitară pentru Steve Vai, Kirk Hammet, Charlie Hunter, Alex Skolknick. Chitaristul l-a însoţit pe Mick Jagger în primul său turneu solo şi a fost în turneu cu Deep Purple în anii '90. Ultimul său album a fost "Shapeshifting", lansat în 2020.

Citește în continuare

Trending