Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Summer Well 2018: Picnic indie cu topping electro și hip-hop autentic pe scena Red Bull INFO CONCERT:
AWAKE Festival 2018
INFO CONCERT:
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Nightwish - 20 de ani
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2018

Ellie Goulding a lansat un cover al piesei "Vincent", interpretate de Don McLean - AUDIO

Ellie Goulding a înregistrat un cover după piesa "Vincent". În versiune originală, melodia este interpretată de artistul de muzică folk Don McLean, acesta compunând piesa pentru a-i aduce un tribut pictorului post-impresionist Vincent van Gogh.
Ellie Goulding

Ellie Goulding

”Albumul nu este încă gata, dar am un cadou pentru cei mai buni fani din lume, un tribut pentru Don McLean, care a scris această minunată odă pentru Vincent Van Gogh”, a declarat Ellie Goulding.

Versiunea originală a piesei a fost lansată în 1971, fiind inclusă pe albumul ”American Pie”. Melodia a debutat pe prima poziție în topul single-urilor din UK.

Piesa "Vincent" l-a inspirat și pe Passenger, artistul britanic lansând anul trecut propria sa versiune a melodiei. Acesta a declarat la momentul lansării coverului că aceasta este piesa lui preferată din toate timpurile, considerând-o ”o capodoperă”.

AUDIO: Ellie Goulding - "Vincent" (cover Don McLean)

Ellie Goulding este una dintre cele mai apreciate artiste britanice ale valului indie-pop. Piese precum ”Lights”, "Anything Could Happen" și "Burn" au ocupat poziții fruntașe în clasamentul single-urilor din UK, intrând în playlist-urile posturilor de radio de pretutindeni. În 2010, Ellie a devenit a doua artista care, în același an, s-a clasat pe prima poziție în cadrul sondajului BBC Sound Of, câștigând și premiul Critics' Choice la Brit Awards. De asemenea, coverul ei după piesa lui Elton John, “Your Song”, a ocupat pozitia a 2-a în UK, un an mai târziu melodia fiind interpretată de artistă la nunta prințului William.

În ianuarie 2015, Ellie a lansat piesa ”Love Me like You Do”, înregistrată pentru coloana sonoră a filmului ”Fifty Shades of Grey”. Melodia a devenit hit la nivel internațional, pentru această piesă Ellie primind prima sa nominalizare la Grammy, în categoria Best Pop Solo Performance.

Ultimul album al artistei,”Delirium”, a fost lansat în 2015. Discul a debutat pe poziția a 3-a atât în topul american Billboard 200, cât și în topul albumelor din UK.

Citește mai multe despre Ellie Goulding
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă Thy Veils, "Transparent Earth" - AUDIO

Timișorenii de la Thy Veils au lansat piesa "Transparent Earth", cel de-al 7-lea single de pe albumul "Neoradiant". LP-ul este...

Închide