Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie a trupei The Kills, "Steppin' Razor", cover după un hit reggae - AUDIO

Cu câteva zile în urmă The Kills lansa un cover interesant al unei piese de Saul Williams, iar odată cu acea melodie a debutat şi "Steppin' Razor". Acesta este tot un cover, după melodia reggae a lui Peter Tosh.

Publicat

pe

Single The Kills Steppin Razor
Single The Kills Steppin Razor │ FOTO: The Kills

"Steppin' Razor" este un B-Side pentru noul single, "List of Demands (Reparations)", lansat săptămâna trecută. Acea melodie a primit şi un videoclip, în care o serie de prizoneri, printre care şi membrii trupei dădeau cu pumnii în masă în semn de protest. E interesant faptul că piesa originală a lui Saul Williams a apărut în serialul "Orange Is The New Black", care se bazează fix pe interacţiunea celor închişi după gratii.

"Steppin' Razor" ne duce într-o direcţie sonică sacadată, o abordare total diferită de relaxata melodie reggae după care e realizat acest cover. Peter Tosh, autorul a colaborat cu Mick Jagger la piesa "Walk and Don't Look Back". Tosh este o figură atât de respectată în Kingston, Jamaica încât are propriul său muzeu. Artistul a fost singurul din zona reggae cu care casa de discuri a celor de la Rolling Stones a colaborat în anii '70.

De artwork-ul noului single s-a ocupat Shepard Fairey, iar de animaţia din clip Martin MacPherson. Cele două single-uri din această lună sunt primele release-uri The Kills de la EP-ul "Non-Electric" de anul trecut. Duo-ul american format din Jamie Hince şi Alison Mosshart a confirmat recent o serie de concerte în SUA, Rusia şi alte ţări din Europa. The Kills vor deschide concertele Foo Fighters din această vară, în cadrul turneului european al formaţiei lui Dave Grohl.

Muzicienii au concertat în România cu ocazia lui Summer Well Festival 2017, unde au avut o reprezentaţie explozivă, în special ca solouri de chitară.

Comentează

Trending