Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Sonata Arctica a fost confirmată la Metalhead Meeting Festival 2018

Sonata Arctica se alătură lineup-ului Metalhead Meeting Festival 2018, în calitate de headliner. Formația finlandeză revine în țara noastră la trei ani distanță de la show-ul susținut la Arenele Romane.
Sonata Arctica

Sonata Arctica

Urmărește-ne pe

Cu o activitate de peste 20 de ani pe scena metal internațională, Sonata Arctica are 9 albume în discografie, cel mai recent, ”The Ninth Hour”, fiind lansat acum doi ani. Bazele trupei au fost puse la finalul lui 1995 de către Marko Paasikoski, Jani Liimatainen și Tommy Portimo, iar la scurt timp în formație au venit Pentti Peura și Tony Kakko. Inițial formația s-a numit Tricky Beans, iar apoi Tricky Means și cântau hard rock.

Ulterior și-au schimbat stilul spre power metal, fiind influențați de Stratovarius, iar apoi la cerințele casei de discuri Spinefarm, cu care semnaseră pentru 3 albume, și-au schimbat numele în Sonata Arctica. De-a lungul timpului, Sonata Arctica a avut colaborări cu artiști precum Johanna Kurkela, artista care a pornit proiectul Auri alături de Tuomas Holopainen de la Nighwitsh, Jens Johansson de la Stratovarius și Rainbow sau Timo Kotipelto tot de la Stratovarius.

În momentul de față, Sonata Arctica înseamnă:

  • Tommy Portimo – tobe
  • Tony Kakko – voce
  • Henrik Klingenberg –clape și backing vocals
  • Elias Viljanen – chitară și backing vocals
  • Pasi Kauppinen – bas și backing vocals

Ediția din 2018 a festivalului Metalhead Meeting va avea loc la Arenele Romane în perioda 6 - 7 iulie. Primul headliner confirmat la festival a fost trupa finlandeză de melodic metal, Children of Bodom, care revine la București la cinci ani de la ultimul concert susținut în capitală. Din lineup-ul Metalhead Meeting fac parte și olandezii de la Epica, canadienii de la Kataklysm, olandezii de la Carrach Angren și americanii de la Skeletonwitch. Alte trupe vor fi anunțate în lunile următoare.

Bilete la Metalhead Meeting 2018:

  • Abonament earlybird - 179 lei

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Sonata Arctica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă o piesă nelansată a lui Chris Cornell, "You Never Knew My Mind" (Versuri Johnny Cash) - AUDIO

2017 a fost un an în care ne-au părăsit mari muzicieni, printre care şi Chris Cornell, care a lăsat în...

Închide