Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Sonata Arctica a fost confirmată la Metalhead Meeting Festival 2018

Sonata Arctica se alătură lineup-ului Metalhead Meeting Festival 2018, în calitate de headliner. Formația finlandeză revine în țara noastră la trei ani distanță de la show-ul susținut la Arenele Romane.

Publicat

pe

Sonata Arctica
Sonata Arctica

Cu o activitate de peste 20 de ani pe scena metal internațională, Sonata Arctica are 9 albume în discografie, cel mai recent, ”The Ninth Hour”, fiind lansat acum doi ani. Bazele trupei au fost puse la finalul lui 1995 de către Marko Paasikoski, Jani Liimatainen și Tommy Portimo, iar la scurt timp în formație au venit Pentti Peura și Tony Kakko. Inițial formația s-a numit Tricky Beans, iar apoi Tricky Means și cântau hard rock.

Ulterior și-au schimbat stilul spre power metal, fiind influențați de Stratovarius, iar apoi la cerințele casei de discuri Spinefarm, cu care semnaseră pentru 3 albume, și-au schimbat numele în Sonata Arctica. De-a lungul timpului, Sonata Arctica a avut colaborări cu artiști precum Johanna Kurkela, artista care a pornit proiectul Auri alături de Tuomas Holopainen de la Nighwitsh, Jens Johansson de la Stratovarius și Rainbow sau Timo Kotipelto tot de la Stratovarius.

În momentul de față, Sonata Arctica înseamnă:

  • Tommy Portimo – tobe
  • Tony Kakko – voce
  • Henrik Klingenberg –clape și backing vocals
  • Elias Viljanen – chitară și backing vocals
  • Pasi Kauppinen – bas și backing vocals

Ediția din 2018 a festivalului Metalhead Meeting va avea loc la Arenele Romane în perioda 6 - 7 iulie. Primul headliner confirmat la festival a fost trupa finlandeză de melodic metal, Children of Bodom, care revine la București la cinci ani de la ultimul concert susținut în capitală. Din lineup-ul Metalhead Meeting fac parte și olandezii de la Epica, canadienii de la Kataklysm, olandezii de la Carrach Angren și americanii de la Skeletonwitch. Alte trupe vor fi anunțate în lunile următoare.

Bilete la Metalhead Meeting 2018:

  • Abonament earlybird - 179 lei

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 6 iulie 2018

Metalhead Meeting 2018

Loc
Arenele Romane

Trending