Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Primele confirmări la Revolution Festival 2018: Gogol Bordello, Dub FX și Wilkinson

Senzația gipsy-punk-rock Gogol Bordello, exponentul muzicii independente Dub FX și îndrăgitul DJ Wilkinson au fost confirmați în line-up-ul celei de-a 4-a ediții a festivalului Revolution. Evenimentul va avea loc între 31 mai - 2 iunie în Timișoara și va reuni oamenii prin muzica și experiențele lor preferate.

Publicat

pe

Gogol Bordello
Gogol Bordello

După ce ediția precedentă a adus laolaltă peste 20 000 de oameni din toată Europa la Muzeul Satului Bănățean, R:EVOL:UTION este determinat să continue conceptul program de festival ce ține 3 zile și 3 nopți. Line-up-ul va reuni peste 30 de artiști, 20 de subculturi și 15 țări.

Gogol Bordello, senzația gipsy-punk-rock preferată a Madonnei, vine direct din Manhattan. Excentrici și cu un mix cultural imbatabil, cei de la Gogol Bordello transmit mereu o bună-dispoziție contagioasă. Trupa este compusă dintr-un ucrainian, doi ruși, un israelian, un etiopian, un ecuadorian, un american, o chinezoaică scoțiană și o thailandeză americană. Rezultatul este o muzică tradițională țigănească cu acorduri de vioară, tobe, trompete, acordeon și saxofon, adică un punk-cabaret nebun și antrenant. Chiar dacă nu toți exploratorii vor fi și descoperitori, acesta va fi un bun prilej pentru a purta mov, pentru a fi un trubadur, pentru a-ți planifica nunta americană, iar soarele te va îndruma mereu.

Spiritul Africăi va fi adus de excepționalii Kuenta și Tambu, iar cei mai buni neo-zeelandezi vor fi prezenți la Timișoara prin binecunoscuții Graham Candy.

Exponent al muzicii independente, Dub FX, se va alătura lui Gogol Bordello pe scena principală. După numeroase reprezentații stradale în toată lumea oamenii i-au înregistrat arta pe telefoane și le-au împrăștiat pe toate rețelele sociale, iar asta a dat naștere videourilor care l-au catapultat pe Dub FX într-un succes cu totul inovativ, care nu exista până atunci.

Unul dintre cei mai populari DJ ai momentului, Wilkinson (DJ set), își va aduce hitul său, „Afterglw”, pe scena principală a R:EVOL:UTION festival. Un cvintet de hituri nu ar fi complet fără cei mai buni autori de acest gen din Rusia, Filatov & Karas, creatori ai unor melodii și remixuri precum „Don’t Be So Shy”, „Time Won’t Wait for Us”, „Tell It to My Heart” și „Wide Awake”, care însumează peste 100 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Hardstep, dubstep, neurofunk și breakbeat te vor face să dansezi noaptea-ntreagă. Într-o combinație energetică de drum and bass și rock, The Qemists (DJ set), la care se alătură duoul francez Iphaze și steaua ascendentă Phytius, precum și Zardonic, producător venezuelean de calibru, îți vor bubui creierii și-ți vor aduce o perspectivă cu totul nouă asupra muzicii.

Pentru iubitorii de muzică electronică, Electric Apex va avea plăcerea de a-i găzdui pe unul dintre DJ-ii giganți ai techno-ului românesc, Raresh. De peste o decadă, el este în epicentrul muzicii electronice locale, alături de colectivul format alături de Petre Inspirescu și Rhadoo. În seturile sale, Raresh dă dovadă de un talent incontestabil, pasiune și carismă. După ultima ediție și unul dintre cele mai bune seturi ale lor, Barac și Gescu revin la R:EVOL:UTION! Stilul lor direct, cuceritor, carismatic, e definit de sunetul pe care-l prezintă cu mândrie. Pe lângă line-up-ul autohton puternic, Ion Ludwig ne va încânta cu setul său live. Pe scenă, rapsodia sa ne vor purta ochii și urechile către orizontul muzical. Combinând drum machines cu sintentizatoare și-un laptop cu înregistrări vechi sau noi, sunetul său radiază o poveste și energie infinită. Cu o atitudine necompromițătoare și, mai presus de toate, curajul de a se reinventa constant, Priku vine cu noul său proiect, Atipic live. Cap, veteran bucureștean al cluburilor, va prelua și el pupitrul, pentru prima dată la festivalul nostru drag. Electric Apex îi va găzdui și pe oamenii locului, Robert Apetrei și VLF.

Pentru veneratorii de riff-uri de chitară și-un sunet puternic, R:EVOL:UTION festival e mândru să vă prezinte 1000 Mods, o formație de psychedelic / heavy rock din Grecia. Pe lângă asta, avem stoner, metal, hardcore modern, punk, trash core, progressive și black metal, doar ca să menționăm câteva dintre multele genuri „hard’n’heavy” care vor fi prezente la Xtreme Zone. De la Armageddon la Words that Burn, vizitatorii vor avea ocazia unică să prindă formații precum Avven, Bombarder, Dishumanity, Dorededuh, Downstroy, Fast As We Go Far, Groteska, Hill, Nemesis, Satori Junk, Sputnik, The Hellfreaks, The Moon And The Nightspirit, Transceatla, Trash Union, Umbra și Wolfram.

Prețuri bilete la Revolution Festival 2018:

  • 99 lei – early bird (bilet de 3 zile la prețul unei singure zi)
  • 189 lei – pachet exclusiv de camping (bilet de 3 zile + camping)

A patra ediție a festivalului este susținută exclusiv de Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

Comentează

Concerte & turnee

Shimza, GORDO, Wilkinson, Dub FX feat. Woodnote, Grigoré sunt primii artiști anunțați la Massif 2024

Pentru cea de-a doua ediție, organizatorii MASSIF adoptă o abordare îndrăzneață, îmbinând cele mai tari activități montane cu diversitatea de genuri muzicale, prin artiști internaționali de nișă. Pe scenele festivalului Massif vor urca Shimza, GORDO, Wilkinson, Dub FX feat. Woodnote și Grigoré.

Publicat

pe

Poze Massif 2023 in Poiana Brasov

Shimza este unul dintre cei mai talentați artiști din Africa de Sud. A făcut tranziția de la aspirant în industria muzicală la un artist apreciat al scenei mondiale de afro house. În ultimii ani, albumul "Shimuzic", dar și numeroase colaborări și single-uri precum "African Woman" și "Akulalwa" l-au consacrat pe Shimza ca unul dintre principalii producători de muzică house din Africa de Sud.

GORDO, cunoscut anterior sub numele de Carnage, este DJ, producător și fost rapper. A devenit cunoscut pentru show-urile sale live. Cariera sa sub numele de scenă "Carnage" a debutat în 2012, iar colaborările sale notabile au inclus piese precum "The Underground" și albumul "Papi Gordo". În 2021, artistul a ales un nou alias, "Gordo", și a lansat single-ul "KTM". De atunci a adoptat un sunet orientat spre house și techno, făcând trecerea de la trap și bass. Gordo a avut și contribuții notabile la albumul surpriză al lui Drake, "Honestly, Nevermind", lansat în iunie 2022.

Grigoré este un artist de deep & melodic house în ascensiune. Cu influențe variate, Grigoré livrează o experiență muzicală inedită și reușește să se afirme cu fiecare lansare pe care o face.

Wilkinson, DJ-ul și producătorul britanic de drum and bass, s-a afirmat la nivel internațional după lansarea albumului său de debut, intitulat "Lazers Not Included", în 2013. Stilul său distinct, în care îmbină elemente de drum and bass cu influențe pop și electronice, i-a adus o bază mare de fani și apreciere din partea criticilor.

Australianul Dub FX, un artist care a devenit cunoscut în toată lumea datorită modului extrem de creativ de a combina ritmuri hip hop, reggae și drum and bass, nu va fi singur pe scena G.O.A.T. Alături de el va fi unul dintre cei mai creativi saxofoniști din lume, britanicul Mr. Woodnote. Cei doi lucrează împreună de ceva vreme având apariții live la UNTOLD, Glastonbury, ADE sau BoomTown.

Un nou concept pentru Massif

Organizatorii sunt hotărâți să transforme această destinație montană în locul ideal pentru toți cei care sunt în căutare de experiențe memorabile. Pe lângă promisiunea de a transforma Poiana Brașov în locul ideal pentru iubitorii de muzică, distracție și munte, Massif își propune să aducă în prim-plan diversitatea muzicală.

Cu un lineup bine structurat, ce include artiști de nișă, recunoscuți pentru abordarea lor distinctă în diverse genuri muzicale, festivalul se asigură că fiecare participant va găsi ceva care să-i captiveze latura "sălbatică". În acest sens, Massif consolidează prezența unor genuri consacrate precum drum & bass, dubstep și muzică electronică și explorează noi teritorii muzicale precum afro-house, progressive house, deep sau tech house, completând peisajul sonor alături de reggae electronic sau melodic techno.

Prețuri bilete Massif 2024

  • Abonamentele pentru Massif 2024 se găsesc online, la prețuri de 59 euro (+taxe) și 149 euro (+taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending