Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

A Perfect Circle lansează melodia "TalkTalk", anunţă data de lansare a noului album - AUDIO

După două single-uri apreciate de public şi critici, A Perfect Circle realizează hattrick-ul cu noua piesă "TalkTalk". Odată cu acest nou single, trupa condusă de Maynard James Keenan a anunţat şi numele noului album şi data sa de lansare.

Publicat

pe

Single A Perfect Circle TalkTalk
Single A Perfect Circle TalkTalk │ FOTO: A Perfect Circle

Noul LP se numeşte "Eat the Elephant" şi va sosi pe 20 aprilie, o dată care pare o aluzie tipică Maynard la marijuana ("4/20" în slang). Au trecut 14 ani de la ultimul release de studio al trupei, în vreme ce membrii săi au fost ocupaţi cu alte proiecte. James Maynard Keenan a scris o carte, s-a apucat de cultivat viţă de vie şi de făcut vin. A mai jucat în câteva filme şi a lucrat la noul album TOOL.

Discul cel nou soseşte prin BMG Records şi include un tribut pentru Douglas Adams, prin piesa "So Long and Thanks for All the Fish". Primul single de pe LP a fost "The Doomed", plin de referinţe religioase şi cu un ton sumbru. Apoi a venit "Disillusioned", fix în prima zi a anului 2018, o creaţie surprinzător de vulnerabilă în care l-am găsit pe Maynard acompaniat doar de pian 2 minute. Solistul A Perfect Circle  a avut o porţiune a capella impresionant de lungă, pentru o voce supusă la decenii de ţipete aprige cu TOOL.

"TalkTalk" revine la aluziile religioase şi integrează o abundenţă de clape, regăsite şi pe precedentele melodii. Pare să fie mai degrabă un pian curat decât un sintetizator cu efecte. Nu e foarte clar cine este vocea feminină care cântă împreună cu solistul. Nu ar fi exclus să fie chiar Carina Round, care a colaborat cu James Maynard Keenan şi la trupa sa cu numărul 3, Puscifer.

În plus, 20 aprilie este chiar ziua de naştere a Carinei, căreia trupa i-a dedicat de altfel noul album.

Tracklist-ul lui "Eat The Elephant" este următorul:

1. “Eat the Elephant”
2. “Disillusioned”
3. “The Contrarian”
4. “The Doomed”
5. “So Long, and Thanks for All the Fish”
6. “TalkTalk”
7. “By and Down the River”
8. “Delicious”
9. “DLB”
10. “Hourglass”
11. “Feathers”
12. “Get the Lead Out”

Cu puţin înainte de lansare trupa porneşte într-un turneu american, care o va duce din Arizona până în Texas. În iunie începe un turneu european, cu opriri în Germania la Rock Am Ring, la Oslo, Londra, Paris şi Verona.

Comentează

Muzică nouă

Solistul TOOL, Maynard James Keenan a lansat 3 piese noi cu formaţiile sale secundare

Maynard James Keenan, al doilea cel mai ocupat om din metal, după Max Cavalera a lansat la final de lună martie 2024 3 piese noi. Face parte din EP-ul său nou, sau mai bine zis "E.P.P.P"-ul sau, dedicat împlinirii vârstei de 60 de ani.

Publicat

pe

Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus
Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus │ FOTO: James Maynard Keenan

Dacă în 2014 am avut parte de sărbătoarea "Cinquanta", acum James Maynard Keenan împlineşte 60 de ani şi ne oferă un "Sessanta E.P.P.P". Pe el se află piese proaspete de la A Perfect Circle, Puscifer şi Primus. Cele trei trupe vor porni la drum într-un turneu special în mai 2024. Toate cele 3 piese noi, "Kindred" de la A Perfect Circle, "No Angel" de la Puscifer şi "Pablo's Hippos" de la Primus au fost co-scrise de care Maynard, care e solist la APC şi Puscifer.

Evident şi la TOOL, monstrul metalului progresiv, care a lansat ultimul album în 2019, "Fear Inoculum", după o pauză de 13 ani. EP-ul este disponibil şi sub formă de vinil şi o ediţie limitată, exclusivă va fi disponibilă la concertele viitoare ale trupei. S-a reconfirmat la început de lună că Josh Freese va reveni în postura de baterist la A Perfect Circle, la 13 ani după ce a cântat live cu formaţia ultimă dată.

Ce a pregătit Maynard pentru turneul de ziua sa? O rotaţie a 3 trupe pe care le conduce, cu costume şi butaforie şi motive diferite. Ultimul album lansat de A Perfect Circle a fost "Eat the Elephant", din 2018, cu o profundă încărcătura politică şi socială. În ce priveşte Puscifer, ultimul său album lansat a fost "Existential Reckoning", care a purtat profund amprenta pandemiei şi efectelor sale.

TOOL între timp a făcut aluzie la muzică nouă, lansată mult mai rapid decât ultimul LP, ce a necesitat 13 ani de travaliu. Cât despre Primus, aceasta este o trupă rock din California, fondată în 1984. Îi are în componenţă pe legandarul basist Less Claypool, Larry LaLonde şi Tim Alexander, dar ocazional şi James Maynard Keenan se alătura componenţei. Inclusiv chitaristul Guns N' Roses Buckethead a fost inclus în lineup.

Citește în continuare

Trending