Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

"Nu este vina nimănui" a declarat văduva lui Chester Bennington despre moartea artistului

Prezentă la un summit despre afecțiunile psihice, Talinda Bennington și-a deschis sufletul în fața publicului în legătura cu depresia solistului de la Linkin Park. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Chester Bennington
Chester Bennington │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Văduva lui Chester Bennington a vorbit deschis despre lupta artistului cu depresia și impactul decesului său asupra întregii familii. Acesta s-a sinucis în vara anului 2017; avea doar 41 de ani.

În cadrul Canadian Event Safety Summit, Talinda a mărturisit că artistul fusese puternic marcat de moartea prietenului său Chris Cornell. Deși Bennington mai încercase să se sinucidă în trecut, soția lui a crezut că trecuse peste acea perioadă întunecată.

"Am avut un prieten foarte, foarte bun, Chris Cornell, care și-a luat propria viață. Și am simțit că Chester vede prin ce trec acum Vicky și copii lor, noi fiind nași, așa că acest lucru nu s-ar putea întâmpla niciodată în familia noastră."

Văduva artistului a mai vorbit și despre lupta lui cu depedența de alcool, Chester reușind să stea departe de băutură în ultimele 6 luni; totuși, în camera în care a fost găsit trupul artistului, Talinda a descoperit că erau și două sticle goale de bere.

Despre ultimul moment petrecut cu Chester, soția acestuia a mai spus:

"Era foarte încântat fiindcă urma să promoveze noul album, deci era fericit. M-a sărutat de noapte bună, pe mine și pe copii, apoi nu l-am mai văzut niciodată."

După moartea lui Chester, Talinda a început să țină discursuri despre bolile mintale și lupta împotriva depresiei: aceasta afirmă că deși a fost învinovățită pe internet că ar fi responsabilă pentru moartea artistului, totuși singura pe care pot da vina este boala, care trebuie conștientizată și tratată.

"Nu există vină. Sunt ani de afecțiuni psihice netratate, care au dus la abuz de substanțe și mai apoi la relații toxice. În momentul în care l-am cunoscut eu, era pregătit să se facă bine." a mai spus Talinda.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Vocea lui Chester Bennington se aude pe o piesă nouă a trupei Grey Daze, "Saturation"

Înainte de a face istorie cu Linkin Park, Chester Bennington a fost solistul unei formaţii numite Grey Daze. Trupa cânta mai degrabă grunge decât rock alternativ şi surprinde prin lansarea de material discografic nou, în frunte cu single-ul "Saturation", care se poate asculta în articol.

Publicat

pe

Grey Daze fotografie presa 2017
Grey Daze fotografie presa 2017 │ FOTO: Grey Daze

Înainte de moartea sa în 2017, Chester Bennington înregistrase câteva piese noi alături de foştii colegi de trupă, care aveau să se regăsească în parte pe albumul "Amends" lansat în 2020. Acum apare un al doilea album postum Grey Daze, numit "The Phoenix" şi care urmează să vină pe 17 iunie prin casa de discuri Lorna Vista Recordings. Toboşarul Sean Dowdwell a explicat că "Amends" a fost plin de emoţie şi reflecţie, în vreme ce noul disc va fi ceva mai intens şi mai accelerat.

Pe noul LP vom auzi nume mari, de la Dave Navarro de la Jane's Addiction până la Richard Patrick de la Filter şi fiicele lui Bennington, Lily şi Lila. "The Phoenix" are rolul de a surprinde energia şi angoasa lui Chester, cele de care lumea s-a îndrăgostit. E un album cu mult mai multe ţipete prelungite şi vocalize aşa cum îi plăcea artistului să facă. Videoclipul primului single, "Saturation (Strange Love)" este regizat de către Marc Silverstein.

În clip îl vedem pe Chester cu plete, în anii '90, când era un tânăr plin de speranţe, aspiraţii, dar şi nesiguranţă. Abilitatea sa de a genera acele ţipete prelungite pe note era unică în lumea rock şi pentru asta l-a adorat publicul. Grey Daze a avut o primă versiune între 1994 şi 1997, perioadă în care a înregistrat şi lansat 2 albume. În 2016 şi 2017 Chester reunea trupa şi începea lucrul la material nou. În 2017 solistul şi-a luat viaţa, o pierdere inestimabilă pentru muzică şi cei dragi.

"The Phoenix" are 10 piese:

  1. Saturation (Strange Love)
  2. Starting To Fly
  3. Be Your Man
  4. Holding You (featuring Dave Navarro)
  5. Hole (featuring Lily & Lila Bennington)
  6. Drag
  7. Believe Me (featuring Richard Patrick)
  8. Anything, Anything
  9. Spin
  10. Wake Me

Într-un interviu din anul 2001 cu revista Revolver, Chester descria muzica Grey Daze ca un rock de început de ani '90. Era undeva între grunge şi rock pur. Între timp Linkin Park rămâne în standby, cu zero intenţii de a găsi un nou solist şi de a cânta fără Chester. În ultima vreme fanii l-au propus pe solistul Sum 41, Deryck Whibley ca înlocuitor.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending