Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Max Cavalera oferă detalii despre viitorul album Soulfly

Anul 2017 ne-a adus un nou album al trupei Cavalera Conspiracy, iar acum Max Cavalera pregăteşte şi un release cu trupa sa de suflet, Soulfly. Muzicianul a oferit detalii despre viitorul LP, care ar urma să debuteze în această vară prin casa de discuri Nuclear Blast.

Publicat

pe

Soulfly
Soulfly

Soulfly se află în faza de finalizare a noilor piese. Noul LP este succesorul lui "Archangel", material discografic lansat în 2015. De această dată înregistrările s-au realizat cu aportul producătorului Josh Wilbur, cunoscut pentru colaborarea cu Lamb of God, Gojira sau All That Remains. Max Cavalera a promis recent o revenire la sunetele tribale care au consacrat Soulfly la primele albume.

Pe de altă parte într-un interviu de pe 9 februarie (disponibil mai jos) artistul a menţionat şi că se simte o puternică influenţă politică pe noile piese. Sunt atacate şi temele sociale precum o crimă asupra unui trib indian Navajo într-o rezervaţie. Poliţia ar fi ucis o tânără din trib şi Max a fost fascinat de această poveste.

Veteranul metalist a definit sunetul viitorului LP drept apropiat de "Chaos AD", legendarul album Sepultura. Elemente de thrash sunt de asemenea incluse, dar discul este unul contemporan. Cavalera a ţinut să sublinieze şi că acest release e diferit de "Psychosis", album lansat de Cavalera Conspiracy toamna trecută.

În ce priveşte progresul spre finalizarea discului Soulfly, au mai rămas două melodii ce au nevoie de track vocal şi totul va fi gata. Ross Dolan de la trupa americană Immolation îşi va aduce aportul de asemenea la o melodie de pe album. Max pregăteşte un turneu canadian din seria "Point Blank With Soulfly", în cadrul căruia vor fi cântate şi melodii ale trupei mai puţin cunoscute a lui Cavalera, Nailbomb.

Soulfly a cântat la Romexpo la festivalul Rock the City în 2012, pe aceeaşi scenă cu Guns N' Roses şi Evanescence.

Comentează

Trending