Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Mac DeMarco - vocea care te îndeamnă la visare

Astăzi, la #JOINewArtist, vă invităm să aflați povestea artistului canadian Mac DeMarco, care impresionează prin piesele indie-rock, cu influențe dream-pop.

Compozitor, producător și multi-instrumentist, artistul canadian a fost, încă din liceu, parte din mai multe trupe rock, R&B sau punk. Stilul lui DeMarco este ușor de recunoscut datorită efectelor vibrato, tobelor și refrenelor, dar și a timbrului vocal care amintește de John Lennon. Vocea lui a fost de multe ori comparată cu Gorillaz sau Damon Albarn. Printre artiștii care îl inspiră se numără Shuggie Otis, Jonathan Richman sau Weezer.

Mac DeMarco s-a făcut cunoscut inițial datorită trupei Makeout Videotape din care făcea parte alături de Alex Calder și Jen Clement. Albumul “Heat Wave” a fost sold out într-un timp foarte scurt, iar trupa a început să aibă concerte în mai multe regiuni din Canada. În același timp, artistul lucra de asemenea și la o serie de videoclipuri psihedelice, care au atras și mai mult atenția asupra proiectului muzical.

În 2012, Mac a lansat EP-ul “Rock and Roll Night Club”, compus în stilul muzical Makeout Videotape, dar aducând și elemente noi, caracteristice lui. A fost înregistrat în studioul acestuia din Montreal, fiind un mix de soul american, glam rock și rock and roll caracteristic anilor ‘50. A urmat albumul “2”, primit foarte bine de critici și menționat pe lista Pitchfork, în categoria “Best New Music”.

Au urmat concerte și turnee, iar în 2014, artistul canadian a lansat “Salad Days”, material discografic ce a debutat pe locul 30 în topul Billboard 200. Foarte apreciate au fost single-urile “Passing Out Pieces” și “Brother”, iar Mac DeMarco a pornit într-un turneu international, având show-uri în America de Nord, Africa de Sud și Europa.

După această perioadă de promovare intensă, DeMarco s-a retras în Queens, unde avea o casă pe malul mării, pentru a lucra la mini-LP-ul “Another One”, ce a apărut în 2015. “Another One” este o colecție de piese de dragoste, despre care artistul a declarat:

“E ca și cum am privi fiecare unghi al modului în care cineva se poate simți atunci când este îndrăgostit.”

Tot în același an, DeMarco a lansat un album instrumental cu nouă piese, denumit “Some Other Ones”, artistul spunând despre material că este un “BBQ soundtrack”. Acesta a avut și un listening party în New York City, unde oferea hot dogs gratis invitaților dacă donau pentru o cauză nobilă.

În 2017, Mac a lansat albumul “This Old Dog”, fiind invitat în emisiunea “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”; acesta a interpretat piesa “One more love song”.

Vocea lui Mac DeMarco te poartă într-o poveste desprinsă din alte vremuri și te face să simți muzica în complexitatea ei. Abia așteptăm să vedem ce mai pregătește artistul pe viitor!

Citește mai multe despre Mac DeMarco
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Elena Gheorghe a cântat în salina Turda

În semifinala Eurovision, Elena Gheroghe a avut un recital deosebit în salina Turda, coregrafii inedite și 5 ținute spectaculoase. Vă...

Închide