Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Mac DeMarco - vocea care te îndeamnă la visare

Astăzi, la #JOINewArtist, vă invităm să aflați povestea artistului canadian Mac DeMarco, care impresionează prin piesele indie-rock, cu influențe dream-pop.

Publicat

pe

Compozitor, producător și multi-instrumentist, artistul canadian a fost, încă din liceu, parte din mai multe trupe rock, R&B sau punk. Stilul lui DeMarco este ușor de recunoscut datorită efectelor vibrato, tobelor și refrenelor, dar și a timbrului vocal care amintește de John Lennon. Vocea lui a fost de multe ori comparată cu Gorillaz sau Damon Albarn. Printre artiștii care îl inspiră se numără Shuggie Otis, Jonathan Richman sau Weezer.

Mac DeMarco s-a făcut cunoscut inițial datorită trupei Makeout Videotape din care făcea parte alături de Alex Calder și Jen Clement. Albumul “Heat Wave” a fost sold out într-un timp foarte scurt, iar trupa a început să aibă concerte în mai multe regiuni din Canada. În același timp, artistul lucra de asemenea și la o serie de videoclipuri psihedelice, care au atras și mai mult atenția asupra proiectului muzical.

În 2012, Mac a lansat EP-ul “Rock and Roll Night Club”, compus în stilul muzical Makeout Videotape, dar aducând și elemente noi, caracteristice lui. A fost înregistrat în studioul acestuia din Montreal, fiind un mix de soul american, glam rock și rock and roll caracteristic anilor ‘50. A urmat albumul “2”, primit foarte bine de critici și menționat pe lista Pitchfork, în categoria “Best New Music”.

Au urmat concerte și turnee, iar în 2014, artistul canadian a lansat “Salad Days”, material discografic ce a debutat pe locul 30 în topul Billboard 200. Foarte apreciate au fost single-urile “Passing Out Pieces” și “Brother”, iar Mac DeMarco a pornit într-un turneu international, având show-uri în America de Nord, Africa de Sud și Europa.

După această perioadă de promovare intensă, DeMarco s-a retras în Queens, unde avea o casă pe malul mării, pentru a lucra la mini-LP-ul “Another One”, ce a apărut în 2015. “Another One” este o colecție de piese de dragoste, despre care artistul a declarat:

“E ca și cum am privi fiecare unghi al modului în care cineva se poate simți atunci când este îndrăgostit.”

Tot în același an, DeMarco a lansat un album instrumental cu nouă piese, denumit “Some Other Ones”, artistul spunând despre material că este un “BBQ soundtrack”. Acesta a avut și un listening party în New York City, unde oferea hot dogs gratis invitaților dacă donau pentru o cauză nobilă.

În 2017, Mac a lansat albumul “This Old Dog”, fiind invitat în emisiunea “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”; acesta a interpretat piesa “One more love song”.

Vocea lui Mac DeMarco te poartă într-o poveste desprinsă din alte vremuri și te face să simți muzica în complexitatea ei. Abia așteptăm să vedem ce mai pregătește artistul pe viitor!

Trending