Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Ascultă "Lover Man", o înregistrare nelansată a lui Jimi Hendrix de pe noul album ”Both Sides of the Sky” - AUDIO

"Lover Man", o piesă înregistrată de Jimi Hendrix în 1969, este prezentată publicului cu prilejul lansării discului ”Both Sides of the Sky”. Albumul va fi pus în vânzare la începutul lunii martie.
Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Urmărește-ne pe

O mare parte din muzica înregistrată de Hendrix în anii '60, a fost lansată pe piață post-mortem. Primul disc postum a apărut în 1971 și s-a intitulat ”The Cry of Love”. Pe acest material erau incluse piese pe care Hendrix le-a mixat cu inginerul său de sunet, Eddie Kramer. Începând cu mijlocul anilor '90, Kramer și cei care dețineau drepturile de autor asupra muzicii lui Hendrix au tot căutat în arhive după diverse ”comori” neîmpărtășite încă publicului.

Rezultatul acestor căutări a fost o serie de 3 compilații. Prima din serie a fost lansată în 2010 și s-a intitulat ”Valleys of Neptune”. Ea a fost urmată 3 ani mai târziu de discul ”People, Hell and Angels”.

Ultimul volum din această trilogie se numește ”Both Sides of the Sky” și este un album care surprinde schimbările prin care a trecut Hendrix în perioada 1968 - 1970. În acești ani, chitaristul a încercat mai multe configurații de trupă, schimbând constant grupul de muzicieni cu care colabora.

Both Sides of the Sky” va fi lansat pe 9 martie 2018 și include piesa "Lover Man". Melodia a fost înregistrată la Record Plant din New York, în decembrie 1969. Hendrix cânta atunci cu Miles și Cox, împărtășind cu toții aceeași pasiune pentru muzica blues.

AUDIO: Jimi Hendrix - "Lover Man"

Melodia a fost produsă de Eddie Kramer, acesta povestind cum, în urmă cu aproape 50 de ani, a fost înregistrată această versiune.

Pe albumul ”Both Sides Of The Sky” sunt incluse 10 piese ce nu au mai fost lansate niciodată până acum, precum și înregistrări memorabile ale lui Hendrix alături de Stephen Stills, Johnny Winter și Lonnie Youngblood. Materialul va fi disponibil în format CD, digital și vinyl.

Tracklist ”Both Sides Of The Sky” - Jimi Hendrix:

 1. Mannish Boy
 2. Lover Man
 3. Hear My Train a Comin'
 4. Stepping Stone
 5. $20 Fine
 6. Power of Soul
 7. Jungle
 8. Things I Used to Do
 9. Georgia Blues
 10. Sweet Angel
 11. Woodstock
 12. Send My Love to Linda
 13. Cherokee Mist

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Program și reguli de acces la concertul Caro Emerald de la Sala Palatului

Caro Emerald va susține un concert special de Mărtișor la Sala Palatului, pe 28 februarie. Inclus în segmentul est-european al...

Închide