Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Daniel Rocca în concertul FIRMA din Club Control din Bucuresti pe 2 aprilie 2015Câștigă o invitație dublă la concertul FiRMA din 25 octombrie 2018 Câștigă o invitație dublă la concertul Direcția 5 din 25 octombrie 2018 INFO CONCERT:
Acadelia
INFO CONCERT:
BT Live: Cuibul / Soul Serenade
INFO CONCERT:
David Duchovny

James Hetfield: "Dacă o să mai fiu în viață la 70 de ani, mi-aș dori să fiu la fel de cool ca Brian May"

James Hetfield a povestit în cadrul unui interviu despre admirația pe care o poartă pentru Brian May. Cu modestia ce îl caracterizează, solistul Metallica a vorbit despre May cu entuziasmul unui fan adolescentin, ce aspiră să fie la fel de cool ca idolul său.
James Hetfield

James Hetfield

James Hetfield continuă să impresioneze printr-o lipsă acută de egocentrism. Deși este un veteran al industriei, aflat, deci, într-o poziție ce ar putea da frâu liber înclinației spre narcisism, solistul Metallica alege să vorbească plin de admirație despre ceilalți oameni talentați din lumea muzicii.

Într-un interviu acordat pentru So What, James Hetfield a vorbit despre Brian May asemenea unui artist debutant, ce a avut marea șansă de a-și întâlni idolul.

"Queen a fost o mare inspirație pentru mine la început, în special Brian May. Doar oportunitatea de a-l urmări pe Brian May...A fost un moment în timpul show-ului (un concert Queen la care Hetfield a asistat recent), ”Bohemian Rhapsody”, când am avut senzația că urmăresc un vis rock 'n' roll. Eram la pupitrul de sunet, uitându-mă la el. El a apărut dintr-o dată în mijlocul scenei, chiar înainte de solo. Purta o mantie imensă, argintie, având un look din anii '70. Eu și Kirk [Hammett] ne-am uitat unul la altul, gândindu-ne amândoi: <<Mamă! E genial!>>. Amândoi eram doi puști fanatici în momentul ăla. "

Hetfield a fost impresionat și de personalitatea lui May, lipsită complet de aura rock star-urilor din reviste.

"Și apoi, după show...Brian May spune: <<Mă întreb dacă lui Kirk îi place ceea ce cânt>>. Și apoi eu și Kirk ne-am uitat din nou unul la altul, înțelegându-ne din priviri <<Huh? Da, Brian May tocmai a spus asta.>>"

Concluzionând, solistul Metallica a mărturisit că și-ar dori să-i calce pe urme lui Brian May, sperând să poată fi la fel de cool ca el peste câțiva ani.

”Dacă o să mai fiu în viață la 70 de ani, mi-aș dori să fiu la fel de cool (ca Brian May), la fel de ancorat în realitate și la fel de entuziasmat de viață. Este atât de senin. E o mare inspirație pentru mine, din toate aceste puncte de vedere.”

Nu este pentru prima oară când solistul Metallica pare să uite de premiile obținute și albumele vândute de-a lungul unei impresionante cariere. Surprins de succesul ultimului album Metallica, Hetfield declara în 2017 că este uimit că după atâția ani, oamenii încă ascultă cu plăcere muzica formației.

Citește mai multe despre Brian MayJames HetfieldMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Nu este vina nimănui" a declarat văduva lui Chester Bennington despre moartea artistului

Prezentă la un summit despre afecțiunile psihice, Talinda Bennington și-a deschis sufletul în fața publicului în legătura cu depresia solistului...

Închide