Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

James Hetfield: "Dacă o să mai fiu în viață la 70 de ani, mi-aș dori să fiu la fel de cool ca Brian May"

James Hetfield a povestit în cadrul unui interviu despre admirația pe care o poartă pentru Brian May. Cu modestia ce îl caracterizează, solistul Metallica a vorbit despre May cu entuziasmul unui fan adolescentin, ce aspiră să fie la fel de cool ca idolul său.

Publicat

pe

James Hetfield
James Hetfield

James Hetfield continuă să impresioneze printr-o lipsă acută de egocentrism. Deși este un veteran al industriei, aflat, deci, într-o poziție ce ar putea da frâu liber înclinației spre narcisism, solistul Metallica alege să vorbească plin de admirație despre ceilalți oameni talentați din lumea muzicii.

Într-un interviu acordat pentru So What, James Hetfield a vorbit despre Brian May asemenea unui artist debutant, ce a avut marea șansă de a-și întâlni idolul.

"Queen a fost o mare inspirație pentru mine la început, în special Brian May. Doar oportunitatea de a-l urmări pe Brian May...A fost un moment în timpul show-ului (un concert Queen la care Hetfield a asistat recent), ”Bohemian Rhapsody”, când am avut senzația că urmăresc un vis rock 'n' roll. Eram la pupitrul de sunet, uitându-mă la el. El a apărut dintr-o dată în mijlocul scenei, chiar înainte de solo. Purta o mantie imensă, argintie, având un look din anii '70. Eu și Kirk [Hammett] ne-am uitat unul la altul, gândindu-ne amândoi: <<Mamă! E genial!>>. Amândoi eram doi puști fanatici în momentul ăla. "

Hetfield a fost impresionat și de personalitatea lui May, lipsită complet de aura rock star-urilor din reviste.

"Și apoi, după show...Brian May spune: <<Mă întreb dacă lui Kirk îi place ceea ce cânt>>. Și apoi eu și Kirk ne-am uitat din nou unul la altul, înțelegându-ne din priviri <<Huh? Da, Brian May tocmai a spus asta.>>"

Concluzionând, solistul Metallica a mărturisit că și-ar dori să-i calce pe urme lui Brian May, sperând să poată fi la fel de cool ca el peste câțiva ani.

”Dacă o să mai fiu în viață la 70 de ani, mi-aș dori să fiu la fel de cool (ca Brian May), la fel de ancorat în realitate și la fel de entuziasmat de viață. Este atât de senin. E o mare inspirație pentru mine, din toate aceste puncte de vedere.”

Nu este pentru prima oară când solistul Metallica pare să uite de premiile obținute și albumele vândute de-a lungul unei impresionante cariere. Surprins de succesul ultimului album Metallica, Hetfield declara în 2017 că este uimit că după atâția ani, oamenii încă ascultă cu plăcere muzica formației.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Masterpiece, prima trupă tribut Metallica din România, concertează în aprilie la Quantic

Trupa tribut Metallica Masterpiece va susține pe 9 aprilie un concert în Quantic Club din București. Accesul la eveniment se face în baza certificatului COVID-19, ce atestă vaccinarea cu schemă completă.

Publicat

pe

Materpiece
Materpiece │ FOTO: Fabian Robert

Sâmbătă, pe 9 aprilie, Masterpiece concertează în clubul Quantic din București. Evenimentul face parte din turneul Back to Life 2022.

Trupa Masterpiece este prima formație tribut Metallica din România. După mai mult de 10 ani petrecuți în formula de 5 membri, cu apariții pe cele mai importante scene din România, trupa Masterpiece fiind obligată de plecarea în străinătate a vocalului Andy Ghost, se regrupează și continuă în forță ca și cvartet, vocea principală fiind preluată de către chitaristul Szabi Vincze.

Trupa este alcătuită din membri cu o vastă experiență muzicală, fiecare cântând și în diferite trupe consacrate din țară. Încă de la început, formația s-a bucurat de succese obținute în concerte și festivaluri atât în România cât și în Ungaria unde în 2009 a susținut un turneu în colaborare cu trupa maghiară Nimfonia (tribut Nirvana).

Masterpiece este într-o continuă evoluție, promițând fanilor trupei Metallica, și nu numai, show-uri de înalt nivel profesional. Din componența formației fac parte: Szabi - Voce/Chitară, Marius - Chitară/Backing vocal, Zoli- Chitară Bas/Backing vocal, Gabi - tobe.

Prețuri bilete la concertul Masterpiece:

  • Acces general – 50 lei
  • Acces general la intrare, in ziua evenimentului – 65 lei

Accesul la eveniment

Accesul se face în baza certificatului COVID-19 ce atestă vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultat negativ la test PCR sau Antigen efectuat în laborator acreditat cu maxim 72 respectiv 24 de ore înainte de eveniment.

Accesul este gratuit pentru:

  • copiii cu vârsta de până în 14 ani, care sunt însoțiți de un adult
  • persoanele cu handicap și persoanele care îi însoțesc (o persoană însoțitor)
Citește în continuare

Trending