Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Semifinala Eurovision de la Craiova a fost câștigată de Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra şi Vyros

Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra şi Vyros au ocupat podiumul celei de-a treia semifinale Eurovision România, desfășurate pe 4 februarie la Craiova. Două piese au obținut punctajul maxim: „All The Love Away”, interpretată de Erminio Sinni și Tiziana Camelin, și „Try”, cântată de Xandra.

Publicat

pe

Semifinala Eurovision de la Craiova
Semifinala Eurovision de la Craiova

Duminică, 4 februarie, a avut loc cea de-a treia semifinală Eurovision România. Show-ul s-a desfășurat la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, în concurs fiind înscrise 12 melodii.

Ca și în prima și cea de-a doua semifinală, câștigătorii au fost aleși de către un juriu de specialitate, format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă. Semifinala a fost prezentată de Cezar Ouatu și actrița Diana Dumitrescu, cei doi urmând să fie gazde și în celelalte semifinale, dar și în Marea Finală, de pe 25 februarie.

Clasamentul semifinalei Eurovision de la Craiova:

  1. Erminio Sinni & Tiziana Camelin („All The Love Away”) - 52 de puncte
  2. Xandra („Try”) - 52 de puncte
  3. VYROS („La La La”) - 37 de puncte
  4. Tavi Clonda („King”) - 29 de puncte
  5. Elena Hasna („Revival”) - 25 de puncte
  6. Zavera („Come Back To Me”) - 25 de puncte
  7. Aurel Dincă („Fire In The Sky”) - 19 puncte
  8. Carolina Gorun („Reach Out For The Stars”) - 17 puncte
  9. Eliza Chifu („So Good Without You”) - 13 puncte
  10. Ayona („The Story Goes On”) - 8 puncte
  11. Mareş Pană („Daydreamer”) - 7 puncte
  12. Diana Brătan („Paint It Rainbow”) - 6 puncte

Cele trei noi melodii finaliste pentru Eurovision România 2018

Erminio Sinni este un muzician cu un palmares impresionant. În 1996 a primit premiul ca cel mai bun cântăreț-compozitor la Premio Mia Martini, iar în perioada 2002-2006 a fost muzicianul oficial al naţionalei italiene de fotbal.

Anul acesta, Erminio Sinni participă la Eurovision România împreună cu Tiziana Camelin, alături de care interpretează piesa „All The Love Away”.

VIDEO: Erminio Sinni & Tiziana Camelin - „All The Love Away”

Xandra se află la cea de-a treia participare la la Eurovision România. Artista lucrează cu o echipă de compozitori și producători străini, compusă din Will Taylor, Jonas Gladnikoff și Michael James Down. Aceştia semnează cele trei melodii pentru ediţiile Eurovsion din 2016, 2017 şi 2018 ale Selecţiei Naţionale: „Superhuman”, „Walk on By” şi „Try”.

VIDEO: Xandra - ”Try”

Vyros (pe numele real Vladimir Cioban) este absolvent al Liceului de muzică „Ciprian Porumbescu” şi al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Tânărul artist este originar din Chișinău.

VIDEO: Vyros - ”La la la”

Alături de câştigătorii serii – Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra şi Vyros -, în Marea Finală vor mai concura Alexia & Matei, Echoes, Eduard Santha, Jukebox feat Bella Santiago, RAFAEL & Friends, MIHAI şi următorii şase finalişti care se vor califica din semifinalele Eurovision România de la Salina Turda, în 11 februarie, şi Sighişoara, în 18 februarie. Show-urile vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+, de la ora 21.00.

Comentează

Trending