Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber Stevie NicksStevie Nicks ne roagă să purtăm măști: "Vă rog, nu abandonați lumea asta" James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO

Ed Sheeran, cel mai bine vândut artist la nivel global în 2017 - VEZI TOP

În 2017, Ed Sheeran a fost cel mai bine vândut artist al anului, la nivel global. Aflați care sunt artiștii care au fost și ei în top 10 în articolul de mai jos.
Ed Sheeran

Ed Sheeran

IFPI este organizația care reprezintă industria muzicală la nivel internațional. Astfel, conform "The International Federation of the Phonographic Industry" s-a decis că Ed Sheeran meriă locul 1 datorită succesului inegalabil al celui de-al treilea album de studio "÷ (Divide)", dar și a unor single-uri care au devenit imediat hituri precum "Shape of You", "Castle on the Hill", "Galway Girl" sau "Perfect". Materialul discografic a primit Discul de Platină în 36 de țări.

De asemenea, reprezentanții IFPI au mai declarat că este pentru prima oară când un artist are atât cel mai bine vândut album, cât și cea mai bine vândută piesă. "Shape Of You" s-a bucurat de un succes la fel de mare, cu un multiplu Disc de Platină în 32 de țări.

"A primi titlul de cel mai mare star din lume, cu cea mai vândută piesă și cel mai vândut album, este rezultatul multor ani de muncă, creativitate și ambiție. Ed este un compozitor, artist și performer incredibil, a cărui abilitate de a spune povești și de a face oamenii să simtă l-au scos cu siguranță în evidență în industria muzicală." a declarat Max Lousada de la Warner Music Group.

Pe locul 2 s-a clasat Drake, cu mix tape-ul "More Life", care a bătut toate recordurile de streaming în primele 24 de ore, atât pe Apple Music, cât și pe Spotify.

"Reputation", materialul discografic a lui Taylor Swift, s-a clasat pe locul 3, deși a fost lansat abia în luna noiembrie a anului 2017. Albumul a fost pe locul 1 în Top Billboard 200 și în vârful topurilor din Australia, Austria , Belgia, Canada, Irlanda, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Printre artiștii care au primit prestigiosul premiu Global Recording Artist of the Year Award în anii trecuți se numără: One Direction (2013), Taylor Swift (2014), Adele (2015) și Drake (2016).

Top 10 cei mai bine vânduți artiști la nivel global ai anului 2017:

  1. Ed Sheeran
  2. Drake
  3. Taylor Swift
  4. Kendrick Lamar
  5. Eminem
  6. Bruno Mars
  7. The Weeknd
  8. Imagine Dragons
  9. Linkin Park
  10. The Chainsmokers

Citește mai multe despre Ed Sheeran
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Robbie Williams a vorbit despre lupta lui cu depresia

Din ce în ce mai mulți artiști recunosc că se confruntă cu tulburări psihice, depresia fiind cea mai întâlnită. Vă...

Închide