Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Alessia Cara - muncă, talent și vise împlinite

Săptămâna aceasta, la rubrica #JOINewArtist, am hotărât să aflăm povestea artistei Alessia Cara, ce a câștigat "Best New Artist" la premiile Grammy și a fost nominalizată la alte trei categorii. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Alessia Caracciolo, pe numele ei adevărat, este născută în Canada, însă are origini italiene. A studiat la o școală catolică și fiind pasionată încă din copilărie de poezie și teatru. În adolescență a învățat să cânte singură la chitară și a început să încarce coveruri pe canalul ei de YouTube.

Nu a trecut mult timp și Alessia a fost descoperită de Def Jam Recordings, alături de care a lansat primul ei single de debut, "Here", în 2015. Piesa a urcat pe locul 19 în topul Canadian Hot 100, iar ulterior, în Statele Unite, a ajuns pe locul 5 în Billboard Hot 100. "Here" a fost descrisă ca o piesă pentru "oamenii care urăsc în secret petrecerile".

Melodia a atras atenția mai multor publicații: Cosmpolitan a inclus-o în topul "must hear songs", Billboard în clasamentul "20 pop songs you need for your summer playlist" și Rolling Stones, în topul celor mai bune 50 de piese ale anului 2015.

Alessia Cara a crescut ca popularitate de-a lungul următorilor doi ani. În 2016 a fost denumită "Breakthrough Artist of the Year", în cadrul Juno Awards și a lansat piese precum "Wild things", "Scars to be beautiful" și "Seventeen". Artista a deschis concertele trupei Coldplay în turneul din Europa și America de Nord, fiind de asemenea invitată la Glastonbury Festival. A urmat o colaborare cu Zedd la piesa "Stay", în 2017. Una dintre cele mai iubite piese ale cântăreței, care a adunat peste 170 de milioane de vizualizări pe YouTube, este "How far I'll go", de pe coloana sonoră a filmului Disney Moana.

Printre muzicienii care au inspirat-o de-a lungul timpului se numără Lauryn Hill, Amy Winehouse, Pink, Fergie, The Black Eyed Peas, Drake sau Ed Sheeran. Piesele ei au influențe pop, soul și R&B, fiind de multe ori comparată cu Lorde, Amy Winehouse, Rihanna sau Norah Jones.

Artista a fost nominalizată la următoarele categorii în cadrul premiilor Grammy: Best Pop Dup/Group pentru colaborarea cu Zedd la piesa "Stay", Best Music Video pentru "1-800-273-8255", lansată împreună cu Logic, Song of the Year și Best New Artist, premiu pe care aceasta l-a și câștigat. Alessia Cara a fost singură artistă de sex feminin care a luat un premiu Grammy, acest lucru dând naștere hashtagului #GrammysSoMale. Totuși, cele mai multe critici i-au fost aduse pe Twitter, datorită faptului că a primit un premiu pentru "Cel mai bun artist nou", deși piesele ei erau lansate încă din 2015.

Alessia a răspuns criticilor printr-o postare emoționantă pe pagina ei de Instagram, în care vorbește despre succes, muncă, încredere în propriile forțe și șanse egale:

"Aș vrea să răspund tuturor criticilor care mi s-au adus în legătură cu câștigarea unui premiu, unde eu personal, nu am avut niciun fel de control – nu am intrat pe site-ul grammy.com și nu m-am înscris singură. Nu așa funcționează lucrurile. De asemenea, nu am cerut să fiu înscrisă fiindcă sunt atâția artiști care merită și ei această confirmare a muncii lor. Însă am fost nominalizată și am câștigat, așa că nu o să fiu supărată că am câștigat un premiu pe care mi-l doream de când eram copil și pentru care am muncit foarte mult. Chiar am vorbit serios când am spus că fiecare merită aceeași șansă. Este o idee care se tot perpetuează în industria muzicală cum că munca și talentul unui artist sunt mai puțin importante decât cifrele și popularitatea. Sunt conștientă că muzica mea nu a fost lansată ieri și că da, a devenit mai populară în ultimul an. Însă încerc să folosesc rolul care mi-a fost dat pentru a vorbi despre lucrurile care nu sunt corecte, iar în același timp să mă bucur de succesul incredibil pe care am fost norocoasă să îl am. Nu o să permit ca toată munca mea să fie pusă în umbra de către cei care au fost ofensați de reușitele mele, cei care îmi spun cât de slabă sunt ca artistă. Uitați ceva interesant! Am crezut despre mine că nu sunt bună de nimic o perioadă foarte lungă. Și m-am luptat cu asta. De asta, acest premiu înseamnă atât de mult pentru mine. În ciuda neîncrederii pe care am avut-o în mine, mi s-a demonstrat că ceea ce am creat înseamnă ceva pentru oameni și chiar le pasă. Toți anii în care am crezut că nu sunt bună de nimic și că sunt naivă să îmi permit să visez ceva imposibil au meritat. Știu că pare prostesc și siropos, dar este adevărul. Mulțumesc celor care m-au tratat cu bunătate și au avut încredere în mine de-a lungul drumului."

Albumul ei de debut, din 2015, "Know-It-All", va avea cu siguranță din ce în ce mai multe descărcări și ascultări pe rețelele de streaming, așa că abia așteptăm să vedem ce stil muzical va aborda pe următoarele materiale discografice.

Trending