Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Slayer anunţă retragerea din muzică printr-un turneu global final

Un alt nume mare din istoria heavy metal e gata de retragere. Slayer a anunţat că îşi va încheia cariera după un ultim mare turneu global. Legenda thrash metal-ului şi-a anunţat planurile prin intermediul celor 30 de secunde de video teaser, pe care le puteţi urmări mai jos.

Slayer

În acest scurt clip vedem postere ale concertelor Slayer, fotografii cu trupa de-a lungul anilor şi câteva secvenţe din cele mai celebre concerte. Slayer a confirmat că va începe un turneu nord american în această vară. Îi vor însoţi Lamb of God, Anthrax, Testament şi Behemoth. Au existat discuţii despre părăsirea scenei muzicale încă din 2016.

Pe atunci solistul şi basistul trupei, Tom Araya menţiona că după 35 de ani de carieră poate e momentul "pensionării". Artistul a declarat că la început era tânăr şi avea toată energia din lume, dar între timp a devenit un familist şi doreşte să petreacă mai mult timp cu cei dragi. Fiecare incursiune globală a devenit tot mai grea.

Tom a suferit şi o operaţie la gât, care nu îi mai permite să facă celebrul headbanging. Cei de la Slayer sunt cunoscuţi pentru datul din cap în ritm cu muzica, timp de decenii. Tot în 2016 chitaristul Slayer Kerry King declarase pentru publicaţia germană EMP Rock Invasion că planurile lui Araya erau neclare cu privire la viitorul formaţiei.

Slayer a petrecut o bună parte din ultimii ani promovând piesele de pe albumul "Repentless" din 2015. Acela a fost primul LP lansat de americani după moartea chitaristului şi cofondatorului Jeff Hanneman. Acesta a încetat din viaţă în 2013 din cauza cirozei, după ce s-a luptat cu fasciita necrotizantă în urma unei muşcături de păianjen.

Grupul a avut probleme şi cu toboşarul Dave Lombardo, concediat în 2013 şi înlocuit cu Paul Bostaph. Slayer se înfiinţa în 1981 şi este cunoscută drept parte din "Big Four", cele 4 mari trupe de trash metal, împreună cu Megadeth, Metallica şi Anthrax. Formaţia a primit 5 nominalizări Grammy şi a câştigat 2 astfel de premii, în 2007 şi 2008.

Slayer a cântat în România în 2012, la Arenele Romane după o reprezentaţie magistrală Big Four în 2010 la Tuborg Green Fest.

Citește mai multe despre Slayer
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Camila Cabello este pe locul 1 în topul Billboard 200

Camila Cabello abia a lansat primul album solo, de debut, și deja s-a clasat în vârful clasamentului Billboard. Vă invităm...

Închide