Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Sigrid - un EP cu doar patru piese i-a adus premiul "BBC Sound of 2018"

Pentru săptămâna aceasta, la #JOINewArtist, am hotărât să aflăm povestea artistei pop Sigrid, care tocmai a fost desemnată "BBC Music Sound of 2018".

Publicat

pe

Sigrid (2018)
Sigrid (2018)

Născută într-un mic oraș din Norvegia, Sigrid a crescut cu muzica lui Joni Mitchell și Neil Young. Și-a început cariera în 2013, odată cu single-ul ei de debut, "Sun", care a cucerit topurile din țara natală. Un an mai târziu a semnat cu Petroleum Records, fiind invitată să cânte la mai multe festivaluri. În 2016 a devenit artist Island Records și a lansat piesa "Don't kill my vibe".

Artista a avut o copilărie perfectă: alpinism și ski în împrejurimile orașului natal sau lecții de pian și de dans după ore. Fratele ei mai mare i-a deschis apetitul pentru muzică – acesta i-a cântat 'Clocks", piesa Coldplay, într-o gară din Franța, artista păstrând acest moment ca una dintre cele mai frumoase amintiri. La fel s-a întâmplat și cu melodia lui Adele, "Rolling in the Deep", pe care a auzit-o când avea 16 ani – s-a îndrăgostit iremediabil de refren și și-a dorit ca într-o zi să facă și ea o piesă atât de catchy.

"Câteodată este chiar ciudat să fii artist, însă aleg ca întotdeauna să fiu autentică. Dacă nu mă recunosc în muzica mea prin aspectul vizual, styling, artwork, piese… nu văd sensul. Nu îmi place să aduc modificări prea mari vocii mele atunci când înregistrez, ci să păstrez totul cât mai simplu. Real, onest. Nu văd de ce nu aș face asta. De ce să îi ofer controlul altcuiva?" a declarat Sigrid pentru The Guardian.

Piesa care a făcut-o cunoscută, "Don't kill my vibe", este inspirată din experiențele începutului de drum muzical al tinerei artiste. Într-o sesiune de înregistrări cu alți compozitori, Sigrid nu a fost deloc luată în serios, ideile ei fiind considerate fără valoare, iar vocea nu i-a fost auzită. Ca un fel "imn al răzbunarii pop" muziciana a scris versurile piesei "Don't kill my vibe", spunând prin intermediul versurilor, toate lucrurile pe care și le-ar fi dorit să le spună atunci, în studio.

“You shut me down, you like the control/ You speak to me like I’m a child,”

Astfel, faptul că a compus această piesă a ajutat-o într-un fel să treacă peste deziluziile cu care orice artist nou se confruntă. Foarte mulți s-au regăsit în versurile care vorbesc despre a fi subestimat și ignorat, iar "Don't kill my vibe" a fost ascultată pe Spotify de peste 13 milioane de ori. Melodia a ajuns în topuri în Norvegia, Australia, Scoția sau Marea Britanie.

Abia așteptăm să vedem ce mai pregătește pe viitor tânăra Sigrid, însă EP-ul de debut, care are doar patru piese, i-a convins pe britanici, care i-au oferit artistei premiul "BBC Sound of the Year 2018".

Trending