Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Podiumul celei de-a doua semifinale Eurovision România: Mihai Trăistariu, RAFAEL și Jukebox & Bella Santiago

Mihai Trăistariu, RAFAEL și Jukebox & Bella Santiago au ocupat podiumul celei de-a doua semifinale Eurovision România, desfășurate la Timișoara. Cel mai mare punctaj a fost obținut de formația Jukebox și noua solistă Bella Santiago cu o piesă interpretată în limba română: ”Auzi Cum Bate”.
Mihai, Jukebox & Bella Santiago și Rafael s-au calificat în finala Eurovision 2018

Mihai, Jukebox & Bella Santiago și Rafael s-au calificat în finala Eurovision 2018

Duminică, 28 ianuarie, a avut loc cea de-a doua semifinală Eurovision România. Show-ul s-a desfășurat la Timișoara, în concurs fiind înscrise 12 melodii.

Spectatorii s-au delectat cu recitaluri live de muzică rock, pop, hituri sârbeşti, precum şi acorduri rromanes, printre participanți numărându-se și artiști cunoscuți publicului, precum Mihai Trăistariu, RAFAEL și Jukebox & Bella Santiago.

Ca și în prima semifinală, desfășurată pe 21 ianuarie la Focșani, câștigătorii au fost aleși de către un juriu de specialitate, format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă. Semifinala a fost prezentată de Cezar Ouatu și actrița Diana Dumitrescu, cei doi urmând să fie gazde și în celelalte semifinale, dar și în Marea Finală, de pe 25 februarie.

Clasamentul celei de-a doua semifinale Eurovision România:

 1. Jukebox feat Bella Santiago („Auzi Cum Bate”) - 58 de puncte
 2. RAFAEL & Friends („We Are One”) - 40 de puncte
 3. MIHAI („Heaven”) - 39 de puncte
 4. Jessie („Lightning Strikes”) - 26 de puncte
 5. Miruna Diaconescu („Run For You”) - 22 de puncte
 6. Endless feat Maria Grosu („Thinking About You”) - 21 de puncte
 7. Pragu’ de Sus („Te Voi Chema”) - 19 puncte
 8. Othello („Noi Suntem Pădure”) - 17 puncte
 9. Serena („Safari”) - 17 puncte
 10. Romeo Zaharia („Maybe This Time”) - 16 puncte
 11. Alessandro Dănescu („Breaking Up”) - 15 puncte
 12. Meriem („End The Battle”) - 0 puncte

Cele trei noi finaliste pentru Eurovision România 2018

Semifinala de la Timișoara a fost câștigată de trupa Jukebox și Bella Santiago cu piesa ”Auzi Cum Bate”. Melodia a fost lansată cu videoclip în decembrie 2017, având muzica și versurile semnate de Bogdan Marinescu, Alexandru Luft și Cristina Dobrescu.

“«Auzi cum bate» are un refren care, oricât de mult te-ai strădui să îl îndulcești, îți iese din piept ca un strigăt.(...). Trăim vremuri în care oamenii vorbesc, dar nu se aud, trăiesc în lumi paralele care comunică prin câte o fereastră minusculă. Mi se pare că este exact povestea zilelor noastre, atât în familii, cât și în societate. Poate dacă ne oprim o clipă din dialogul surzilor, vom auzi inimile cum bat la unison”, a declarat Alex de la Jukebox.

Pe poziția a doua a podiumului s-a clasat RAFAEL (ex-Iris şi Flash Band) și trupa sa, cu piesa „We Are One”. Melodia este compusă de Alexandru Nuca (versuri: Alexandru Nuca şi RAFAEL).

„E un moment foarte rar în viaţa unui artist să ajungă în finala Eurovision România. Ne dorim ca, în ultima etapă a concursului, să fim şi mai buni şi să avem toţi rockerii din ţară de partea noastră”, a declarat RAFAEL pentru TVR.

Mihai Trăistariu a revenit la Eurovision România cu piesa „Heaven”, compusă de artist împreună cu Michael James Down, William Taylor şi Jonas Gladnikoff. Melodia a obținut 39 de puncte, completând podiumul semifinalei.

Cu multiple participări la Eurovision, MIHAI se bucură de aprecierea publicului european. Piesa „Tornero“, cu care a obținut poziția a patra în finala Eurovision din 2006, rămâne melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în ultima etapă a concursului - 172 de puncte.

Următoarele 3 semifinale vor avea loc la Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) și Sighișoara (18 februarie). Fiecare semifinală propune câte 12 melodii, iar primele trei clasate sunt trimise mai departe în Finala românească organizată la Sala Polivalentă din capitală, pe 25 februarie 2018.

Citește mai multe despre Bella SantiagoJukeboxMihai TrăistariuRafael
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă Thirty Seconds to Mars, "Dangerous Night" - AUDIO

Thirty Seconds to Mars a lansat piesa "Dangerous Night", al doilea single de pe viitorul său album. Acest al cincilea...

Închide