Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Reprezentanții trupei Radiohead dezmint declarația Lanei Del Rey: "Nu a fost intentat niciun proces"

Lana Del Rey anunța de curând pe Twitter că Radiohead a dat-o în judecată pentru plagiat și că nu a putut ajunge la nicio înțelegere cu avocații formației. Aceste declarații au fost, însă, dezmințite de reprezentanții trupei, un purtător de cuvânt al Warner/Chappell afirmând că nu a fost intentat niciun proces.
Radiohead o acuză de plagiat pe Lana Del Rey

Radiohead o acuză de plagiat pe Lana Del Rey

În urmă cu câteva zile, Lana Del Rey confirma pe Twitter un zvon apărut în tabloidele britanice, anunțând public faptul că a fost dată în judecată de trupa Radiohead și că, deși au existat negocieri, nu s-a putut ajunge la o înțelegere.

"Sunt adevărate zvonurile despre proces. Deși eu știu că piesa mea nu a fost inspirată de ”Creep”, cei de la Radiohead sunt convinși că ei au dreptate și cer 100% din drepturile de autor - eu le-am oferit până la 40% în ultimele luni, dar ei nu vor să accepte nimic altceva decât 100%. Avocații lor au fost de neînduplecat, așa că vom rezolva problema în instanță", a scris Lana pe Twitter.

La scurtă vreme de la apariția acestei declarații, reprezentanții trupei Radiohead au fost contactați de editorii revistei Rolling Stone, însă nu au dorit să ofere o replică. Ulterior, contactați de Pitchfork, aceștia au oferit un răspuns tranșant, prin care infirmă o mare parte a celor spuse de Lana.

”În calitate de reprezentant al trupei Radiohead, este adevărat că suntem în discuții cu reprezentanții Lanei Del Rey din luna august a anului trecut. Este limpede faptul că strofele piesei ”Get Free” folosesc elemente muzicale ce se regăsesc în strofele melodiei ”Creep” și am solicitat ca acest lucru să fie admis public în favoarea tuturor compozitorilor piesei ”Creep”. Ca să lămurim situația, nu a fost intentat niciun proces, iar Radiohead nu a spus că ”vor accepta doar 100%” din drepturile de autor ale piesei ”Get Free””, a declarat un purtător de cuvânt al Warner/Chappell.

Pe fondul acestor noi declarați, ambele părți au fost contactate de Pitchfork pentru comentarii suplimentare, ce ar putea lămuri aceste afirmații contradictorii.

Pentru cei care nu au avut încă ocazia de a asculta cele două piese, le regăsiți mai jos.

Citește mai multe despre Lana Del ReyRadiohead
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
După ce a doborât topurile din Marea Britanie, Camila Cabello cucerește și America

Camila Cabello este una dintre artistele din ultimul deceniu care au reușit să stea pe locul întâi pentru șapte săptâmâni...

Închide