Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Michael Bolton

Primele trei melodii finaliste în Selecția Națională pentru Eurovision 2018 - VIDEO

Alexia & Matei, trupa Echoes și Eduard Santha interpretează primele trei melodii finaliste în cadrul Selecției Naționale pentru Eurovison 2018. Piesele au trecut de semifinala organizată de TVR la Focșani, pe 21 februarie 2018.
Primii finaliști la Eurovision România 2018, după semifinala de la Focșani

Primii finaliști la Eurovision România 2018, după semifinala de la Focșani (foto: TVR)

În 2018, melodiile finaliste în cadrul Selecției Naționale pentru Eurovision 2018 se decid în urma a cinci semifinale organizate de TVR în provincie, la Focșani (21 februarie), Timișoara (28 februarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) și Sighișoara (18 februarie). Fiecare semifinală propune câte 12 melodii, iar primele trei clasate sunt trimise mai departe în Finala românească organizată la Sala Polivalentă din capitală, pe 25 februarie 2018. Primul eveniment local a prezentat pe scena Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani următoarele melodii:

 • „A LOVE WORTH FALLING FOR” - Lina
 • „DEVOTED” - Johnny Bădulescu
 • „FROM UNDERNEATH” - Hellen
 • „MESOM ROMALES” - Eduard Santha
 • „MIRROR” - Echoes
 • „NOBODY TOLD ME IT WOULD HURT” - Alex Florea
 • „RENACER” („REBORN”) - Waleska
 • „RISE UP” - Liviu Anghel
 • „TAKE ME AWAY” - CornEL
 • „TEARDROP RAIN” - Tom Hartis
 • „THE PERFECT FALL” - Elena Turcu
 • „WALKING ON WATER” - Alexia & Matei

Semifinala a fost prezentată de Cezar Ouatu și actrița Diana Dumitrescu, cei doi urmând să fie gazde și în celelalte semifinale și în Marea Finală. Din Camera Verde, a transmis Anca Medeleanu, prezentator TVR Iaşi. Evenimentul de la Focșani a cuprins și un recital al trupei Pasărea Rock.

Cele trei finaliste pentru Eurovision România 2018

 1. „WALKING ON WATER” - Alexia & Matei
 2. „MIRROR” - Echoes
 3. „MESOM ROMALES” - Eduard Santha

Prima melodie clasată în semifinala de la Focșani a fost „WALKING ON WATER”, interpretată de tinerii Alexia & Matei. Muzica și versurile sunt semnate de Mihai Alexandru și Alina Todasca-Dascalu.

Locul secund i-a revenit piesei "Mirror". Trupa Echoes a concurat cu o compoziție de Liviu Elekes și Claudiu Dănăilă.

Eduard Santha a participiat la Eurovision Romania 2018 cu melodia "Mesom Romales". Muzica și versurile le aparțin lui Alexandru Luft și Eduard Santha.

Acestea sunt primele 3 piese finaliste la Eurovision România 2018 din totalul de 15 care vor depăși semifinalele. TVR a primit anul acesta 72 de piese, 60 intrând în concurs. Juriul Selecţiei Naţionale îi reuneşte pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, cinci artişti legaţi prin experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Eduard Santha
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă piesa "Zombie", cover tribut pentru Dolores O'Riordan realizat de formaţia Bad Wolves

Trupa de heavy metal Bad Wolves a realizat un cover după "Zombie", cel mai popular hit The Cranberries. Solista Dolores...

Închide