Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Massive Attack este subiect de carte biografică; Debutează în aprilie în limba engleză

Legendara trupă trip-hop Massive Attack are o carte dedicată, lansată în toamna trecută în limba franceză. Istoria bogată a trupei, cu fix de 30 ani în spate, va primi şi o versiune în limba engleză, care va debuta pe 9 aprilie 2018.

Publicat

pe

Massive Attack
Massive Attack

Cartea biografică este scrisă de către jurnalista franceză Melissa Chemam şi pune accentul pe relaţia dintre Massive Attack şi oraşul Bristol. Comunitatea portuară, tradiţiile şi genurile muzicale locale au influenţat masiv grupul. Cartea se numeşte "Massive Attack: A Bristol Story" şi a fost scrisă pe parcursul a 3 ani. Studiază atât evoluţia şi influenţele muzicienilor, cât şi momentele dificile şi tensiunile apărute pe parcursul anilor.

Sunt incluse și interviuri ample cu Robert "3D" Del Naja, Tricky, Adrian Utley şi Neil Davidge. Fiind un oraş port, Bristol a fost punctul de sosire pentru mulţi imigranţi în UK, fiecare aducând un nou suflu şi val de cultură. Generaţia Windrush din Caraibe, sosită în anii 50 a influenţat masiv oraşul la nivel cultural. Ca atare rădăcinile, Massive Attack sunt dintre cele mai electice şi neaşteptate.

Massive Attack carte A Bristol Story

Massive Attack - A Bristol Story │ FOTO: Melissa Chemam www.bristol247.com

Oraşul care a dat lumii trupa Wild Bunch a dus apoi în peisaj Massive Attack în anii '80. Şi celebrul artist graffiti Banksy a fost intervievat pentru această carte, mai ales că se zvonea la un moment dat că ar face parte din trupă.

Massive Attack lua naştere în 1988 şi a câştigat numeroase distincţii în carieră, printre care un Brit Award, două premii MTV Europe Music Award şi două premii Q Awards. În ciuda activităţii de 30 ani, trupa a lansat doar 5 albume, printre care legendarul "Blue Lines", LP-ul de debut din 1991. "Mezzanine" din 1998 a inclus hituri uriaşe, precum "Teardrop" sau "Angel", care au ajuns să fie folosite drept coloane sonore pentru multiple producţii de la Hollywood. Massive Attack a reușit să vândă peste 11 milioane de discuri în întreaga lume.

Britanicii au un an 2018 ocupat, pregătind o serie de concerte în Europa, cu opriri la Cornwal pe 15 iunie sau în Koln pe 28 iunie. Ajung şi la festivaluri în Belgia, Polonia, Franța şi Italia în iulie. Rămâne de văzut dacă îi va însoţi şi Tricky, acesta fiind ocupat cu promovarea propriului album nou, "Ununiform".

Massive Attack a concertat în premieră la București pe 2 august 2008, trupa revenind pentru un nou show doi ani mai târziu, pe 27 iunie 2010. Tricky a mai cântat și în 2014, cu prilejul Control Day Out 3.

Comentează

Trending