Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Michael Bolton

Ascultă "Mannish Boy", o înregistrare a lui Jimi Hendrix din 1969, nelansată până acum - AUDIO

Un nou album Jimi Hendrix va fi lansat la începutul lunii martie. Intitulat ”Both Sides of the Sky”, discul debutează cu single-ul "Mannish Boy", o înregistrarea nelansată până acum, ce datează din 1969.
Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

O mare parte din muzica înregistrată de Hendrix în anii '60, a fost lansată pe piață post-mortem. Primul disc postum a apărut în 1971 și s-a intitulat ”The Cry of Love”. Pe acest material erau incluse piese pe care Hendrix le-a mixat cu inginerul său de sunet, Eddie Kramer. Începând cu mijlocul anilor '90, Kramer și cei care dețineau drepturile de autor asupra muzicii lui Hendrix au tot căutat în arhive după diverse ”comori” neîmpărtășite încă publicului.

Rezultatul acestor căutări a fost o serie de 3 compilații. Prima din serie a fost lansată în 2010 și s-a intitulat ”Valleys of Neptune”. Ea a fost urmată 3 ani mai târziu de discul ”People, Hell and Angels”.

Ultimul volum din această trilogie se numește ”Both Sides of the Sky” și este un album care surprinde schimbările prin care a trecut Hendrix în perioada 1968 - 1970. În acești ani, chitaristul a încercat mai multe configurații de trupă, schimbând constant grupul de muzicieni cu care colabora.

Both Sides of the Sky” va fi lansat pe 9 martie 2018 și include noul single "Mannish Boy". Această versiune a piesei, nelansată până acum, a fost înregistrată la  Record Plant din New York, pe 22 aprilie 1969. Hendrix cânta atunci cu Miles și Cox, împărtășind cu toții aceeași pasiune pentru muzica blues.

"Mannish Boy" a fost înregistrat pentru prima oară de Muddy Waters, în 1955. Versiunea originală a piesei a fost inclusă în Blues Hall of Fame în 1986.

AUDIO: Jimi Hendrix - "Mannish Boy"

Pe albumul ”Both Sides Of The Sky” sunt incluse 10 piese ce nu au mai fost lansate niciodată până acum, precum și înregistrări memorabile ale lui Hendrix alături de Stephen Stills, Johnny Winter și Lonnie Youngblood. Materialul va fi disponibil în format CD, digital și vinyl.

Tracklist ”Both Sides Of The Sky” - Jimi Hendrix:

 1. Mannish Boy
 2. Lover Man
 3. Hear My Train a Comin'
 4. Stepping Stone
 5. $20 Fine
 6. Power of Soul
 7. Jungle
 8. Things I Used to Do
 9. Georgia Blues
 10. Sweet Angel
 11. Woodstock
 12. Send My Love to Linda
 13. Cherokee Mist

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Johnny Depp ar putea prelua poziția de chitarist în trupa lui Marilyn Manson

Prietenia dintre Johnny Depp și Marilyn Manson ar putea trece la un nou nivel. Conform spuselor lui Manson, Johnny ia...

Închide