Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Arcade Fire
INFO CONCERT:
Nick Cave and The Bad Seeds
INFO CONCERT:
Lord of the Dance
INFO CONCERT:
Caro Emerald
INFO CONCERT:
Cargo - concert aniversar
INFO CONCERT:
Star Wars live in concert - A New Hope
Profită de promoție: Vezi reducerile de până la -50% la Stock Busters @ eMAG!

Eric Clapton dezvăluie că riscă să surzească, are probleme de sănătate

Eric Clapton a discutat despre problemele sale de sănătate într-un interviu recent, dezvăluind că auzul său devine tot mai şubred. Artistul a acordat un interviu celor de la BBC Radio 2, discutând şi despre noul documentar axat pe viaţa şi cariera sa, "Eric Clapton: A Life in 12 Bars".
Eric Clapton

Eric Clapton

Faimosul chitarist are totuşi de gând să îşi continue cariera muzicală, în ciuda problemelor de sănătate amintite în interviu. Printre acestea se numără tinnitus (ţiuitul continuu în urechi), pierderea auzulului şi mâinile care nu îl mai ascultă. Eric Clapton speră să fie la fel de prolific în muzică, chiar şi la vârsta de 72 de ani. În ultimii ani artistul a fost deschis cu privire la problemele sale cu sănătatea.

Într-un interviu cu revista Classic Rock Magazine a discutat despre durerile sale de spate, care s-au dovedit a fi neuropatie periferică. Eric Clapton speră ca publicul să vină în continuare la concertele sale, nu doar pentru faptul că septagenarul este o curiozitate. Clapton se declară uimit că se mai află printre noi, fără îndoială făcând aluzie la problemele sale cu drogurile şi alcoolul.

Pentru a cânta eficient la chitară, muzicianul trebuie să se coordoneze mai bine şi să tuneze de fiecare dată cu grijă instrumentele sale. Viaţa şi cariera lui Clapton sunt subiectul a multiple documentare, iar cel mai nou este "Eric Clapton: A Life un 12 Bars". Regia îi aparţine lui Lili Fini Zanuck, laureata cu premii Oscar şi Emmy.

Activ din 1962, britanicul este singurul artist introdus în Rock and Roll Hall of Fame de 3 ori, atât ca act solo, cât şi ca membru al grupurilor Yardbirds şi Cream. Cu 18 premii Grammy la activ şi vânzări de peste 130 de milioane de discuri, Eric Clapton este considerat unul dintre cei mai importanţi şi influenţi chitarişti din istorie.

Revista Rolling Stone l-a plasat pe locul 2 în top 100 "Cei Mai Mari Chitarişti Din Toate Timpurile".

Citește mai multe despre Eric Clapton
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jazz-ul revine din februarie la ARCUB cu a doua stagiune Artist in Residence

Programul Jazz ARCUB - Artist in Residence continuă în 2018 cu o nouă serie de concerte bilunare. În cadrul stagiunii vor...

Închide