Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Eric Clapton dezvăluie că riscă să surzească, are probleme de sănătate

Eric Clapton a discutat despre problemele sale de sănătate într-un interviu recent, dezvăluind că auzul său devine tot mai şubred. Artistul a acordat un interviu celor de la BBC Radio 2, discutând şi despre noul documentar axat pe viaţa şi cariera sa, "Eric Clapton: A Life in 12 Bars".

Publicat

pe

Eric Clapton
Eric Clapton

Faimosul chitarist are totuşi de gând să îşi continue cariera muzicală, în ciuda problemelor de sănătate amintite în interviu. Printre acestea se numără tinnitus (ţiuitul continuu în urechi), pierderea auzulului şi mâinile care nu îl mai ascultă. Eric Clapton speră să fie la fel de prolific în muzică, chiar şi la vârsta de 72 de ani. În ultimii ani artistul a fost deschis cu privire la problemele sale cu sănătatea.

Într-un interviu cu revista Classic Rock Magazine a discutat despre durerile sale de spate, care s-au dovedit a fi neuropatie periferică. Eric Clapton speră ca publicul să vină în continuare la concertele sale, nu doar pentru faptul că septagenarul este o curiozitate. Clapton se declară uimit că se mai află printre noi, fără îndoială făcând aluzie la problemele sale cu drogurile şi alcoolul.

Pentru a cânta eficient la chitară, muzicianul trebuie să se coordoneze mai bine şi să tuneze de fiecare dată cu grijă instrumentele sale. Viaţa şi cariera lui Clapton sunt subiectul a multiple documentare, iar cel mai nou este "Eric Clapton: A Life un 12 Bars". Regia îi aparţine lui Lili Fini Zanuck, laureata cu premii Oscar şi Emmy.

Activ din 1962, britanicul este singurul artist introdus în Rock and Roll Hall of Fame de 3 ori, atât ca act solo, cât şi ca membru al grupurilor Yardbirds şi Cream. Cu 18 premii Grammy la activ şi vânzări de peste 130 de milioane de discuri, Eric Clapton este considerat unul dintre cei mai importanţi şi influenţi chitarişti din istorie.

Revista Rolling Stone l-a plasat pe locul 2 în top 100 "Cei Mai Mari Chitarişti Din Toate Timpurile".

Trending