Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Dolores O’Riordan, solista The Cranberries, a murit la 46 de ani

Solista trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan s-a stins din viață luni, 15 ianuarie 2018. Cântăreața irlandeză avea 46 de ani.

Publicat

pe

Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012
Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Moartea cântăreței a fost confirmată de publicistul ei, fără a fi comunicată cauza decesului: "În prezent, nu sunt disponibile alte detalii. Membrii familiei au fost devastați la aflarea veștii și au cerut să le fie respectată intimitatea în aceste clipe foarte dificile".

Solista trupei irlandeze The Cranberries se afla în Londra cu prilejul unor înregistrări alături de trupa Bad Wolves din Los Angeles pentru un cover după hitul "Zombie". Înregistrarea nu a mai avut loc. În dimineața zilei de 15 ianuarie, cântăreața a fost găsită moartă în hotelul Hilton din Park Lane, Londra. Potrivit poliției, decesul ei subit nu este investigat ca unul suspect, fiind așteptat rezultatul examenului medico-legal.

În mai 2017, Dolores O’Riordan recunoscuse că fusese diagnosticată cu tulburare bipolară.

Născută pe 6 septembrie 1971 în Limerick (Irlanda), Dolores O’Riordan a devenit vocalista trupei "Cranberry Saw Us" în 1989, în urma unui anunț dat de frații Hogan în presa locală. Numele formației a fost schimbat ulterior în The Cranberries. Succesul internațional a venit în 1993, odată cu albumul de debut: "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", care a înregistrat vânzări de peste 40 de milioane de exemplare. Single-urile "Linger", "Zombie" și "Salvation" sunt principalele hituri The Cranberries.

"Zombie" a fost piesa anului 1995 la MTV Europe Music Awards, iar videoclipul ei (vezi mai jos) a fost nominalizat ca Best Alternative Video.

RECOMANDARE: 5 piese The Cranberries prin care Dolores O'Riordan a devenit stindardul muzical al Irlandei

După despărțirea oficială din 2003, trupa s-a reunit în 2009 în formula originală. Primul concert din România a fost cel de la Bucureşti de pe 20 iulie 2010. Doi ani mai târziu, am putut revedea formația la Romexpo, pe 11 octombrie 2012. Citește recenzia și vezi fotografii de la concert!

În 2016, Dolores a pus bazele unui nou proiect muzical împreună cu DJ-ul Olé Koretsky și basistul trupei The Smiths, Andy Rourke. Trio-ul s-a intitulat D.A.R.K. și sub această titulatură a lansat piesa "Loosen The Noose".

După o pauză de 5 ani de la apariția albumului "Roses”", trupa The Cranberries a revenit în 2017 cu un nou material de studio. Discul "Something Else" a reunit 10 versiuni acustice ale unor celor mai cunoscute melodii din repertoriul formației, precum și 3 compoziții noi. Trupa a plecat într-un turneu de promovare în Europa, dar acesta fost scurtat în mai 2017 din cauza unor probleme de sănătate ale solistei, legate de spate.

Dolores O’Riordan a fost căsătorită cu Don Burton, fostul manager de turneu al trupei Duran Duran. Relația lor s-a încheiat în 2014, după o căsnicie de 20 de ani. Cei doi au împreună 3 copii.

Moartea cântăreței Dolores O’Riordan a generat un val de condoleanțe.

Hozier, Duran Duran și Jim Corr au fost printre primii colegi de breaslă care și-au exprimat regretele în spațiul public. Președintele Irlandei, Michael D Higgins, a transmis de asemenea, condoleanțe, spunând că "moartea ei va fi o pierdere uriașă" pentru muzica irlandeză. Am reunit mai multe reacții aici.

Comentează

Trending