Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Primele confirmări la EXIT Festival 2018: Ziggy Marley, Alice Merton, Jax Jones - VEZI LISTA

Organizatorii EXIT au anunţat primele nume din line-up-ul acestui an. Renumita scenă dance de la EXIT găzduieşte în 2018 un combo de zile mari pentru iubitorii muzicii techno: Richie Hawtin, Adam Beyer, Ida Engberg, Ben Klock şi Amelie Lens. Nu vor lipsi din line-up nici artiștii fusion și reggae, și nici trupele punk, metal și hard-core.

Publicat

pe

Confirmări Exit Festival 2018
Confirmări Exit Festival 2018

Scena principală aduce primele confirmări, în frunte cu Ziggy Marley, câștigător a opt premii Grammy, al cărui tată, legenda muzicii reggae, Bob Marley, a inspirat EXIT Freedom, tema ediției din acest an.

Între 12-15 iulie, la Novi Sad, în fortăreața Petrovaradin, unele dintre cele mai mari hit-uri ale momentului vor fi aduse de artiști precum Alice Merton, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan și Burak Yeter.

Pragul locatiei va fi trecut și de trupe punk, hard-core și metal, precum Dog Eat Dog, Slaves, Grave Digger, Slapshot, Idles, Asphyx și mulți alții, pe scenele Fusion și Explosive.

Primul care deschide șirul de artiști confirmați pe Main Stage, la EXIT, este legenda muzicii reggae, Ziggy Marley. Deși nimeni nu îi va putea lua vreodată locul tatălui său, Bob Marley rămânând eternul rege al stilului reggae, fiul său cel mai mare, David Nesta, pe care l-a poreclit Ziggy, inspirat fiind de David Bowie, a reușit să ducă istoria familiei mai departe, lansând 27 de albume și obținând 8 premii Grammy, mai multe decât orice alt artist reggae.

Tot pe Main Stage o vom regăsi și pe Alice Merton, al cărei hit, ”No Roots”, a cucerit topurile din America și Europa. De origine din Canada și crescută în Germania și Anglia, Alice este un spirit nomad, mutându-se de 12 ori în cei 24 ani de viață, reușind însă să transforme povestea sa nomadă în muzică, și astfel să își schimbe viața peste noapte.

Jax Jones este un hit-maker al cărui single nominalizat la premiile BRIT, "You Don’t Know Me", s-a auzit pe toate posturile radio în ultimul an. Artistul a continuat seria de hituri cu colaborarea dintre el şi Demi Lovato, "Instructions", dar şi cu single-ul curent, "Breathe".

Să îţi auzi piesa cântată la fiecare colţ de stradă este un sentiment cu care duo-ul francez, Ofenbach, a devenit familiarizat, gratie hit-ului "Be Mine", lansat în vară. Direct de la festivalurile Sea Star şi Sea Dance, Mahmut Organ ajunge şi la EXIT în acest an, aducând cu sine hiturile "Feel" şi "Save Me", alături de mix-ul principal din Games of Thrones, piesă ce s-a auzit în toate barurile de pe plajele lumii, în vară. Acestuia i se va alătura olandezul de origine turcă, Burak Yeter, al cărui single "Yesterday", încă ţine ringurile de dans pline.

Anul acesta, Dance Arena va găzdui şi mai multă inovaţie în locaţia sa extraordinară din fortăreaţa Petrovaradin. Titanii muzicii techno programaţi pentru ziua de 12 iulie ridică ştacheta line-up-ului de excepţie cu nume precum simbolul muzicii techno, Richie Hawtin, duo-ul Adam Beyer si Ida Engberg, Ben Klock, starul în ascensiune Amelie Lens, dar şi Anastasia Kristensen. Dance Arena a programat şi DJ din regiune, croatul DJ Jock, în timp ce localnicii Dušan Nikolić şi Runy vor ridica în aer renumita scenă dance de la EXIT.

Fusion, una dintre cele mai îndrăgite scene de la EXIT, va răsuna în acordurile trupelor punk confirmate în acest an. Tinerii originari din Kent, Slaves, alături de senzaţia muzicii din Bristol, Idles, cei care au deschis show-urile Foo Fighters de pe O2 Arena din Londra.

Scena Explosive a fost întotdeauna renumită pentru programul incendiar, iar în 2018 publicul va fi zguduit din temelii de cei de la Dog Eat Dog, pionierii heavy-metal-ului german, Grave Diggers, sau cei de la Bombers, - trupa tribute Motorhead. Lor li se alătura legendarii Slaphot din Boston, precum şi cei de la Asphyx, reprezentanţi de seamă ai death-metal-ului, dar şi Hellfreaks, trupa slovenă de industrial-metal, Noctiferia, ruşii de la Little Dead Bertha şi sârbii de la The Stone, The Bloody Earth, Pogonbgd şi Nemesis.

Comentează

Trending