Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Childish Gambino – povestea unui artist multitalentat, unde magia se împletește cu muzica

Vă invităm să descoperiți povestea lui Childish Gambino și să intrați în universul muzical al acestuia.

Publicat

pe

Deși Chilidish Gambino nu este chiar un nume nou pe piața muzicală, toată atenția a fost îndreptată asupra lui odată cu cele 5 nominalizări la premiile Grammy pentru albumul din 2016, ”Awaken, My love!”, care a marcat totodată o schimbare a direcției muzicale. Fanii Childish Gambino îl știu cu siguranță pe artist datorită unor piese precum “Sober”, “3005” sau “Sweatpants” (în colaborare cu Problem).

În vara lui 2017, Chilidish Gambino a anunțat că se va retrage de pe scenă, însă începutul lui 2018 i-a adus un nou contract cu RCA Records, una dintre cele mai importante case de discuri ale Sony Music Entertainment – printre artiștii RCA Records se numără Justin Timberlake, Taylor Swift sau Sia.

“Muzica este una dintre cele mai mari iubiri ale vieții mele. Dar nu este un lucru pe care îl voi face pentru totdeauna. Nu cred în lucruri care să fie pentru eternitate.” a spus Childish Gambino pentru Deadline.

Donald Glover, pe numele său real, este mai mult decât un muzician talentat. Acesta este cunoscut pentru rolurile din filme sau seriale, compune și produce, este scenarist, regizor, comediant și DJ. Glover i-a atras atenția lui Tina Fey de când era student la facultate datorită implicării în sketchurile Derrick Comedy.

Actrița a simțit potențialul lui, așa că la doar 23 de ani, Donald a devenit scenarist pentru sitcomul NBC 30 Rock. Ulterior a jucat în Community, iar în prezent îl putem vedea în serialul Atlanta, care a fost creat de el, în care joacă și pe care uneori îl și regizează. Atlanta i-a adus acestuia numeroase premii printre care o distincție Golden Globe Awards și un Primetime Emmy Awards.

“Am foarte multă încredere în punctul meu de vedere. Cred că asta este tot ceea ce avem. Nu o să pot să știu niciodată prin ce trece celălalt, așa că într-un fel este datoria mea să reușesc să fiu expresiv în ceea ce transmit. Deci am încredere în felul în care văd eu lucrurile. Dar cred că a fi un om bun înseamnă a reuși să urmărești și să înțelegi și ceea ce vor ceilalți să comunice. Și să te asiguri că faci asta într-un mod echilibrat, altfel te plafonezi.” a declarat Donald Glover pentru Deadline.

Artistul a apărut în filme precum “Magic Mike XXL”, “The Martian”, “Spider-Man Homecoming” și va juca în “Solo: A Star Wars Story”, urmând să fie și vocea lui Simba în remake-ul din 2019 al animației “The Lion King”.

În 2009, Donald Glover a lansat primul album “Pointdexter” sub numele de Childish Gambino, urmat de două mixtapeuri “I Am Just a Rapper” și “I Am Just a Rapper 2” și un al doilea material discografic, “Cuidesac”. Muzicianul a devenit cunoscut în 2011 datorită colaborării cu Danny Pudi la piesa “Troy & Abed's Christmas Rap". În același an a lansat albumul “Camp”, care a avut review-uri pozitive. “Because the Internet” i-a adus lui Chilidish Gambino două nominalizări la premiile Grammy pentru “Best Rap Album” și “Best Rap Performance” (3005).

“Camp” și “Because the Internet” au mai degrabă influențe hip-hop, spre deosebire de albumul din 2016, “Awaken, My Love!”, cu puternice nuanțe funk. Piesa “Redbone” a ajuns pe locul 12 în “Billboard Hot 100”, urmată de nominalizările la premiile Grammy pentru “Album of the Year”, “Record of the Year” (Redbone), “Best Traditional R&B Performance”, “Best R&B Song” (Redbone) și “Best Urban Contemporary Album”.

“Awaken, My Love!” este inspirat de muzica anilor ‘70, ritmurile funk, soul, R&B și rock, Childish Gambino fiind influențat de trupe precum Funkadelic sau Isley Brothers. Chiar coperta albumului ne duce cu gândul la “Maggot Brain” (Funkadelic), un material discografic de suflet atât al artistului, cât și al tatălui său. Donald Glover a declarat pentru Billboard:

“Îmi aduc aminte că ascultam piesele pe care le punea tatăl meu de pe albume semnate Funkadelic sau Isley Brothers și nu înțelegeam ceea ce simțeam. Știu că am auzit la un moment dat un țipăt Funkadelic și mi-am zis <Wow, sunetul ăsta este atât de sexual și înfricoșător în același timp>. Cred că asta făcea muzica de atunci grozavă – să nu ai neapărat un cuvânt în sine care să descrie sentimentul, ci să fie mai degrabă o senzație.”

Un artist cu adevărat cameleonic, Childish Gambino se evidențiază cu siguranță pe scena muzicală, având o formulă proprie, aproape magică, de a compune piesele. Abia așteptăm să vedem cu câte premii va pleca acasă de la Grammys!

Comentează

Trending