Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Au crescut vânzările de casete și discuri de vinil

În 2017, oamenii s-au reorientat către variantele clasice – discuri de vinil și casete – pentru a-și procura cea mai nouă muzică sau coloana sonoră a unor filme cunoscute. Vă invităm să aflați mai multe detalii mai jos.

Conform Nielsen Music, în Statele Unite ale Americii au crescut vânzările de casete cu 35% în 2017, cu peste 174,000 de copii achiziționate, spre deosebire de 129,000 de unități vândute în 2016.

Coloana sonoră a filmului "Gardienii galaxiei" s-a aflat printre favoritele publicului, cu aproape un sfert din vânzările totale de casete. De asemenea, albumele lui Eminem – "The Eminem Show", "Yeezus" a lui Kanye West și "Nevermind" a trupei Nirvana au fost achiziționate în număr foarte mare.

În ceea ce privește discurile de vinil, în Marea Britanie, Ed Sheeran și Liam Gallagher au dominat vânzările. La fel ca în cazul casetelor, au crescut și vânzările generale pentru discurile de vinil; în 2017 s-au achiziționat peste 4 milioane de albume.

Tot în Top 10, se mai află și Rag'N'Bone Man, Amy Winehouse, David Bowie, Oasis, Beatles sau Pink Floyd.

Geoff Taylor, președinte BRIT Awards a declarat:

"În Marea Britanie cererea pentru muzica de calitate este într-o continuă creștere, iar artiști talentați precum Ed Sheeran, Sam Smith, Rag‘n’Bone Man, Little Mix, Stormzy sau Dua Lipa sunt încurajați de către industria muzicală."

Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Taylor Swift va avea unul dintre cele mai bine vândute turnee din toate timpurile

Pentru a-și promova cel mai recent album, "Reputation", Taylor Swift va pleca într-un turneu mondial. Artista a reușit să vândă...

Închide