Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă primul single IAMX de pe noul album, "Alive In New Light" - AUDIO

IAMX pregăteşte un nou album. După ce am văzut multiple teasere în social media, în sfârşit putem asculta primul single. Melodia se numește "Alive In New Light", la fel ca noul disc.

Publicat

pe

Concert IAMX in Club Control pe 14 martie 2016 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

La finalul lui 2017 vedeam coperta noului material discografic şi aflam că va sosi pe 2 februarie 2018. Una dintre piesele de pe album, "Mile Deep Hollow" a ajuns pe Internet după ce a fost inclusă în serialul "How to Get Away With Murder". E drept că acea scăpare era acoperită de replicile din film, deci nu am putut-o savura chiar 100%. Acum Chris Corner şi formaţia sa ne oferă o variantă curata şi completă de melodie, "Alive In New Light".

Este o piesă plină de energie, cu un intro ideal pentru o prezentare de modă sau de un road movie european. Pare genul de imn synthpop cu mult ecou cu care să începi concertele şi să faci lumea să freamăte. Vocea aminteşte de "Volatile Times" din 2011, dar o parte din negativ duce cu gândul la hitul IAMX "Bring Me Back a Dog", probabil cea mai heavy melodie a trupei.

Chris Corner cântă despre renaştere şi dincolo de sample-uri electronice complexe răzbate optimismul. Artistul a avut o perioadă grea cu câţiva ani în urmă, suferind de probleme de sănătate cauzate de ani întregi de insomnie. Mutarea în însoritul Los Angeles i-a schimbat perspectiva asupra vieţii şi am resimţit asta încă de la ultimul release, "Metanoia".

IAMX - Alive In New Light (primul single extras de pe album)

IAMX - Alive In New Light (primul single extras de pe album) │ FOTO: IAMX

Noul material pare să abunde de vocalize, judecând după teaserele şi scăpările auzite până acum. În 2017 am putut asculta albumul instrumental electronic "Unfall", iar Corner a adus chiar în discuţie o reuniune Sneaker Pimps. Pentru IAMX urmează un turneu european şi american, imediat după lansarea de pe 2 februarie.

IAMX - "Alive In New Light" - AUDIO

Grupul ne-a vizitat ultima oară pe 14 martie 2016, în Club Control, pentru un concert în care am auzit hituri precum "I Am Terrified", "Mercy" sau "Kiss and Swallow".

Trending