Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 INFO CONCERT:
Ed Sheeran
INFO CONCERT:
Acadelia
INFO CONCERT:
BT Live: Cuibul / Soul Serenade
INFO CONCERT:
David Duchovny
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
HavasiINFO CONCERT:
Havasi

Ascultă noua piesă Black Rebel Motorcycle Club, "Echo" - AUDIO

Unele formaţii compun muzică pentru visători, altele pentru rebeli, dar Black Rebel Motorcycle Club reuşeşte să le unească pe ambele într-un sound comun. Asta se aude şi pe noul single, "Echo", pe care îl puteţi asculta mai jos.
Single Black Rebel Motorcycle Club Echo

Single Black Rebel Motorcycle Club Echo (foto: Black Rebel Motorcycle Club)

"Echo" se vrea a fi un preview pentru noul album al formaţiei, "Wrong Creatures". Black Rebel Motorcycle Club apărea la începutul anilor 2000, cu un sunet post grunge, cu jachete de piele şi readucând la viaţa rock-ul de pe Coasta de Vest. Mergeau pe acelaşi val ca The Strokes şi The White Stripes. După un prim single numit "Little Things Gone Wrong" şi care sună mai mult a "garage rock", acest release este mai atmosferic şi visător.

Riffurile şi vocea cu mult ecou invocă anii 80 şi nostalgia aferentă. De producţia noului disc BRMC s-a ocupat Nick Launay, colaborator de mulţi ani cu Nick Cave & The Bad Seeds. Au trecut 5 ani de la ultimul album al trupei, "Specter at the Feast", apărut în 2013. Printre inspiraţiile citate pentru noul material se numără spectrul morţii. O parte din piese au fost înregistrate în vreme ce toboşarul Leigh Shapiro îşi revenea după tratamentul pentru o tumoare pe creier.

"Wrong Creatures" va fi lansat pe 12 ianuarie şi va fi urmat de un turneu de 5 săptămâni în Statele Unite. Dacă vi se pare că auziţi elemente de Arcade Fire în piesă, nu este o coincidenţă, pentru că producătorul Nick Launay a şlefuit şi sunetul acelei formaţii în ultimii ani.

Black Rebel Motorcycle Club colaborează cu Plus 1 pentru turneu şi vor dona 1 dolar din fiecare bilet vândut către fundaţia War Child. Aceasta îi ajută pe cei afectaţi de războaiele din toată lumea.

Citește mai multe despre Black Rebel Motorcycle Club
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Kendrick Lamar şi SZA lansează piesa "All the Stars", de pe coloana sonoră "Black Panther" - AUDIO

Kendrick Lamar şi SZA au lansat primul hit muzical al lui 2018, piesa "All the Stars". Această colaborare reprezintă piesa...

Închide