Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie A Perfect Circle, "Disillusioned" - AUDIO

Trupa de rock alternativ A Perfect Circle a început perfect anul 2018, cu un single numit "Disillusioned". Acesta a fost prezentat publicului în primele ore ale anului, ca un cadou din partea formaţiei şi ca preview pentru viitorul album.

Publicat

pe

Single A Perfect Circle Disillusioned
Single A Perfect Circle Disillusioned │ FOTO: A Perfect Circle

Supergrupul din Los Angeles lansa melodia "The Doomed" în toamna lui 2017, oferind şi primele detalii despre un viitor LP. Acesta este primul disc al trupei din ultimii 14 ani şi este aşteptat cu nerăbdare de către fani. "Disillusioned" a lăsat în urmă ţipetele nervoase ale solistului Maynard de pe piesa "Judith" şi include o neaşteptată porţiune a capella.

Prin lungimea acestui single ne ducem cu gândul la o melodie TOOL chiar, proiectul principal al vocalului James Maynard. Ca şi "The Doomed", acest single descrie starea actuală a societăţii moderne. Gratificarea instantă şi obsesia pentru "silicon", mai bine zis pentru smartphone e abordată în mod fin, metaforic şi totul pe un instrumental visător şi transcendental.

A Perfect Circle nu încearcă să îşi convingă publicul prin violenţă, ci mai degrabă printr-un sound molatec, matur şi pătrunzător. Acest grup all stars este proiectul lui James Maynard Keenan, hiperactiv în ultimii ani cu trupa Puscifer. I se alătură James Iha de la Smashing Pumpkins, Billy Howerdel de la Ashes Divide şi Matt McJunkins de la Eagles of Death Metal.

Toboşarul Jeff Friedl completează un lineup care a făcut furori la începutul anilor 2000, având melodii pe coloane sonore de filme precum "Constantine" sau "Resident Evil". Au trecut 14 ani de la albumul APC "Emotive", iar în 2018 vom auzi în sfârşit un material discografic nou. Trupa sau mai bine zis liderul său a făcut o pasiune din teasere şi păcălirea fanilor, dar şi din interdicţia totală a smartphone-urilor la concerte.

Ca atare mesajul lui "Disillusioned" nu prea surprinde. Având în vedere ce a declarat Maynard James în cadrul podcastului lui Joe Rogan anul trecut, programul ideal de lansare a unui LP ar fi în primăvară, deci îi aşteptăm pe muzicieni cu material nou în intervalul martie-mai.

Muzică nouă

Solistul TOOL, Maynard James Keenan a lansat 3 piese noi cu formaţiile sale secundare

Maynard James Keenan, al doilea cel mai ocupat om din metal, după Max Cavalera a lansat la final de lună martie 2024 3 piese noi. Face parte din EP-ul său nou, sau mai bine zis "E.P.P.P"-ul sau, dedicat împlinirii vârstei de 60 de ani.

Publicat

pe

Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus
Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus │ FOTO: James Maynard Keenan

Dacă în 2014 am avut parte de sărbătoarea "Cinquanta", acum James Maynard Keenan împlineşte 60 de ani şi ne oferă un "Sessanta E.P.P.P". Pe el se află piese proaspete de la A Perfect Circle, Puscifer şi Primus. Cele trei trupe vor porni la drum într-un turneu special în mai 2024. Toate cele 3 piese noi, "Kindred" de la A Perfect Circle, "No Angel" de la Puscifer şi "Pablo's Hippos" de la Primus au fost co-scrise de care Maynard, care e solist la APC şi Puscifer.

Evident şi la TOOL, monstrul metalului progresiv, care a lansat ultimul album în 2019, "Fear Inoculum", după o pauză de 13 ani. EP-ul este disponibil şi sub formă de vinil şi o ediţie limitată, exclusivă va fi disponibilă la concertele viitoare ale trupei. S-a reconfirmat la început de lună că Josh Freese va reveni în postura de baterist la A Perfect Circle, la 13 ani după ce a cântat live cu formaţia ultimă dată.

Ce a pregătit Maynard pentru turneul de ziua sa? O rotaţie a 3 trupe pe care le conduce, cu costume şi butaforie şi motive diferite. Ultimul album lansat de A Perfect Circle a fost "Eat the Elephant", din 2018, cu o profundă încărcătura politică şi socială. În ce priveşte Puscifer, ultimul său album lansat a fost "Existential Reckoning", care a purtat profund amprenta pandemiei şi efectelor sale.

TOOL între timp a făcut aluzie la muzică nouă, lansată mult mai rapid decât ultimul LP, ce a necesitat 13 ani de travaliu. Cât despre Primus, aceasta este o trupă rock din California, fondată în 1984. Îi are în componenţă pe legandarul basist Less Claypool, Larry LaLonde şi Tim Alexander, dar ocazional şi James Maynard Keenan se alătura componenţei. Inclusiv chitaristul Guns N' Roses Buckethead a fost inclus în lineup.

Citește în continuare

Trending