Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noile piese ale lui Jack White, "Connected by Love" şi "Respect Commander"

Au trecut 4 ani de la ultimul album solo al lui Jack White, dar aşteptarea a luat sfârşit. Noul LP tocmai a fost anunţat, sub numele de "Boarding House Reach". Jack ne oferă un preview pentru acest disc, lansând două single-uri noi, "Connected by Love" şi "Respect Commander". Primul a primit chiar şi un videoclip, pe care îl puteţi viziona mai jos.

Publicat

pe

Single Jack White Respect Commander
Single Jack White Respect Commander │ FOTO: Jack White

Înregistrările pentru al treilea album solo al creierului White Stripes începeau în vara trecută. Primăvara trecută am putut asculta un single de sine stătător al lui Jack White, neinclus pe vreun album, "Battle Cry". Trecem de la riffurile sale heavy, la o abordare mai melancolică, odată cu piesa "Connected by Love". În videoclipul său Jack întâmpina sfârşitul lumii cu multă dragoste şi cu o chitară mixată mai mult decât de obicei.

Vedem bătrâni şi tineri, copii de toate rasele şi naţiile cum privesc planeta care va strivi Pământul. Este un clip cu un mesaj de unificare a umanităţii, în faţa dezastrului iminent.

Jack s-a lăsat influenţat de dezastrele naturale din ultimul an, de climatul rasial dezbinat din State pentru această compoziţie. Single-ul este minimalist, cu puţine improvizaţii şi o percuţie experimentală.

Ar suna la fel de bine şi la un foc de tabără, într-o variantă acustică. Finalul clipului aminteşte de pelicula lui Lars Von Trier "Melancholia".

Cealaltă piesă nouă, "Respect Commander" ni-l aduce înapoi pe Jack White chitaristul, cu riff-uri jucăuşe şi mai heavy de această dată. Percuţia experimentală îşi găseşte iar loc aici, dar şi un bas care sună a funk. Este o creaţie uşor haotică, fără un fir clar şi cu multe improvizaţii şi sunete disparate, ce par extrase din jocuri video. Finalul ne duce cu gândul la Jimmy Hendrix.

Următorul LP este practic gata şi mai are nevoie doar de finisaj, conform artistului. Ar trebui să sosească în prima jumătate a acestui an. Jack White a concertat pentru prima oară la Bucureşti în anul 2014, avându-i pe cei de la Omul cu Şobolani în deschidere.

Comentează

Trending