Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noile piese ale lui Jack White, "Connected by Love" şi "Respect Commander"

Au trecut 4 ani de la ultimul album solo al lui Jack White, dar aşteptarea a luat sfârşit. Noul LP tocmai a fost anunţat, sub numele de "Boarding House Reach". Jack ne oferă un preview pentru acest disc, lansând două single-uri noi, "Connected by Love" şi "Respect Commander". Primul a primit chiar şi un videoclip, pe care îl puteţi viziona mai jos.

Publicat

pe

Single Jack White Respect Commander
Single Jack White Respect Commander │ FOTO: Jack White

Înregistrările pentru al treilea album solo al creierului White Stripes începeau în vara trecută. Primăvara trecută am putut asculta un single de sine stătător al lui Jack White, neinclus pe vreun album, "Battle Cry". Trecem de la riffurile sale heavy, la o abordare mai melancolică, odată cu piesa "Connected by Love". În videoclipul său Jack întâmpina sfârşitul lumii cu multă dragoste şi cu o chitară mixată mai mult decât de obicei.

Vedem bătrâni şi tineri, copii de toate rasele şi naţiile cum privesc planeta care va strivi Pământul. Este un clip cu un mesaj de unificare a umanităţii, în faţa dezastrului iminent.

Jack s-a lăsat influenţat de dezastrele naturale din ultimul an, de climatul rasial dezbinat din State pentru această compoziţie. Single-ul este minimalist, cu puţine improvizaţii şi o percuţie experimentală.

Ar suna la fel de bine şi la un foc de tabără, într-o variantă acustică. Finalul clipului aminteşte de pelicula lui Lars Von Trier "Melancholia".

Cealaltă piesă nouă, "Respect Commander" ni-l aduce înapoi pe Jack White chitaristul, cu riff-uri jucăuşe şi mai heavy de această dată. Percuţia experimentală îşi găseşte iar loc aici, dar şi un bas care sună a funk. Este o creaţie uşor haotică, fără un fir clar şi cu multe improvizaţii şi sunete disparate, ce par extrase din jocuri video. Finalul ne duce cu gândul la Jimmy Hendrix.

Următorul LP este practic gata şi mai are nevoie doar de finisaj, conform artistului. Ar trebui să sosească în prima jumătate a acestui an. Jack White a concertat pentru prima oară la Bucureşti în anul 2014, avându-i pe cei de la Omul cu Şobolani în deschidere.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Jack White lansează piesa "Hi-De-Ho", colaborare cu rapperul Q-Tip

Jack White a lansat poate cea mai eclectică piesă a carierei sale, care deja nu era străină de melodii inedite, trăznite, speciale. Se numeşte "Hi-De-Ho" şi începe cu vibe de film de epocă, apoi de negativ de Eminem şi ajunge să sune a funk şi hip-hop-ul jucăuş al anilor '90.

Publicat

pe

Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho
Coperta single Jack White Q-Tip Hi-De-Ho │ FOTO: Jack White

Jack White a colaborat cu rapperul Q-Tip pentru a realiza melodia "Hi-De-Ho" şi pare a experimenta foarte mult cu sintetizatorul, chitara şi cu o percuţie şi linie de bas simplă. Faţă de marile hituri The White Stripes, care meritau să ajungă în Guitar Hero, această melodie pare compusă într-un soft de pe un laptop sau chiar smartphone, o înlănţuire de sample-uri şi fără a coccheta prea mult cu rock-ul.

Chitaristul nu e străin de colaborări, având la activ piese cu Beyonce, dar şi cu Tribe Called Quest. Pe noul single auzim un sample de Cab Calloway şi Q-Tip se dezlănţuie cu un flow ce aminteşte de Eminem. Single-ul e complet diferit de ce am auzit recent de la Jack White, în pregătirea albumului "Fear of the Dawn". Se aruncă cu nume în versuri, de la Chuck Berry, la Mariah Carey şi Stevie Wonder cu piesa "Contusion".

Cei doi artişti au mai colaborat şi în trecut, iar White a apărut pe albumul final de la A Tribe Called Quest, "We Got it From Here... Thank You 4 Your Service". De asemenea Q Tip şi Jack şi-au cântat piesele unul altuia la un concert din 2015 în Madison Square Garden. Creierul The White Stripes, Raconteurs şi The Dead Weather va pleca într-un turneu în Statele Unite în această primăvară, iar în iunie şi iulie ajunge în Europa.

La început de an 2022 am ascultat piese ale sale precum "Fear of the Dawn" şi "Love is Selfish". Pe final de 2021 apărea track-ul "Taking Me Back", creat pentru cel mai nou joc din seria "Call of Duty". Melodia s-a auzit live la Saturday Night Live, cu o chitară explozivă. White se afla acum în "perioada albastră" ca Picasso şi o marchează vopsindu-şi părul în albastru şi incluzând nuanţa în toate clipurile sale din ultima vreme.

Citește în continuare

Trending