Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Wilkinson - DJ-ul din sudul Londrei care a devenit cunoscut internațional

Au fost anunțate primele nume ce vor concerta în cadrul festivalului Awake în 2018. Wilkinson este printre acestea, așa că am decis să îi aflăm povestea în cadrul rubricii #JOINewArtist. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Mark Wilkinson, pe numele său din buletin, este un DJ și producător britanic. Acesta a colaborat cu artiști renumiți de-a lungul timpului, printre care Ed Sheeran, Major Lazer, Chase & Status sau Nero. Londonezul reușește să îmbine cu grație ritmuri de drum&bass, dubstep și future jungle.

După succesul piesei "Afterglow", care a adunat peste 60 de milioane de vizualizări pe YouTube, albumul lor de debut, "Lazers Not Included" s-a clasat pe locul întâi în topul iTtunes Dance în 10 țări. Muzica lui Wilkinson a fost difuzată pe cele mai importante posturi de radio din lume, fiind prezenți la numeroase festivaluri din Europa.

Povestea albumului "Lazers Not Included" începe în 2010, odată cu lansarea piesei "Moonwalker / Samurai", prin RAM Records. Un an mai târziu, a apărut "Every time / Overdose", fiind însoțită și de videoclip. "Tonight / Pistol Whip" a devenit iTunes Single of the Week în 2013, promovând de asemenea materialul discografic de debut.

După "Automatic / Hands Up!", "Need to Know / Direction" și "Take You Higher / Crunch", a urmat colaborarea cu P Money și Arlissa – "Heartbeat". Totuși, "Afterglow" a devenit cea mai cunoscută piesă a lui Wilkinson, ajungând în top 10 în Marea Britanie.

În 2012, acesta a câștigat premiul pentru "Best Breakthrough Producer" în cadrul premiilor National D&B Awards. Deși muzica lui are puternice influențe drum&bass, Wilkinson a fost influențat și de pasiunea tatălui său pentru muzica clasică.

Călătoria lui Wilkinson în lumea muzicii începe în copilărie, atunci când părinții lui i-au cumpărat prima tobă. Ulterior, acesta și-a achiziționat primul kit de producție muzicală la vârsta de 14 ani, transformându-și propriul dormitor… în studio.

În 2014, artistul a pornit în turneul "Lazers Not Included", care a început în Bournemouth și s-a încheiat în Cambridge. Printre muzicienii care l-au însoțit în cadrul concertelor se numără Etherwood, I See MONSTAS sau Toyboy & Robyn. Tot în cadrul acestui turneu a fost lansată și colaborarea cu Shannon Saunders, la piesa "Breathe".

"Flatline" este primul single de pe al doilea album de studio, "Hypnotic", în colaborare cu Wretch 32. A fost urmat de piesa "What" și de "Sweet lies", lansată împreună cu Karen Harding.

Wilkinson a fost printre artiștii de la prima ediție Neversea, în vara lui 2017, iar în 2018, va fi prezent la Awake Festival în formulă live.

PUBLICITATE
Comentează

Trending